Pertti Hakanen johtaa Pirkanmaan kansanedustajia

Pirkanmaan kansanedustajien uusi neuvottelukunta kokoontui maanantaina Pirkanmaan liitossa. Kokouksessaan neuvottelukunta hyväksyi toimintansa säännöt ja järjestäytyi vuodelle 2015.

Puheenjohtajaksi valittiin Pertti Hakanen (kesk.) ja varapuheenjohtajaksi Pauli Kiuru (kok.). Muiksi jäseniksi työvaliokuntaan valittiin Ilmari Nurminen (sd.), Tiina Elovaara (ps.), Olli-Poika Parviainen (vihr.), Anna Kontula (vas.) ja Sari Tanus (kd.)

Puheenjohtajuus alkaa Pirkanmaan vaalipiirin neljänneksi suurimmasta puolueryhmästä ja vaihtuu vuosittain seuraavalle suuremmalle ryhmittymälle.

Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan tehtävänä on edunvalvonta ja maakunnan painoarvon lisääminen valtakunnallisessa päätöksenteossa. Pirkanmaan liitto hoitaa kansanedustajien neuvottelukunnan käytännön toimintaa järjestämällä kokouksia, muita kokoontumisia ja vierailuja. Neuvottelukuntaa varten liito valmistaa myös ajankohtaismateriaalia ja hoitaa neuvottelukunnan sihteerin tehtävät. Sihteerinä toimii edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Pirkanmaan maakuntahallituksen pöydän ympärillä istuu nyt viisi kansanedustajaa. Harri Jaskari (kok.) on maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Arto Pirttilahti (kesk.) ja Sofia Vikman (kok.) maakuntavaltuuston puheenjohtajistoa. Ilmari Nurminen (sd.) ja Pertti Hakanen (kesk.) ovat maakuntahallituksen jäseniä.

  • Nimetön

    Onnittelut Pertti! Sulla on verkostot valmiiksi kunnossa niin siitä on hyvä lähteä!

  • Nimetön

    Onko Arto Satonen joutunut sivuraiteelle, vai eikö vaalien jälkeen kotiseutu enää kiinnosta?

    • Hyvä huomio

      näitä tehtäviä annetaan etupäässä uusille kansanedustajille…paljon työtä….vähän tuloksia…..ei satosta kiinnosta työt joissa voi tulla hiki shakinpelaajan voimilla…

    • Kaustin

      Satonen on yksi pääneuvottelija Suomen hallitusneuvotteluissa ja johtaa yhtä kolmesta hallituksen muodostavasta eduskuntaryhmästä kuuluen ministeriryhmän työskentelyyn jatkossakin. Lisäksi hän on puhe- ja läsnäolo-oikeutettu näissä maakuntien kerhoissa.

  • olikohan Sastamala edes ehdolla Hakaselle tiedoksi

    hyvä niin…mutta muista kuitenkin myös omat äänestäjäsi

  • kokoomuslaisten "vastuu"

    Artolle luottamustehtävä…….ei taida enää kukaan muistaa miten eduskunnan urheilukerhon tilintarkastajana työt tuli tehtyä.

    Olisiko parempi ettei ota yhtään ylimääräistä tehtävää,on vain ihan hiljaa äänestäjiensä antamassa suojatyössä niin ei tule virheitä.

  • Nimetön

    Ehtiikö kansa enään ollenkaan raveihin, kun persujen Timo Soini hyväksyi Sipilän vaatimuksen 2,5 viikon työajanpidennyksen? Ilmeisesti ”pekkaset” lähtee , kuin villiintynyt varsa laitumelta. Minne ollenkan ehtii 4- vuodessa? Myös äänestyskopissa voi tehdä virheen.

  • kokoomuslaisten "vastuu"

    Pekkaset saa lähteäkin,miksi työnantajan pitäisi maksaa sinulle tyhjästä?
    Kun maksaa jo muutenkin tekemättömistä ”töistä”,nykyään moni työpaikka on kuin lastentarha,työntekijöilläkin vain oikeuksia,velvollisuudet siirtyneet työnantajille.

