Sastamalan kaupunginhallitus lukiojärjestelyjen takana selvin luvuin

Maanantain kokouksessaan Sastamalan kaupunginhallitus äänesti lukiokoulutuksen järjestelyistä.

Äänin 11-2 kaupunginhallitus esittää valtuustolle Mouhijärven lukion ja Äetsän Sarkia-lukion lakkauttamista 31.7.2016. Uusia opiskelijoita ei oteta ensi syksynä. Nykyisille opiskelijoille taataan joustava siirtyminen Vammalan lukioon 1.8.2016 alkaen.

Leena Saarela ehdotti, että nykyiset Mouhijärven lukion ja Äetsän Sarkia-lukion opiskelijat voisivat käydä lukionsa loppuun nykyisissä lukioissaan. Taina Niemi kannatti Saarelan ehdotusta.

Neuvottelutauon jälkeen äänestyksessä viranhaltijaesityksen kannalla olivat Pertti Hakanen, Jenni Jokinen, Taru Kaaja, Aatto Liukko-Sipi, Pauli Mäkelä, Ilmari Nurminen, Päivi Pelttari, Jukka-Pekka Selin, Marko Suoniemi, Maire Villo ja Jari Andersson. Leena Saarela ja Taina Niemi äänestivät Saarelan esityksen puolesta.

Kaupunginhallituksen kokouksessa esittelijänä toimi kehittämisjohtaja Tapio Rautava, koska kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg oli poissa.

Valtuustossa asia on maanantaina 27. huhtikuuta.

  • Nimetön

    Uudet kansanedustajat unohtivat välittömästi nuoret lukiolaiset? Muistetaan!

    • Älä sivistystä sentään tapa

      Toisella ei ole muksuja lakkautettuihin kouluihin menossa ja toinen on jo koulunsa jotenkuten käynyt. Kun ei itse tai perhe hyödy mitenkään, voi painaa lukiot suohon.

      On todella tyhmää halveksia pieniä lukioita ja niiden antamaa koulutusta. Ne eivät ole eliittilukioita, mutta niiden merkitys seudun väestölle sitäkin suurempi.

      Elämä on kehitystä ja eteenpäin menoa. Maaseudulla kehittyminen on hitaampaa ja vaivalloisempaa. Pienen majakan valojen sammuttaminen riistää vähäisetkin henkiset varannot näiltä kulmilta. Näemme joka päivä ympärillämme, minkälaisia ovat heikosti koulutetut ihmiset. Tai ihmiset, jotka eivät halustaan huolimatta päässeet opintielle. Karua nähtävää ja kuultavaa.

      Sama koskee aikuislukion siirtelyä paikasta toiseen. On aina ylöspäin menoa, jos esimerkiksi eläkkeellä oleva pikkuvirkanainen tai duunaritaustainen isoisä saa suoritettua lukio-opinnot kypsässä iässä. Se kohottaa aina tasoa, tuo uusia ajatuksia ja vähentää junttimaisuutta arjessa. Se säteilee lähipiiriin, lapsenlapsiin ja itse koulutuksen läpikäyneeseen. Taso nousee, dementiariski vähenee ja loppujen lopuksi koko yhteisö voi paremmin.

      Väärä tie siis tuo pienten lukioiden nitistäminen. Voisi kysyä, minkälaisia oppilaita nämä eduskuntaan hurmosäänillä päässeet oikein olivat. Kertoisiko joku rehellinen koulujen kätköistä?

      Pelkästään vanhuksiin keskittymällä yhteisö ei kehity. Pelottavaa kuunnella alueen nuorten käsityksiä Sastamalasta. Pelottavaa, miten vähän heille annetaan yhteisestä pöydästä. Demokratia vie suohon, josta nousu kestää monien sukupolvien ajan.

    • Nimetön

      No niin, tässä nähtiin kepu pettää aina ja Ilmari heitti lupauksensa romukoppaan. Eihän siinä mennyt kuin runsas vuorokausi. Uskomatonta.

  • Nimetön

    Siinä näytti Hakanen ja Nurminen kuinka kotiseuturakkaita ovat ja kiittivät äänestäjiään lopettamisella. On se vaan niin mukavaa kuinka asiat täällä hoidetaan.

    • Tulevaisuus ei ole täällä, nuoret

      Kuka nyt nuorten puolella olisi? Vanhuksilla ne äänet saatiin.

  • Nimetön

    Olisipa tämä tieto ollut käytettävissä ennen vaaleja! Neljä vuotta kuluu onneksi nopeasti!

  • Lukioita liikaa

    Kyläkoulut on loppu, nyt on lukioiden vuoro. Olis Hakanen tai Nurminen äänestäneet mitenpäin vaan. Rahatkin on loppu, ei Nurminen tai Hakanen niitä lopettaneet. Me itse olemme ne lopettaneet muuttamalla muualle.

  • Nimetön

    Joutavatkin Arkadian mäelle mokomat… jos kh kokous olisi ollut perjantaina miten olisi käynyt. Hame päälle molemmille kareksen nuolijoille.

  • Nimetön

    Kares tekee työtään. Nämä päättäjät ovat sitä varten että voivat ne ehdotukset kumota. ”ootteks te heitä äänestäneet nukkuneet vaan ennen vaaleja?” Kun nyt jossitellaan. Kyl Nurmisen mielipide oli selvä jo ennen vaaleja.

