Makkara-ansa pelästytti koiranulkoiluttajan Sastamalassa

Sastamalalainen Emmi Haakana lähti tuttuun tapaansa perjantaiaamuna ulkoiluttamaan koiriaan kotinurkilleen Hopun alueella. ”Sepänkadun alkupäässä Mimmi alkoi haistella tien reunaa ja huomasin, että se pallotteli suussaan jotakin. Silloin kiskaisin hieman hihnasta ja tungin nopeasti käden koiran suuhun ja nappasin sieltä makkaranpalasen. Huomasin heti, että sen sisälle oli tungettu jotakin”, hän kertoo. Löytö osoittautui kuorituksi pussinsulkijaksi.

Ei ihme, että nainen pelästyi. Kaksi vuotta aiemmin hänen samanrotuinen koiransa nimittäin kuoli 2,5 -vuotiaana mitä ilmeisemmin myrkyn aiheuttamaan sisäiseen verenvuotoon. ”Minä en koskaan huomannut, että Hertta olisi syönyt mitään maasta. Silloinkin liikkui huhuja, että Hopun alueelta olisi löytynyt nauloilla ja myrkyllä varustettuja makupaloja. Asiaa ei voitu sataprosenttisesti näyttää toteen, mutta lääkärit ainakin olivat sitä mieltä, että kaikki oireet ja verikokeet viittasivat myrkytykseen ja jopa astetta rajumpaan myrkkyyn. Se oli todella nopea ja raju lähtö koiralleni ja tapaus mursi minut hetkellisesti ja nytkin kauhistuttaa ajatus siitä, että olisin menettänyt toisenkin koirani samalla tavalla”, hän toteaa.

Emmi Haakana kertoo olleensa yhteydessä poliisiin. ”Asiaa kuulemma tutkitaan, mutta rikosnimikkeestä ei vielä ole tietoa.”

Makkaran sisään piilotettu, kuorittu pussinsulkija löytyi perjantaiaamuna Sastamalasta, Sepänkadulta.
Makkaran sisään piilotettu, kuorittu pussinsulkija löytyi perjantaiaamuna Sastamalasta, Sepänkadulta.

Poimintoja

  • Nimetön

    Etsivä mielenterveystyö voisi olla kova sana Tyrväällä… Ei loppuis hommat ihan heti 😛

    • Nimetön

      tämä on hyvin ikävää.ajatella että se lemmikki on ihmisen kaveri ja joku koettaa sen tuhota.kyllä voi olla sydämettömia aikuiset ihmiset kun ei siedä pieniä lemmikkejä,kyllä sanon että onpas luonnevikaisia homo sapienseja. miksi naailmasta ja sen ihmisistä on tullut nykyään niin pahoja.ennenmuinoin kissat ja koirat liikkuivat vapaina ja hyvin tultiin juttuun.ja tänäpäivänä koirat on narunperässä.pitäisi varmaan laittaa tälläiset ihmisetkin.

  • Nimetön

    Sille tekijälle kunnon nyrkinheilautus ja myrkyt viiä lopetettavaks tuommone tyyppi

  • Heimo Heinonen

    Poliisi ihmettelee rikosnimikettä ? Vahingonteko nyt ainakin maalaisjärjellä ajatellen sopii kuvaan. Yleisvaaran aiheuttaminen on toinen samanmoinen nimike. Missä se järki nyt taas luuraa…?
    Asia on ikävä. Marttilankadulla heiteltiin viime vuonna talon pihaan aidan yli myrkytettyjä lihapullia koirien syötiksi. onneksi omistaja löysi ne ensi. Alkuviikosta keräsi Seukunmäestä rikottua lasia ison pussillisen sieltä täältä, rikottu sinne aikomuksena koirien tassut. Missä mennään….?

  • Musti,Mirri ja Haukkis

    Musti ja Mirri sekä Haukkis.
    Tarkistakaa omat kauppojenne alueet. Kyseinen kaveri ,kaverit voivat tehdä tuhojaan liikkeittenne nurkilla. Asiakkaat saattavat olla seuraavat uhrinne. Minä kun asioin liikkeissänne saattaa koirani olla myös mukana. Usein kaverin yllättää pissa, kakkahätä ja käytän koirani tarpeillaan ennen sisälle tuloa ettei siellä tule hätä.
    Siinä onkin vahtimista jos se makupala sattuukin olemaan siellä lähistöllä piilossa enkä ehdi sitä poistamaan koirani suusta.

  • Rauno

    Raukka Paska kun ei ole munaa tulla keskustelemaan ”herkkupaloista”. Tosin silloinhan kaikki näkisivät kuinka säälittävä kusipää on kyseessä!
    Näytä ettet ole täysin luuseri ja sovitaan vaikka jokin julkinen paikka jossa tavataan???