    • Nimetön

      Olisikin työpaikat, kuin lastentarhat. Uusia innovaatioita syntyisi, kuin liukuhihnalta. Leikkiessä myös aikuinen on hyvin luova ja pursuaa uusia ideoita. Koska nostat itsesi työntekijöiden yläpuolelle, niin en jaksa selittää sinulle ”pekkasten” merkitystä. Jokainen tulkoon omalla tietämättömyydellään onnelliseksi.

      • Nimetön

        Meille kaikille 15 min lisää työaikaa päivään, vanhalla palkalla. Ei tee kenellekään mitään ja saadaan tällä yhteisvastuullisesti Suomen talous nousuun!

      • Nimetön

        Voi se niinkin olla,mutta työttömät ei silti saa töitä.Me onnelliset kuitenkin saadaan raataa muutama minuutti enemmän viikossa.Eihän se mitään haittaa,sillä eläkkeellekään ei ikinä päästä.

      • Maaseutu

        On totta, ettei 15 min mitään eikä ketään rasita. Talouteen se voi vaikuttaa positiivisesti. Siitä seuraa kyllä monta asiaa, joten hallituksen on oltava tarkkana. Ja miten ammattiliitot suhtautuvat, kolmikanta-ajattelua ei hevin pureta, eikä ole niin tarvekaan. Sopimalla asiat kyllä järjestyy.

  • jopasjoo

    Niin, että….antaa mennä kun on alamäki vaan… Ne edut mitä aikoinaan työntekijä puolelle saatu, on aika panna roskiin? Vieläkään EN ymmärrä miten eläkeiän nostaminen ja työajan pidentäminen lisää työpaikkoja. Voisiko joku ystävällisesti tämän asian minullekkin selvittää ja selittää, niin että menis perille eikä tarvis enää ihmetellä. Sastamalassa työpaikkoja tais olla tarjolla vajaa parisataa ja työttömiä työnhakijoita tuhatkunta enemmän…………

    • Nimetön

      Kun työaikaa pidennetään, sama työ voidaan tehdä vähemmällä väellä, eli voidaan irtisanoa vastaava osa työntekijöistä. Työn tuottavuus ja firman voitot kasvavat. Ja työttömyys.

  • Veronmaksaja

    Pekkaspäivät pois vaan, ovat aivan käsittämätön jäänne. Ja joku vielä ihmettelee, miksei Suomesta työ valuu muualle!!

    • Nimetön

      Työajan pidennys, ei itsessään lisää tuottavuutta hiukkaakan. Samat hommat tehdään hiukan pidemmässä ajassa. Heikot on Sipilän repussa eväät, kun tälläiseen tarrautuu. Tuottavuuden parantaminen vaatii yritysten johdolta enemmän tuloksellista ajattelua, ja sen soveltaminen käytäntöön. Eli herroille enemmän töitä. Missä luuraa pätevät johtajat, vai onko heitä suomalaisissa firmoissa? Optioilla painekyllästettyä porukkaa.

      • Nimetön

        ”Heikot on Sipilän repussa eväät”. Katainen/Stubb ja Rinnen ovat tulevalle hallitukselle ne eväät valmistaneet. Eihän ne hääppöiset ole!

      • Nimetön

        Politiikasta vastuun kantaa tietysti poliitikot, mutta työpaikat luodaan yrityksissä. Yhteiskunta tarjoaa ainoastaan puitteet yrittämiselle. Mutta löytyykö niitä yrittäjiä, jotka pystyvät omilla kyvyillään luomaan uusia työpaikkoja? Kielsikö edellinen hallitus tämän asian yrittäjiltä? Ketkä lopulta ovatkaan seisoneet ”kintaat sojossa”, viimeiset neljä vuotta?

  • Nimetön

    Turhaa puuhastelua Sipilältä, juoksee vain EK:n vaatimusten perässä. Maassa on 350.000 työtöntä ja mies esittää jo työssä oleville lisää työaikaa. täysin hölmöläisten hommaa. Työtä pitää järjestää työttömille, siis työtä vailla oleville.