  • Nimetön

    Annoin sittenkin ääneni väärälle henkilölle, asia korjataan neljän vuoden kuluttua!

  • Nimetön

    Pikkulukiot olivat osa säästöpakettia, jonka avulla Sastamalan talous aiotaan laittaa tasapainoon ja kunnossa oleva kaupungin talous pitäisi olla kaikkien etu – myös päätöksen kriittisesti suhtautuvien. Toinen äänestyksessä esillä ollut, hävinnyt vaihtoehto, olisi tuonut lisäkustannuksia puolisen miljoonaa, joka olisi jouduttu säästämään jostain esim. lopettamalla kaikki haja-asutusalueen kyläkoulut.

  • Nimetön

    no sitten tietysti kun pikkukoulut tällä säästyy.. oletko vähän sinisilmäinen tai jotain.

  • Nimetön

    eiköhän pidentyneet koulukuljetusmaksut niele senkin puolimiljoonaa.

  • Nimetön

    minkähän verran kaupunki menettää, kun lukio-oppilaat katoaa naapurikuntiin..vai onko oikeasti tarkoitus, että ainoastaan lentopöllöily saa rahaa ja koulutuksen ei niin väliä.

  • Nimetön

    aika vähän kuluja noista kyläkouluista jos kaikki pitää lopettaa,että saadaan puolen miljoonan säästö.pitää muistaa kun niitä lakkautetaan millainen säästö niistä tulee.

  • Turhaa porukkaa huoneet täynnä

    ALUEREHTORIT, VARAREHTORIT YM. NE RAHAT VIEVÄT. POTKITAA TUOLLAISET OAJ:n laiskurisakki järveen mitä pikimmin.

    KYLLÄ KOULUT SÄILYVÄT, JOS BYROKRAATTEJA VÄHENNETÄÄN, SAMOIN KURAATTOREITA JA TIES MITÄ HÖMELÖITÄ.

  • Nimetön

    Samaa mieltä ! ! ! ! ! ! !
    Lisäisin vielä listaan opettajat, siivoojat ja vahtimestarin. Potkut vaan kaikille, niin alkaa opetukseen riittämään rahaa.

  • Uskonnoton perhe

    Kuinka moni teistä tietää, mitä uskontoa tai lahkoa lapsesi opettaja edustaa? Ainakin alakoulussa kirjo on melkoinen. Teeskennellään julkisesti muuta, juostaan illat ja pyhät lahkojen jameissa.

  • Nimetön

    Ilmeisesti kaupungin pitäis joka kylään palauttaa kauppa ja vastata sen ylläpidosta. Mistä saatais takaisin vanhat veräjät? Vinttikaivot ja puimakoneet.

  • Köyhä Mouhijärveltä

    Villo on liittynyt TYPERIEN,SÄÄLITTÄVIEN VAMMALALAISTEN perse…uolijaksi!!!

  • Nimetön

    Opetustoimi pitäisi yksityistää, ehdottomasti! On muuten pöyristyttävät linnakkeet ja organisaatiot. Tämä asia ei kuulu minulle, vaan sille ja sille ja sille ja

  • Nimetön

    Kuntien ja kaupunkien asuntobisnes(vuokra-asunnot) eivät vedä sauhuaan. Ei hinta, ei laatu. Miten kaupungin harjoittama opetusbisnes voisi vetää sauhuaan. Kustannustehokkuus, opetuksen laatu, järjestyksen pito, käytöstavat, organisaation lokeroituneisuus(ei kuulu minun tontilleni). Näin se vaan on. Yksityinen toimija ei hyväksyisi esim. Opettajille haistattelua, jatkuvaa kiroilua, räkimistä, häiriköintiä, heikkolahjaisten perässä vetämistä normaalien kustannuksella jne.

    • Nimetön

      Yksityistäminen ei onnistu niin kauan kun asioista päättävät kaupungin viroissa olijat ja heidän perässähiihtäjänsä Nurminen,Hakanen ym.

  • Nimetön

    Viherpiipertäjät ja sossut rapauttavat taloutta maailmaa syleilemällä. Neuvostoliitossa yritettiin tasapäistää, seurauksena tunkioyhteiskunta, missä tasa-arvoa ei tunnettu lainkaan. Kaikki ei saa kaikkea, eikä haluakaan. Ja tämä on tosi. Työmarkkinoilla on paha valuvika, kun työn tekekeminen ei kelpaa. Mansikoita ei saada poimituksi, paikkoja siivotuksi. Tarvitsemme rutkasti duunareita ulkoa. Ay-agitaattorit tosin hapattavat nämä tulokkaat nopeasti ja tehokkaasti. He mieluusti puhuvat kapitalistisen tien kulkijoista kuten myös riistoporvareista ja suuren rahan häntyreistä.

  • Nimetön

    Maanantaina vietetään lukioiden tappajaisia. Ennen oli hyvä, lukioita ei ollut ja lukioon pääsy oli vanhempien varallisuudesta kiinni. Kunnanlääkärin, kansakoulunopettajan, apteekkarin, papin ja nimismiehen lapset pääsivät lukioon, olivatpa he kuinka pöljiä tahansa. 2000 -luvulla on eläköitynyt monia vitipäävirkamiehiä, jotka eivät ole osaneet edes omia raha-asioitaan hoitaa!

Kommentointi ei ole käytössä.