Sastamalan Postissa pelätään pahinta

PAU:lla on käynnissä Pelastetaan Sinun Postisi!- kampanja, jossa vedotaan sekä Postin asiakkaisiin että päättäjiin oman paikkakunnan postipalvelujen pelastamiseksi. Eilen kampanjoitiin Sastamalassa. Postissa asioilla käynyt kirjakauppias Sirkka-Liisa Leino oli järkyttynyt kuultuaan, että myös Sastamalan posti on oletettavasti lakkautettavien joukossa. "Postista on aina saanut todella hyvää palvelua ja opastusta. Jos Sastamalan posti loppuu, niin erityisesti ulkomaille lähtevien pakettien lähettäminen huolestuttaa, niiden kanssa olemme aina tarvinneet asiantuntija-apua", hän pohti.
PAU:lla on käynnissä Pelastetaan Sinun Postisi!- kampanja, jossa vedotaan sekä Postin asiakkaisiin että päättäjiin oman paikkakunnan postipalvelujen pelastamiseksi. Tänään kampanjoitiin Sastamalassa. Postissa asioilla käynyt kirjakauppias Sirkka-Liisa Leino oli järkyttynyt kuultuaan, että myös Sastamalan posti on oletettavasti lakkautettavien joukossa. ”Postista on aina saanut todella hyvää palvelua ja opastusta. Jos Sastamalan posti loppuu, niin erityisesti ulkomaille lähtevien pakettien lähettäminen huolestuttaa, niiden kanssa olemme aina tarvinneet asiantuntija-apua”, hän pohti.

 

Valtionyhtiö Posti käy parhaillaan yt-neuvotteluja, joiden taustalla on postikonttorien alasajo. Nykyisen 98 postikonttorin jälkeen jäljelle jäisi arviolta kymmenkunta postia koko Suomessa. Myymälöissä irtisanomisten kohteeksi on joutumassa lähes 400 henkilöä, joista suurin osa on yli 50-vuotiaita naisia. Viime vuonna Posti irtisanoi eniten työntekijöitä Suomessa: 1 132 työntekijää ja toimihenkilöä.

Lakkautettavien postien toimintaa ollaan siirtämässä kauppojen ja kioskien yhteyteen. Postin työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää suunnitelmia käsittämättöminä.

Viime vuonna Posti kuljetti ennätykselliset 32,6 miljoonaa pakettia ja jakoi yhteensä 2,5 miljardia lähetystä. Viestinvälityksen liiketulos oli 51,2 miljoonaa euroa (Lähde: Postin vuosikertomus 2014).

Lakkauttamisuhan alla olevia postikonttoreita ei ole virallisesti kerrottu. Yt- neuvottelut päättyvät ensi viikon tiistaina, jolloin saadaan varmuus myös lakkautettavista konttoreista.

Poimintoja

  • Nimetön

    Valtion toimintaa… ja hetken päästä porataan et miksei ole postipalveluita

  • Taas on neropatit asialla.

    Millä ihmeellä Sastamalan kaupat tai kiokit pystyisivät pyörittämään Postia, jossa on muutenkin aina jono, kun sinne menen?

  • Nimetön

    Postin henkilökunnalla on ammattitaitoa jota tähän hommaan tarvitaan. Lyhytnäköistä touhua ja nimenomaan just hyvää esimerkkiä valtionyhtiöltä!

    • Nimetön

      valtio on jo kauan ollut ihan samoilla linjoilla kuin muutkin firmat siellä teetetään missä halvemmalla saa.Jo kauan sitten Valtion Pukutehdas siirsi sotapoikien asusteiden teon Viroon kun siellä oli vielä työn teettäminen halpaa. Kauppa joka ottaa asiamiespostin hoitaakseen nettoaa siitä hyvin ja ne kauppapuksut tekevät sen samalla siinä sivussa.Kaikki irti työläisen selkänahasta.

      • Tuohitorvi

        Postihan ei tiettävästi maksa asiamiesposteilleen edes puolta postimiehen kuukausipalkasta… työmäärä taas voi olla melkoinen! Suomi palailee pikkuhiljaa keskiajalle palveluissaan.

      • Muutosonhyväksi

        Asiamiespostit on ihan parhaita ja ne on kunnolla aukikin. Ja niillä on parkkipaikkojakin. Palvelut vaan kauppojen yhteyteen.

  • Nimetön

    No,siellä on nyt eduskunnassa pari Artoa enemmän. Yksin Arto ei saanut säilytettyä ensimmäistäkään valtion virastoa joita näennäiseti yritti kovalla medianäkyvyydellä säilyttää. Ei liene tulos muuttuvam vaikka yrittäjiä on nyt jopa kolme Artoa.

    • Ei

      Ei kansanedustajat näin pieniä asioita hoida, niillä on nyt isommat ongelmat hoidettavana.

  • Nimetön

    Kohta ppostia ei myöskään jaeta ainakaan joka arkipäivä ja tämä on faktaa. Syrjäkylien ihmiset joutuvat pienen päästä hakemaan postinsa yhteislaatikoista. Toisaalta ymmärrän,hommasta on tullut kannattamatonta kun kirjeposti ei enää liiku.

  • Nimetön

    Mieti ihan oikeasti, milloin olet tarvinnut pääpostin palveluita. Postimerkkejä voit ostaa myymälöistä ja kioskeista. Paketit tulevat ja lähtevät automaateista markettien auloista. Pakkaus ja paperitarvikkeet samoin kortit löytyvät kirjakaupoista. Asiamiespostit ovat auki jopa lauantaisinkin. Ei ulkomaanpakettienkaan lähettäminen ole mitään salatiedettä . Kyllä ne sieltä asiamiesposteistakin hienosti liikkuu. Ja kuuluu siellä pääpostissa ruuhkia olevan. Ei se ainakaan siltä osin muuttuisi ainakaan huonompaan suuntaan.

    • Nimetön

      Voi,voi ! Tässä kaupungissa jos missä on ikäihmisiä joilla ei ole nettiä eikä älypuhelimia. Kaikki toiminnot siirtyvät vähitellen heidän ulottuviltaan. Kaupungin yksi tavoite on kai : kotona kaiken ikää—

      • Nimetön

        Ei sitä ole kaikilla nuoremmillakaan älypuhelimia eikä nettejä,tavalline vanha puhelimen kräpsä,jolla voi vaan soittaa ja vastata ei lisukkeita,silläkin pärjää ku pakko on.

  • Köyhä Mouhijärveltä

    Ei paljon kiinnosta vammalalaisten postit,vammalalaiset vieneet meiltä Mouhijärveltä
    pellesatosen johdolla enemmän!!!

Kommentointi ei ole käytössä.