    Tuottavuuskaan ei tällä konstilla nouse yhtään. Tuottavuuden nousu tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että samalla panostuksella samassa ajassa työ tehdään tehokkaammin. Se taas edellyttää parempaa johtamista ja työn organisointia niin, että henkilökunnan kaikki osaaminen otetaan käyttöön. Mikä taas tarkoittaa sitä, että työntekijöiden turvaa ja arvostusta pitää nostaa.

    Sipilän ja EK:n tarkoituksena on maksattaa taloustaantuman laskut työntekijöillä ja siirtää myös yrittäjäriskiä työntekijöille. Osinkojuhlia varten näköjään tarvitaan lisää tuottoja. Valitettavasti perussuomalaiset ovat hallituskiimassaan suostumassa samaan jytkytykseen.

    • Nimetön

      Sipilä on johtanut yli 2000 työntekijän yritystä. Lienee kokeneempi työelämän tuntija,kuin yksikään eduskuntaan valituista kansanedustajista.
      Kommentoijan klo.11:06 pitää alkaa yrittäjäksi, työllistää työttömiä ja toteuttaa ylivertaista osaamistaan.

  • Nimetön

    Kuka meistä on yrittäjä ja miten sellainen määritellään? Onko yrittäjä sellainen, joka pienellä palkalla yrittää pitää perheensä leivässä ja turvata muutenkin perheensä hyvinvointia, esim. lastensa koulunkäyntiä ja harrastuksia?

    Vai onko se sellainen, jonka kurjuutta jatkuvasti julkisuudessa ylläpidetään ja joka tarvitsee tukiaisia ja jolle vaaditaan ystävällisyyttä joka tilanteessa. Kuka ne työt sitten tekee, kun kaikki ryhtyvät tällaisiksi?

    • tarkkana

      Yrittäjä yrittää tulla toimeen itsenäisesti omilla taidoillaan ja tiedoillaan Sen verran tiedän ja olen kokenutkin, että yksityinen pienyritys on aika kannattamatonta toimintaa. Ts. saattaa olla, että hyvällä tuurilla juuri ja juuri hengissä pysyy, mutta sairastua ei saa eikä muutenkaan nauttia vapaa-ajasta, vaan on omistauduttava kokonaan yritykselleen, jos aikoo jotenkin leivän pöytäänsä saada.

  • Nimetön

    Yrittäjän tunnistaa mm.siitä,ettei hän vilkaise kelloa kovinkaan usein.

    • Nimetön

      Ilmankos sitä timpuria, sähkäriä yms. joutuu odottelemaan joskus päiviäkin, vaikka aika olisi sovittu…

      • tarkkana

        Kaikenlaisten työmiesten tilaamisessa saa olla tarkkana, kun aika usein varsinkin yksin asuvaa naisihmistä yritetään höynäyttää ts. vedättää töitä yms.

  • Nimetön

    Timo Soinin takki kääntyi sutjakasti hallitusneuvotteluissa EU ja maahanmuuttoasioissa. Sama tahti jatkunee muissakin asioissa.

    Suomeen on perustettava uusi instituutio: Hall of shame. Ensimmäiseksi sen kattoon nostetaan Soinin takki. Merkit viittaavat siihen, että takki pyörii melko vinhasti.

    • Nimetön

      Nii…siä kunon vaan enää jytkyt mielessä. Kun saa saman ja vähän enemmänkin tilipussiin kuukaudessa ku ”köyhällistö” vuodessa, on niin kovin helppo olla kuin ei oliskaan….

  • Nimetön

    Onhan se hienoa olla perusporvarihallituksen kannattaja ja itse asiassa jäsenkin. Onnittelut Vammalan rouva Perusporvarille. Siitä ei voi vääntää edes valitusta.

