Punkalaitumen lampaat tappoikin susi

Helppo saalis houkutti ilvekset aukealle laitumelle. Ne tappoivat 6 uuhta ja 14 karitsaa Ari Prihtin luomulammastilalla perjantain ja lauantain vastaisena yönä.  Kuva: Punkalaitumen Sanomat, Juha Aro.
Punkalaitumen Palojoella sijaitsevan luomulammastilan teurastajaksi epäiltiin ilvestä. Suurpedoksi on kuitenkin tarkentunut susi, joka tallentui tuhotyön jälkeen riistakameroiden kuvaan. Kuva: Punkalaitumen Sanomat, Juha Aro.

Punkalaitumen Palojoella sijaitsevan luomulammastilan isäntä Ari Prihtiä kohtasi lauantaiaamuna veret seisauttava näky: liikkumattomia, raadeltuja eläimiä siellä täällä, pitkin laajaa laidunta. Pedon hampaisiin joutui yhden yön aikana 6 uuhta ja 14 karitsaa.

Punkalaitumen Sanomien mukaan eläimet teurastaneeksi suurpedoksi on tarkentunut susi. Laidunta kiertelevä otus tallentui tuhotyön jälkeen laitumelle asennettujen riistakameroiden kuvaan. Susi jätti myös jälkiä peltoon, kirjoittaa lehti verkkosivuillaan.

Paikallinen suurpetoyhdysmies Esko Keto arvioi vahinkoa ilveksen tekemäksi, ja samalle kannalle päätyi maanantaina Luonnonvarakeskuksen tutkimusmestari Antti Härkälä.

 

  • Nimetön

    Riistakamerat pitäisi varmaan kohta kieltää kun ne dokumentoivat asioita valitettavan tarkasti…

  • Pöyristynyt

    Vai pitääkö sitä vielä siellä v…….. maatilan isännälle?
    Pitäisi tuo kivatalo porukka ituhattujensa kanssa laittaa ukrainaan.

  • Kivatalo

    Kun tappamisen malli ei ollut tyypillistä ilvekselle niin miksi nämä petoyhdyshenkilöt sitten tulivat siihen tulokseen että kyseessä on ilves?

  • Nimetön

    Tuollainen samanlainen lava jossa on sama määrä sudenraatoja, helpottaa ihmeesti lampurin vaivoja.

    • Nimetön

      Käsittämätön kommentti. Osoittaa vain asiantuntemattomuutta ja tyhmyyttä.

      • Nimetön

        Ja sorry!!! Huomasin vasta, että oli kyse SUDENraadoista. Komppaan siis.

  • Nimetön

    Kaikki sudet saa ampua,niitä ei tarvita mihinkään.Ja kyllä ne vielä ammutaankin.

  • Nimetön

    Kannattaa laittaa sudelle ”haaska”, eli sopivia suupaloja lihaa. Tietenkin niihin laitetaan kerpo vahvoja suurkalojen vieheen koukkuja vahvaan pienolankaan, joka sidotaan läheiseen puuhun ettei pakene liian pitkälle.

  • Nimetön

    Juuri tuollaiset typerät paskakommentit vievät loputkin uskottavuuden rippeet rakentavasta susipolitiikasta. Sitten ajatellaan että metsästäjät ovat tuollaisia aivottomia kärsimyksestä nauttijoita. Miettisin hiukan mitä vahinkoa teet kun tuollaista tänne kirjoittelen.

  • Nimetön

    Tuppaa tuo ihminen olemaan pahin peto…. Peto niin toiselle ihmiselle niin kuin eläimellekkin. Kun kaikkea keksitään raketeista älypuhelimiin ja itseperuuttaviin autoihin, eikö niin viisasta löydy joka keksii susi/karhu/ilves karkottimen???? Niin ettei tarvittaisi minkään lajin täydellistä tappamista sukupuuttoon..

  • Nimetön

    Laittakaa ne riistakameran kuvat tänne näkyviin mieluusti kellonaikoineen. Niitten perusteella korvauksiakin maksetaan, eivät siis voi huijauksia olla.

  • Nimetön

    Viimeisimmät tutkimukset osoittaa, että mikäli susia ammutaan henkiltä sieltä täältä.. Niin susikanta ainoastaan lisääntyy sellaisesta jahdista. Eli, ratkaisu ei löydy aseenpiipusta.

  • Nimetön

    ELÄINSUOJELUVALVOJAT herätys,kuinka kauan annatte tämäntapaisten eläinten
    raakuuksien jatkua?

  • Nimetön

    Älä pelkästään syytä eläinsuojeluvalvojia. Noi VIHREET niitä pahempia ovat.

  • Nimetön

    Oliks noi lampaat keritty ennenkun ne vietiin noille laajoille laitumille metsiin petojen syötäväksi.Noi VIRHEET niitä pahimpia ovat.

  • Nimetön

    Elänsuojeluvalvojien ryhryttävä toimenpiteisiin että lampailla on turvallista olla
    laitumella ja tämänkaltainen TEURASTUS EI TOISTU.

  • sryktiiniä

    Myrkkysyöttejä tarvitaan, jotta päästään hukkasista eroon. Kuulemma toimiva systeemi, ei tarvitse kuin asettaa sopivalle reitille niin hukkaset häipyy häiritsemästä lampaiden rauhaa. Kannattaa viedä sinne pari possun raatoa, lähelle ongelma aluetta mistä pentuja leviää maakuntaan. Kohta loppuu peurat ja hirvet jos susi kanta leviää Pirkanmaalle.

    • Nimetön

      Hienoa että leviää ja vielä hienonpaa että joku niitä noin viitsii ruokkia.

    • Nimetön

      Mites näitä muita eläimiä mm lintuja varotellaan tälläisestä myrkkysyötistä? Tai koiria, jotka omistaja antaa juoksennella vapaana….

  • Nimetön

    Liikenteen kannalta peuroja on ihan tuhottomasti liikaa. Tämän tästä, ilmoitetaan miten peura juoksi auton eteen, aiheuttaen vakavan vaaran ihmisille. Milloin sudet ovat hyökänneet ihmisten niskaan? Kannattaisi pysyä edes kohtuullisessa totuudessa, vaikka yleinen hysteriä sumentaa silmät ja niiltä järjen joilta semmoista löytyy.

    • Nimetön

      Jonkun Venäläisen tietotoimiston mukaan, tai sen oli joku siellä paikallisesta lehdestä lukenu, Usermatsmanin maakunnan (2500km Moskovasta koilliseen) Koritsavan kylässä oli pantakaulainen susi purrut 28-vuotiasta nuorta tyttöä vasenpaan käteen, vain vahvat tumput tytön kädessä olivat pelastaneet hänet haavaumilta.Niin että kyllä ne ovat hyökänneet ihmisten niskaan, tässä tosin käteen mutta tarkoitit varmaan jotenkin kuvainnollisesti tuota niska asiaa.

  • styktiiniä

    Totta tuo peura ongelma. Mitenkäs susille kerrotaan mitä sen pitäis syödä, jos valittavana on pihapiirin lammas, kissa tai koira vai metsän peura tai hirvi.
    Peuroja on aivan liikaa, onnettomuuksia riittää aivan liiaksi. Hirviä ei ole paljoa näillä teillä näkynyt, harvoin. Vaikea yhtälö, ihmisen kimppuun käynti voi johtua monesta syystä, sairas susi ja epätoivoinen, hyökkäähän joskus koiratkin ihmisen kimppuun.
    Pitää seurata säästyykö lampaat jatkossa. Yksittäisen ongelman poisto pitäisi olla perusteltua.

Kommentointi ei ole käytössä.