Pajurannalle kauden avausvoitto

Kuva: Abarth Press

Trofeo Abarth- luokan kauden kolmas osakilpailu kaasuteltiin viikonloppuna kovassa helteessä Italian Mugellon radalla. Kilpailussa taisteltiin sekä Italian-, että Euroopan mestaruussarjan pisteistä. Ennen Mugellon osakilpailua oli ajettu kaksi Italian- ja yksi Euroopan mestaruussarjan osakilpailu. Italian sarjassa sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta oli kolmantena ja Euroopan mestaruussarjassa kuudentena.

Lauantaina ajetussa aika-ajossa Sastamalan Juuso-Matti Pajuranta oli neljäs ja jäi vain 0,9 sekuntia pohja-ajan ajaneelle Ruotsin Niklas Liljalle. Pajuranta valitteli koko viikonlopun autonsa käyttäytymistä pitkissä mutkissa. Lauantaina illalla ajettiin myös ensimmäinen kilpailulähtö, jossa Pajuranta sijoittui varikon läpiajorangaistuksen jälkeen kahdeksanneksi. Sastamalalainen epäonnistui ohitus yrityksessään toisella kierroksella ja osui kanssakilpailijan auton takakulmaan, jonka seurauksena Pajurannalle langetettiin varikon läpiajorangaistus. Tänä vuonna käyttöön tullut käännetty lähtöjärjestys ensimmäisen kilpailun tulosten mukaan nosti sastamalalaisen paalupaikalle sunnuntaina ajettuun toiseen kilpailulähtöön.

Sunnuntaina Pajuranta hallitsi tapahtumia lähdöstä ruutulipulle asti ja piti pintansa kilpailun aikanakin vaikka italialaiset Maurizio Campani sekä Eric Scalvini ahdistelivat häntä usean kierroksen ajan. Maaliviivan Pajuranta ylitti kuitenkin 0,7 sekuntia ennen Scalvinia ja samalla Pajuranta nappasi kauden avausvoittonsa.
”Toisen lähdön voitto oli tottakai hieno juttu, mutta lauantain kahdeksas sija varikon läpiajorangaistuksen jälkeen kyllä harmittaa. Kaikki pisteet, kun ovat tärkeitä loppu kaudesta. Autokaan ei ollut niin hyvä, kun haluan, joten tekemistä vielä riittää ennen Belgian osakilpailua, joka ajetaan kahden viikon päästä”, kertasi Pajuranta viikonlopun jälkeen.

Seuraavan kerran Trofeo Abarth- sarjan pisteistä taistellaan kahden viikon päästä Belgian Spassa.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.