  • Nimetön

    Perussuomalaiset on edelleen suosituin puolue työväestön keskuudessa. Perussuomalaiset on ottanut paikan pientuloisten asioiden johtavana puolueena hallituksessa.
    Demarien katkeruus on suurta, ei lämmitä edes pojun nousu eduskuntaan.
    Hallitus on muodostettu vaalituloksen pohjalta niin kuin pitääkin.
    Demarien alamäki johtuu siitä että he eivät ole toimineet samoin kuin puhuvat, lisäksi heidän poliitikot eivät ole uskottavia.
    Politiikan tutkijakin ennustaa että demarit ja vassarit kuihtuvat olemattomiksi tulevaisuudessa, tähän on helppo yhtyä.

    • Nimetön

      Odotetaan nyt ensin, syntyykö hallitus ja sitten katsotaan, keneltä Soini alkaa leikata.

  • Nimetön

    Valituksista puheenollen demarit ovat olleet mukana kaatamassa Kukkurin kaavaa, syynä kateus että jotkut olisivat saaneet omarantaisia tontteja. Aikaisemmin S-marketin sijoittumista vastustivat nimen omaan demarit. Luku sinänsä on demarien Nummen valitukset.
    Demarien Nummi viivytti kymppikorttelin kaavaa ja samalla ehkä myös alueen rakentumista.
    Kiikan pappilan kaupan valitus oli myös demarin käsialaa, seurakunnalle valitus maksoi tuntuvan summan.
    Loppupäätelmänä voi todeta että demujen toiminta on aiheuttanut suurta vahinkoa paikkakunnalle.

  • Nimetön

    Nummen valitukset ovat miehen omaa hörhöilyä. Muut demarit eivät ole niiden takana. Nummen homma alkaa muutenkin olla jo, no jätetään sanomatta ja säälitään vaan.

    • Nimetön

      Kovilla luottamuspaikoilla demarit ovat kuitenkin toveriaan muistaneet, luulisi että kyseisillä saavutuksilla ei paikkoja olisi herunut.
      Luottamustehtävät ovat palkinto hyvästä työstä.

  • Nimetön

    Eikös sitä Roismalan kauppahankettakin ollut valittamalla viivyttämässä demari. Onneksi muutti sitten Punkalaitumelle, mutta monta vuotta on saanut viivytettyä. Kenen etu sekin?

  • Nimetön

    Roismalan kaavassa olisi ollut oikein että olisi sijoitettu kaupungin maille, nyt kävi niin että miljoonat jäi kaupungilta saamatta.

    • Nimetön

      Vaan kun ELY-keskus nimenomaan esti kauppakeskuksen rakentamisen valtatien ”taakse” eikä kaupunki halunnut lähteä oikeuteen asiasta. Ja ELY-keskus jatkoi Sastamalan kehittämisen jarruttamista mm Mouhijärven juustolan asiassa.
      Oikeassa olet kyllä siinä että miljoonat ja monet palvelut ja työpaikat on valittamalla saatu estettyä.

  • Nimetön

    Persuilla ei ole minkäänlaista näyttöä Suomen etujen ajamisesta, yhtään missään. Ovat vasta ensimmäistä kertaa ehdolla, maan hallitukseen. Odotellaan siis tekoja, puheita onkin piisannut ihan riittävästi. Sipilä ilmoitti, ettei ole erimielisyyttä juuri mistään. Kumpi siis on kääntänyt ”hevosloimensa” (takkinsa), Sipilä vai Soini?

  • Nimetön

    Voi voi sosialistin itkua, oletko hieman katkera. Kansa ei enään tue akateemisia demuja.

    • Nimetön

      18:43 kommentti. Miten totuuden odottelu on itkuista katkeruutta. Ei ole kyse siitä ketä kansa äänestää, vaan mitä sillä äänellä saa. Sitä tässä odotellaan ja totuuden tullessa esiin, niin kyyneleet voi nousta sinun silmiisi.

  • Nimetön

    ”Perussuomalaiset on ottanut paikan pientuloisten asioiden johtavana puolueena hallituksessa.”

