Ikäihmisten asumispalveluja linjataan Sastamalassa

Sastamalan kaupunginhallitus käsitteli ikäihmisten asumispalveluja ja teki esityksen kaupunginvaltuustolle.

Esityksen mukaan Mouhijärvellä Rauhankodin toimintaa jatketaan nykymuotoisena. Alueelle ei varata määrärahoja vanhusten palveluasumisrakentamiseen suunnitelmakaudella.

Kiikan ja Keikyän alueen asumispalvelutarve tarkastellaan osana koko Sastamalan asumispalvelutarjontaa. Ennen päätöstä tehdään vaikutusten arviointi kolmesta vaihtoehdosta. Ne ovat nykyisten tilojen muuttaminen tehostetuksi palveluasumiseksi soveltuvassa laajuudessa, uusien tilojen joko rakentaminen kaupungin omana investointina tai vuokraaminen rakennuttajalta Kiikan alueella ja Pehulakodin yhteydessä, sekä palvelujen hankkiminen palvelusetelillä. Valittavasta toimintamallista päätetään talousarvion yhteydessä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ja kaupunki kävivät keväällä neuvottelun. Avin näkökulmasta Rauhankodin toiminnan jatkumiselle sen nykyisissä tiloissa ei ole tällä hetkellä estettä. Kiikan vanhainkodin fyysiset rakenteet sen sijaan eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia eivätkä tilat ole toiminnallisesti tarkoituksenmukaiset. Avi myös muistutti kaupunkia lain velvoitteista laitoshoidon purkamisessa.

Valtuusto käsitellee asiaa seuraavassa kokouksessaan.

Useat tahot ovat puoltaneet Kiikan vanhainkodin asumispalvelujen tuottamista kaupungin toimintana. Kuva: Veli-Matti Saksi.
Useat tahot ovat puoltaneet Kiikan vanhainkodin asumispalvelujen tuottamista kaupungin toimintana. Kuva: Veli-Matti Saksi.
  • Nimetön

    Kiikan vanhainkoti on aivan hyvä. Avin toistaitoiset kyhertäjät, yhteiskunnan elätit, eivät ymmärrä elämän tosiasioista juuri mitään. Sieltä on pantava kilometritehtaalle porukkaa heti ja paljon.

  • Nimetön

    KIIKAN VANHAINKOTI ON KOKO SASTAMALAN PARAS PAIKKA HOIVAA TARVITSEVILLE VANHUKSILLE!! Aivan upea henkilökunta ja kodinomainen hoito. Jos Kiikan vanhainkoti(kin) lopetetaan, muutan kyllä lähivuosina tästä itsekkäiden päättäjien kaupungista pois veroja maksamasta…

    • Muuttokuorma

      osuu oikeaan…päättäjätkin vanhenevat,myös Soini,Stubb ja Sipiläkin….miksi emme rakentaisi tulevaa vanhuuttamme tavoittelemisen arvoiseksi….paikaksi missä itsekin viihtyisimme…Ilolan asukkaiden kohtaloa en halua…mitä siellä nyt on enää jäljellä…

  • Eläkeläinen

    Käsittelikö Sastamalan vanhusneurosto asiaa jos käsitteli niin minkälaisen lausunnnon se mahdollisesti antoi?

    • Nimetön

      vanhusneuvosto on jyrkästi ottanut kantaa Kiikan vanhainkodin säilyttämiseksi tai uudelleen rakentamiseen siis vaatineet sen säilyttämistä

  • Nimetön

    Ilolan malli koko Sastamalaan.
    Kuntalaisia on kohdeltava tasapuolisesti.

    • Koluskoski vastaa

      tämä nimetön ei taida tietää mitä kirjoittaa…ei kelpaa edes huonoksi vitsiksi….lue tämän päiväinen Alue viestin pääkirjoitus..

  • Nimetön

    Kiikoisten Keskustan johtotroikka vastusti Ilolan yksityistämistä. Saivat tuta tuntea!
    Sastamalan valtuusto erotti heidän edustajansa Ilolan luottamusmiespaikasta.

Kommentointi ei ole käytössä.