  • Tröötöttäjä itte

    Yksinkertainen konsti välttää tapaturmat: Koulutetaan koira kulkemaan lyhyessä taluttimessa. Taajamassa flexissä tai irrallaan oleva koira on huonosti koulutetun koiran ja koiran turvallisuudesta välinpitämättömän omistajan merkki. Lyhyt talutin estää myös ryntäilyn ajoneuvojen eteen ja toisten koirien tai villieläinten kimppuun. Pohjois-Amerikassa monissa osavaltioissa on viiden jalan, eli puolentoista metrin talutin pisin sallittu taajamissa, eikä syyttä. Taluttimen suurin sallittu pituus taajamissa tulisi saada Suomessakin järjestyslakiin, koska koiraharrastajat eivät itse osaa ryhdistäytyä.

    • Rauno

      Koulutetaan myös ihmiset olemaan roskaamatta!Ja saman tien kun kouluttaan aletaan niin kissat samalla pysymään omalla tontilla.Ja autoilijat ajamaan maksimissaan 40km/h taajamissa.Kyllä koulutettavaa riittää!

      • Nimetön

        Juurikin näin Rauno! Varsinkin kyseisellä Sepänkadulla! Tervetuloa vaan poliisi pitämään ratsiaa!

  • Nimetön

    Ja koira aistii nenällään. Minusta se ei ole koiran lenkittämistä jos sen on pysyttävä naama vaakatasossa ihmisen vierellä. Vai käveletkö itse eteenpäin kääntämättä pärstääsi, ilmeisesti.

  • Koiraliini

    Jos kiinne saisin niin muutaman kerran avarilla vetäisin ja katsoisin että syö itse joka ikisen makkarapalan jonka on heittänyt polkujen varteen niin eiköhän opi.

  • Koiraliini

    Vielä lisänä että ei muuta kuin kuonokoppa päähän jos on kova haistelemaan ja syömään tien varsilta. Toimii meillä ja ei haittaa koiraa.

    • Nimetön

      Ai ei haittaa? Mistäs tiiät, kun koirasi ei osaa puhua saati kertoa kuinka paljon kuonokoppa haittaa?? Joskus kuulin juttua että kuonokoppa oli tarkoitettu vihaisille koirille………………… Miksi sinä käytät kuonokoppaa koirallasi? Koiran kuuluukin haistella ja välillä vähän maistella. Ihmisen tehtävä on tuon haistelun ja maistelun turvaaminen, ei koiran viettien tuhoaminen….

  • Erikoisesti kuolleiden eläinten omistaja

    Tätä se teettää kun koko ajan kiristetään määrärahoja joka asiassa eikä tälläiset todella sairaat ihmiset saa asian mukaista hoitoa. Toki paras vaihtoehtohan olisi kaikkien kannalta että nämä eläin ”terroristit” poistettaisiin kaikessa hiljaisuudessa ja ensi talvena hiekoituksen sijaan levitettäisiin tuhkaa jalkakäytäville liukkautta estämään. olisi heistäkin silloin jotakin hyötyä.

  • Nimetön

    No, ennemmin koirien luilla hiekoitusta kuin sentään ihmisten. Ihminen on aina ensin, vaikka moni koiranulkoiluttaja tuntuukin olevan sitä mieltä, että ihmislapset saavat väistää ojaan. Lakia täytyy noudattaa eikä vahinkoa saa tehdä. Koiran jätökset keräämättä jättävä on myös rikollinen. Koira pitää opettaa, se on älykäs, kyllä se oppii olemaan tunkematta ilman lupaa niin epämääräisiin makkaranpaloihin kuin vastaantulijoiden lahkeisiin.

  • Nimetön

    Edelliselle koiralleni opetin NENÄ-sanan jota käytin kun osoitti liiallista kiinnostusta maahan…nykyiselle olen opettanut sen myös…ollaan pärjätty ilman myrkytyksiä…AINAKIN TÄHÄN ASTI….Ainahan voi kuitenkin jotai sattua kun on ihmisiä jotka ovat MIELELTÄÄN SAIRAITA ja kuvittelevat että ongelmista(KAKOISTA+KOIRISTA ym. eläimistä) päästään eroon MYRKYILLÄ. Niin ja kyllä täytyy myöntää että monessa koiran ulkoiluttajassa on se VIKA mikä laukaisee nää myrkytys jupakat…KAKKAPUSSIT KAUNIISIIN KÄSIIN JA KORJATKAA NE JÄTÖKSET!!!! Nimimerkillä: Niin minäkin teen (KOIRANI ISO:n.75kg. )

Kommentointi ei ole käytössä.