    Tämä nähdään kohta kun Sipilän johtamat SSS-miehet alkavat toteuttaa kovia päätöksiään. Merkit viittaavat siihen, että pienituloisten otsille alkaa piakkoin pukata kylmää hikeä.

    ”Valituksista puheenollen demarit ovat olleet mukana kaatamassa Kukkurin kaavaa, syynä kateus että jotkut olisivat saaneet omarantaisia tontteja. Aikaisemmin S-marketin sijoittumista vastustivat nimen omaan demarit.”

    Aika paljon demareita oli todellakin kaatamassa Kukkurin alkuperäistä liian raskasta ja siihen miljööseen sopimatonta kaavaratkaisua, mutta mukana oli paljon myös vihreitä ja kattavasti ihmisiä muistakin puolueista. Hämeenlinnan hallinto-oikeus sitten totesikin sen kaavan toteuttamiskelvottomaksi. Kiitos asiasta valittaneille!

    S-marketin sijoittumista osittain puistoalueelle vastusti noin 3000 allekirjoittajaa. Tuskin kaikki olivat demareita (hyvä jos olivat), koska useat näyttävästi julkisuudessa esiintyneet vastustajat ovat ainakin aiemmin olleet muiden puolueiden kannattajia.

    ”Demarien Nummi viivytti kymppikorttelin kaavaa ja samalla ehkä myös alueen rakentumista.”

    Eipä sillä kymppikorttelin rakentamisella tainnut kova kiire ollakaan, kun edelleen suuri osa asunnoista ja liiketiloista näyttää olevan tyhjillään. Demarit kylläkin ovat kaupungin keskustan kehittämisen kannalla myös liiketilojen osalta. Nummi vaikuttaa yksinäiseltä valittajalta näissä asioissa.

    ”Eikös sitä Roismalan kauppahankettakin ollut valittamalla viivyttämässä demari.”

    Taisi samainen henkilö siirtyä hetimiten persuihin siellä vallitsevan ”vapaamman ajattelun” houkuttamana.

    Tällä palstalla tuntuu olevan jonkinlainen kauna demareita kohtaan. Sylttytehtaan kannattaisi pikemminkin iloita sdp:n erinomaisesta menestyksestä eduskuntavaaleissa Sastamalassa. Suuntauksen jatkuessa voisi olla toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

    • Nimetön

      Ilmari keräsi mummuilta henkilökohtaisia ääniä, ne äänet eivät ole kannatusta demareille.

      • Nimetön

        Tiedoksi kaunakirjoittajalle, että Ilmari (sd) on demari ja kaikki Ilmaria äänestäneiden äänet menivät demareille. Mistä muuten tiedät, että Ilmari olisi saanut 5000 henkilökohtaista ääntä mummuilta. Sinänsä siinä ei olisi mitään pahaa, mutta tosiasiassa Ilmarin äänestäjät olivat ihan tavallisia kaikenikäisiä ihmisiä.

      • Maaseutu

        Eipäs pidä paikkaansa. Tiedän monta monta nuorta Pirkanmaalta, jotka äänestivät Ilmaria!

    • Nimetön

      demarien propakandaministeri on taas asialla.
      Asiat saa toiki väännettyä puolueen virallisen linjan mukaiseksi kuten neuvostoliitossa aikanaan.

      • Nimetön

        Mitä eroa on entisen Neuvostoliiton ja nykyisen Venäjän hallinnolla? NL:n aikana kaikki valta keskitettiin ensin keskuskomitean sihteeristölle ja lopulta pääsihteerille. Nykyisen Venäjän oikeistohallinnon aikana näyttää kaikki valta keskittyvän presidentille, korruptio on jokapäiväistä ja kansaa manipuloidaan häikäilemättä.

        Demarit ja Tuomioja eivät ole pitäneet kumpaakaan hallintomallia demokraattisena ja työskentelevät Suomessa kansanvaltaisen toimintamallin mukaisesti.

  • Nimetön

    Soinin takki kääntyi taas maahanmuutto ja miinakysymyksissä. Persut ratsasti kovilla tavoitteilla vaaleissa ja tuloksena oli takinkääntö ja lupausten pettäminen. Ja lisää on tulossa. Kreikka-tuissa takki on jo vaarassa revetä. Seuraillaan.

