Rattijuopot työllistivät poliisia Sastamalassa

Sastamalassa jäi kiinni useampi päihtynyt kuljettaja.

Lauantaina kello 22.15 ulkopaikkakuntalainen 49-vuotias mies puhalsi rattijuopumusvalvonnan yhteydessä Pohjanmaantiellä törkeät 1,64 promillea. Tarkkuusalkometrikoe Sastamalan poliisiasemalla antoi alkoholin määräksi uloshengitysilmassa 0,56 mg/l. Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon.

Sunnuntaina kello 02.57 Vammalassa Sastamalankadun puhallusratsiaan ajoi paikkakuntalainen 52-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeät 3,00 promillea. Sastamalan poliisiasemalla puhallus tarkkuusalkometriin näytti alkoholin määräksi uloshengitysilmassa 0,91 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kello 03.06 hätäkeskus ilmoitti, että Käsityökadulta oli lähtenyt mies päihtyneenä ajamaan autoa. Partio suuntasi kohteeseen. Matkalla tuli ilmoitus, jonka mukaan auto oli palannut takaisin lähtöpisteeseen noin kuuden minuutin lenkin jälkeen. Poliisi tavoitti paikalta auton ja ulkopaikkakuntalaisen 28-vuotiaan miehen, joka puhalsi seulonta-alkometriin törkeät 1,99 promillea. Sastamalan poliisiasemalla tarkkuusalkometri antoi alkoholin määräksi uloshengitysilmassa 0,48 mg/l. Selvisi myös, ettei miehellä ollut voimassa ajo-oikeutta ja hän oli ajokiellossa.

Poimintoja

  • Nimetön

    Keski-iän paremmalla puolella olevat miehet on huonolla tolalla. Olisin enemmän huolissani heistä kuin nuorisosta….

  • Nykysten aina mittari matkassa

    Tasa-arvon nimissä: syyllistyy promilleissa ajamiseen naisetkin. Törkeäkään promilleraja ei riko uutiskynnystä, kiitos poliisille hienotunteisuudesta. Varsinkin jos on lapsi mukana. Nimim. Kaksi kertaa kortitta ollut, kolmatta ei enää tule

    • Nimetön

      Rattijuopot eivät kuulu liikenteeseen. Liian monta turhaa uhria ovat jättäneet jälkeensä. Eikö se mielestäsi ole rikollista ???

  • Nimetön

    Olen samaa mieltä, jossain on mätää aika paljonkin, kun lähdetään juovuksissa autolla liikkeelle.

  • Marjaana

    Olen huomannut, että joillakin miehillä on taipumus lähteä päihtyneenä ajelulle. Auttaisiko se, jos vaimo vaikka piilottaisi auton avaimet ? Juopunut kuljettaja on vaarallinen esim. voi jo kotipihallaan ajaa vaikka omien lapsiensa päälle.
    Sovitaanko niin, että kun kesävillitys iskee niin jätetään se auto kotiin.

  • Alkometri mökillä mukana

    Mökeille kannattaisi ottaa alkometri mukaan. Ensin on perjantaina saunottu ja otettu vähän miestä väkevämpää, sitten lauantaina tissuteltu pitkin päivää, niin sunnuntaina sitä helposti arvioi väärin ajokuntonsa ja lähtee liian aikaisin tien päälle.

  • Nimetön

    52 vuotias puhalsi 3 promillea. Ei voi ainakaan sanoa erehdykseksi. Olen takavuosina kerran puhaltanut yli sallitun rajan kun edellisenä iltana tuli nautittua ja oikeasti luulin olevani aamulla ajokunnossa. Tuossa on kyllä selkeesti lähdetty rattiin ihan tillin tallin. Onneksi ei sattunut mitään ja poliisit olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

  • Nimetön

    Hyvä hyvä ! että edes osa näistä pöljistä jää kiinnikin. Poliisi tekee tässä arvokasta työtä, tosin kyllä Vammalan alueella voisi poliisi valvoa liikennettä enemmänkin. Nopeudet ovat välistä huimia, ihan taajama-alueellakin.

Kommentointi ei ole käytössä.