Evankeliumijuhla rakentuu vauhdilla Vammalassa

Sastamalan Vammalassa valmistaudutaan kovaa vauhtia perjantaina käynnistyvään valtakunnalliseen Evankeliumijuhlaan. Suurin osa tapahtumista sijoittuu kaupungin pohjoispuolelle keskusurheilukentän tuntumaan. Muistolan koululla olikin keskiviikkona aamupäivällä kova vilske. Täydessä touhussa olivat myös lastenjuhlatoimikunnan vastuuhenkilö Marianne Mustanoja sekä tietotekniikkavastaava Jari Laaninen.

”Valmistelut ovat hyvässä mallissa, näin tyrvääläisittäin sanottuna. Kaikki rakenteet kentällä eivät ole valmiina, mutta tässä on vielä aikaa. Hyvillä mielin ollaan”, Mustanoja toteaa. ”Eilen oikein vahvistui se tunne, kuinka talkoissa on ollut hyvä tunnelma. Hyvällä meiningillä ollaan oltu tekemässä, ja kaikki varmasti valmistuu”, Laaninen jatkaa.

Marianne Mustanoja on Evankeliumijuhlien konkari. Hän on osallistunut juhlaan vuodesta 1980 yhtä kesää lukuun ottamatta. ”Silloin olin raskaana, enkä jaksanut lähteä Joensuuhun asti. Soittelin koko ajan vanhemmilleni ja kyselin, keitä tuttuja siellä on ollut”, hän nauraa. ”Kun lapsesta asti on käynyt juhlilla, kesää ei ole ilman Evankeliumijuhlaa. Tämä on niin vahva perinne, ettei sitä voi jättää väliin. Tietysti myös juhlien sanoma on yksi syy miksi tänne lähdetään.”

Jari Laanisen ensimmäinen ja ainoa kokemus on viime kesältä, jolloin hän oli mukana Lahdessa pidetyssä juhlassa. ”Tapahtuma oli erilainen kuin meillä, sillä Lahdessa ohjelma oli käytännössä kokonaan sisätiloissa. Tapahtuma oli iso, mutta henki oli hyvä. Samanlainen henki meille on syntynyt jo nyt täällä Sastamalassa.”

Laaninen vastaa juhlan aikana muun muassa siitä, että pankkikortilla maksaminen onnistuu. ”Pankkikorttilaitteet toimivat nykyään pitkälti matkapuhelinverkon kautta. Verkko, joka alueella on olemassa, ei ole ihan mitoitettu viikonloppuna paikalla olevalle henkilömäärälle. Isoin ponnistus onkin ollut varmistaa operaattoreilta, että tänne saadaan vaadittava kapasiteetti.” Sastamalassa voi ensimmäistä kertaa Evankeliumijuhlan historiassa maksaa ruokansa pankkikortilla. ”Olen hyvin luottavainen siihen, että kortin kanssa pärjää, jos käteistä ei ole muistanut nostaa”, Laaninen vakuuttaa.

Evankeliumijuhlan ohjelmassa on muistettu kaikenikäiset vauvasta vaariin. Mustanoja vakuuttaa, että monipuolisempaa lastenohjelmaa saa hakea. ”Tänä viikonloppuna ei todellakaan kannata mennä Särkänniemeen, vaan tulla juhliin nauttimaan ilmaisesta ohjelmasta.”

Lousajassa asuvien kannattaa muistaa, että osa Ratakatua (jäähallilta Satakunnantien ylittävälle sillalle) on viikonlopun ajan suljettu. Mikäli tapahtumaan ei halua lähteä omalla autolla, maksuton kaupunkibussi kulkee koko viikonlopun ajan välillä Vammalan rautatieasema – Sylvään koulu – Evankeliumijuhlan juhlakenttä – Pyhän Olavin kirkko.

Kuuntele alta lisää Marianne Mustanojan ja Jari Laanisen ajatuksia. Haastattelun voit kuunnella myös Iskelmä Sastamalan paikallismakasiinista torstaina 25.6. klo 13.30 ja 17.30. 

Matleena Parvio, Susanne Kinnanen sekä Tuomas ja Johannes Laaninen pääsivät leikkimään Marjo Anttooran kanssa sillä välin, kun vanhemmat talkoilivat Evankeliumijuhlan hyväksi.
Matleena Parvio, Susanne Kinnanen sekä Tuomas ja Johannes Laaninen pääsivät leikkimään Marjo Anttooran kanssa sillä välin, kun vanhemmat talkoilivat Evankeliumijuhlan hyväksi.

 

Lasten juhlaohjelmasta vastaava Marianne Mustanoja ja tietotekniikan hoitava Jari Laaninen vakuuttavat järjestelyjen olevan hyvällä mallilla ja hengen talkoolaisten joukossa olevan mainio.
Lasten juhlaohjelmasta vastaava Marianne Mustanoja ja tietotekniikkavastaava Jari Laaninen vakuuttavat järjestelyjen olevan hyvällä mallilla ja hengen talkoolaisten joukossa olevan mainio.

 

Keskiviikkoaamupäivän sade ei haitannut juhlakentän talkoita, sillä penkit oli saatava paikoilleen säästä huolimatta. Myös lava alkoi rakentua.
Keskiviikkoaamupäivän sade ei haitannut juhlakentän talkoita, sillä penkit oli saatava paikoilleen säästä huolimatta. Myös lava alkoi rakentua.

 

Poimintoja

  • Nimetön

    Mitä hienoa Evankeljumijuhlissa on? Kirjapäivät- ja Kiikoisten Purpureille jatkoille, siinä sitä jotakin on!

  • Nimetön

    tekopyhät uskonlahkolaiset vetävät yhtä köyttä, itsekeskeisempää sakkia ei helpolla löydä

    • Nimetön

      Voisitko perustella mitä tarkoitat ’itsekeskeisyydellä’. Tunnen muutamia ’lahkolaisia’. Ainakin he ovat mukavaa väkeä. Taitaa pakanoiden keskuudesta kuitenkin löytyä enemmän kyseistä ominaisuutta.

  • Nimetön

    Mikä uskonlahko SLEY on? Evankelisluterilaiseen kirkkoon sen jäsenet kuuluvat, niin kuin suurin osa suomalaisista.

  • Nimetön

    itsekeskeisesti pitävät omiensa puolta toisten kustannuksella ja tänne tyrväälle on tällaisia uskovaisia pesiytynyt ihan liiaksi asti! Ei kaikki uskovaisten käytökseen pettyneet pakanoita ole mutta pettyneitä varsinkin nuorempien uskovaisten tapaan toimii

  • Armoa

    Kaikki ollaan ihmisiä vaan, ei ole yhtään täydellistä syntynyt maan päälle eikä tule syntymäänkään!

Kommentointi ei ole käytössä.