  • Nimetön

    Ei Soinin takki mihinkään ole kääntynyt. Kyllä siellä on nyt aikaisempaa järkevämpi linja. Ajatelkaa, jos hallitukseen olisivat menossa Vihreät, RKP ja Vasemmistoliitto. Kyllä maailmanparantaminen ja rahanjako pitkin ulkomaita jatkuisi hullun lailla.

  • Nimetön

    Jotenkin on turvallinen olo uusien hallituskuvioiden takia. Koti, uskonto ja isänmaa -ajattelu voi jälleen nousta arvoonsa. Kiitos Sipilän ja Soinin. Stubbin kokoomus ne arvot jo ehti hukatakin.

  • Nimetön

    Olo on kuitenkin jotenkin turvaton, kun Tuomioja ei jatka ulkoministerinä. Hyytävin tunne tulisi, jos Stubb ryhtyisi ulkoministeriksi. Toivottavasti tulee joku asiallisempi, joka ei koko ajan latele sammakoita suustaan.

  • Nimetön

    Taitaa Suomi siirtyä juhlallisen kenttäjumalanpalveluksen olotilaan, seuraavat neljä vuotta. Saas nähdä, missä vaiheessa alkaa huimaan, sellainen pönötys.

  • Ikivihreä

    Soini toimii tarkasti harkitun kaavan mukaan. Eli kaikki luvat6tu unohdetaan ja syytetään muita takinkäännöstä

  • Nimetön

    Se hyvä puoli ainakin uudesta hallituskokoonpanosta on, että päästään eroon Erkki Tuomiojasta ulkomisterinä. Se mies on jämähtänyt Neuvostoajalle ihan totaalisesti.

    • Maaseutu

      Tuo ei ole totta. Jopa ministerikollegat tässä taannoin ennen vaaleja kertoivat Tuomiojan hoitaneen kenttänsä hyvin/erittäin hyvin. Hänellä on ainakin kuuden kielen taito, valtiomieskokemusta, asiallisuutta ja laajasti tietoa. Nyt pitää ensin miettiä ennenkuin menee moittimaan mistään Tuomiojaa. Hakekaas samanlaista henkilöä, menee aikaa, kun sellaisen löytää?? Eikä hän ole jämähtänyt yhtään mihinkään. Vrt. kirjalliset tuotannot ym.

  • Nimetön

    Erkki Tuomioja niin asenteellinen ja puolueellinen poliitikko, että hevillä toista ei löydy: Venäjä hyvä ja Neuvostoliiton rauhanomaiset ohjukset oikein hyvä, USA paha ja Nato oikein paha, Palestiina hyvä ja terroristijärjestö Hamas oikein hyvä, Israel paha ja sen maanpuolustustahto oikein paha…. jne. Oli siinä Halosen kanssa kaksi idealistia yhdessä. Hyvä, että ministerikaudet on nyt kaluttu.

    • Nimetön

      Onpa asenteellisesti vinksallaan oleva kirjoitus (23:52). Noista perusteluista yksikään ei osu kohdalleen. Jopa poliittiset vastustajat ovat arvioineet Tuomiojan nykyisen hallituksen parhaaksi ministeriksi ja ulkoministerinä ja ulkopoliittisena osaajana hänet arvostetaan yhdeksi maanosan parhaista ulkoministereistä. Hänen ulkoministeriaikanaan sai nukkua yönsä tyynen rauhallisena. Hiukan pelottaa seuraava ulkoministeri, mihin meitä ollaan viemässä.

  • Nimetön

    Tässä ennuste tulevaisuuteen: Sitten, kun nykyinen presidentti Sauli Niinistö on valittu toisellekaudelle, niin presidentti aloittaa voimakkaan lobbauksen Naton puolesta. Toki valtamedia on jo valjastettu, niiden vankkureiden eteen.

  • Nimetön

    Niinistö on tyypillinen yhden kauden presidentti. Hänen venkoileva ja ylimielinen puhetyylinsä, josta ei saa aika ajoin selvyyttä, on johtamassa ihmisten kyllästymiseen häneen. Suomen etu on pysytellä Naton ulkopuolella, nykyinen kumppanuus riittää.

  • Nimetön

    Ei tietenkään moni demari halua myöntää Tuomiojan asenteellisuutta määrätyissä asioissa. Kyllä Erkki -poika on jäänyt kovasti kiinni menneisyyteen. Ei nyt sentään taida enää jaksaa riehua itse mielenosoituksissa, mutta siitä huolimatta on Suomen onni, että ministerikaudet on ohi.

  • Nimetön

    ”……Tuomiojan asenteellisuutta määrätyissä asioissa……”! Mitähän tällainen epämääräinen sotku tarkoittaa?

    Tuomioja on vuosikymmenet toiminut johdonmukaisesti rauhan puolesta asettumatta minkään sotivan tai väkivaltaa lietsovan maan puolelle. Hän on vastustanut niin Neuvostoliiton kuin Yhdysvaltainkin sotilaallisia toimia.

    Rauhanjärjestöistä hän toimii edelleen Sadankomiteassa, joka on antimilitaristinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö. Sadankomitea tekee työtä, jotta Suomi olisi aktiivinen rauhan edistäjä, sillä rauha on edellytys ihmisten hyvinvoinnille. Sadankomitean mielestä yhteisiä resursseja tulee käyttää globaalien haasteiden, kuten sosiaalisen eriarvoisuuden, luonnonvarojen ehtymisen ja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi asevarustelun sijaan. Myös Suomen turvallisuus riippuu siitä, miten näitä ongelmia onnistutaan ratkaisemaan maailmanlaajuisesti ja paikallisesti.

    Tuomioja ei sen sijaan ole ollut mukana Suomen Rauhanpuolustajissa, joka on leimallisesti entisen Neuvostoliiton vahvasti tukema rauhanjärjestö.

    Tuomiojan kaltaisia syvällisen sivistyksen omaavia ihmisiä tarvittaisiin enemmän Suomen johtopaikoilla. Hänen ulkoministerikautensa ovat olleet poikkeuksellisen onnistuneita Suomen kansainväliselle menestykselle ja oman kansamme turvallisuuden lisäämiselle.

    • Maaseutu

      Aivan oikein. Tuomiojan kaltaista poilitiikkoa ja kirjailijaa ym. ei kyllä löydä. Hän vaan on erittäin fiksu, kansainvälinen, osaava.

  • Nimetön

    Käytettiinkö poliittista ohjausta ELY keskukseen että saatiin myönteinen päätös

    yrittäjille ja saatiin kaupunki nuoleen näppejään kauppakeskuksen kaavassa ?

  • Ikivihreä

    Niin että palveliko tehty ratkaisu mahdollisesti myös jonkun kansanedustajankin etua?

  • Nimetön

    Kankaanniemi, Hakkarainen, Putkonen (raiskaustuomio joitain vuosia sitten) jne. Perussuomalaisten parasta ministeriainesta?

    Pahoittelu, villasella painaminen ja asia loppuunkäsitelty. Tällainen vastuullinen puolue on tulossa maan hallitukseen. Miten käy lapsiperheiden, työttömien, eläkeläisten?

    • Nimetön

      Älkää moittiko Kankaannientä. Hän toimi niin kiuin vanha tyrvääläinen tapa edellyttää.

  • Nimetön

    Lupausten kuperkeikka: Mistä voisimme vielä säästää, voiko porvarihallitus kaikesta päättää? Nyt on toukokuu, silti viikate korjaa kypsää viljaa. Liian moni on kateellinen vainajille, miten pelastaa heidät elämälle. Voiko porvarihallitus kaikesta päättää?

  • Nimetön

    Koittakaas sosialistit jo rauhottua, kansan luottamus meni teiltä vaaleissa.

Kommentointi ei ole käytössä.