Epäily: Susi raateli peuran Kiikan Illossa – Petoyhdysmiehen mukaan asialla kettu

Metsämiehet arvioivat, että Kiikan Illosta löytynyt peuranraato on suden raatelema.
Metsämiehet arvioivat, että Kiikan Illosta löytynyt peuranraato on suden raatelema. Kuva Hannu Peiponen.

Metsämiesten tekemien arvioiden perusteella susi on raadellut peuran Sastamalan Kiikan Illossa. Raato löytyi sunnuntaina iltapäivällä Mykyräntieltä. ”Kiika-Illontielle on matkaa muutama kymmenen metriä ja paloasema on ihan vieressä”, raatoa kuvaamassa käynyt Hannu Peiponen tarkentaa. ”Metsämiehet perustavat arvionsa siihen, että peuralta oli syöty vatsa ja sudet käyvät aina kiinni juuri siiheen. Alueella liikkuu myös ilveksiä, mutta ne iskevät kyntensä kinkkuihin”, Peiponen toteaa.

Raato oli löydettäessä aivan tuore. ”Itseäni tässä huolestuttaa se, että hyökkäys on tapahtunut keskellä kirkasta päivää ja lähellä vilkasliikenteistä tietä”, Peiponen pohtii. Samalla alueella riistakameran kuvaan on jäänyt lähiaikoina myös karhu. ”Mykyrässä käy paljon marjastajia, erityisesti heidän kannattaa nyt olla tarkkana”, Peiponen painottaa.

Illon metsästysseuran petoyhdysmies Timo Kuuppo arvelee ”metsämiesten” erehtyneen arvioissaan pahemman kerran. Susihavaintoja Illossa ei ole tehty, kettuja alueella on sen sijaan runsaasti. Pieni peuranvasa sopii ketun saaliiksi hyvin, ja Peiposen valokuvaama raato on todennäköisesti repolaisen aikaansaannosta.

”Olen kävellyt seudun metsissä 20 vuoden ajan, ja pelottavin kohtaamani otus on ollut hirvi. Mitään syytä susikammoon ei ole, metsissä voi kulkea ja marjastaa huoletta ja rauhallisin mielin”, Kuuppo korostaa.

”Mainittu karhuhavainto on parin vuoden takaa, ja eläin tallentui riistakameraan kaukana Mykyrästä”, petoyhdysmies tarkentaa.

Juttua on muokattu 17.7. kello 9.44 petoyhdysmiehen näkemyksellä.

  • Nimetön

    Voi pientä,miten häneen on sattunut kun on raadeltu,kaikki petoeläimet saisi hävittää.

  • Nimetön

    Rohkea rokan syö, uhkarohkea metsämarjan. Niin, monen eläimen hengissä pysyminen perustuu toisen eläimen tappamiseen. Ketä syyttää, evoluutioo vai Luojaa?

  • Nimetön

    Voi helvetin ääliöt taas. Kenelle nyt säästetään marjoja….

  • Nimetön

    Toimituksen kannattaisi tarkistaa tietolähteensä ennen tällaisia juttuja….

  • Nimetön

    Vai Susi! Ettei vaan kävisi arvioinnissa samanlaisesti kun Punkalaitumella lampaanraatoja laskettiin.Oli oikein ammattimiehet paikalla, ja Ilves muutuikin jälkeenpäin sudeksi. Kyllä se ilves aloittaa ruokailunsa vatsapuoleltakin. Itse olen törmännyt verekseltään Ilveksen ruokailemassa tappamallaan peuran ruholla. Kettu tappaa myös peuran ja kauriin vasoja. Löysin joskus ketun pesäaukon läheisyydestä 12 kpl peuran vasan jalkoja.
    Eipäs HÄTTÄILLÄ! T:Monet raadot käännellyt Illolainen Mettämiäs.

  • Oletus vaan

    Mää luulen että se kettu on kuule hakenut ne peuranjalat jostain ja vienyt poikasilleen eikä itse tappanut peuraa. Rahtaahan se linnunraatojakin poikasilleen .Kanat tappaa varmasti mutta peura on liian iso sille.

  • Nimetön

    Tää oli niin pieni, että kettu sopii hyvin. Kuvasta ei saa mittakaavaan.

  • Typerykset

    Eiks siä valtavissa mettissä yleensä kaikkia eläimiä liiku.Elikkä mitäs sitte?

  • ennenkinnähnyt

    Tiedoksi että ilves yleensä syö saaliinsa peräsuolesta päin, kyllä tämä vahavasti näyttää voimallisuudessaan suden tekosilta. Saalis ahmittu muutamassa minuutissa, tai pitäisikö sanoa että revitty.

  • Maaseudun mies

    Taas täällä möläyttelee kaupunkilaiset jotka eivät tiedä metsän elukoista hölkäsenpöläystä.Jos nyt vaan pysyisitte siellä taajama merkin sisäpuolella ja hoitaisitte omat asianne.

  • Nimetön

    No totta ihmeessä siellä suunnalla on susia ja karhukin varmasti, miksi ei olisi. Illosta Alastarolle ja Huittisiin
    päin on laajoja metsäalueita joissa on riistaa ja tilaa kuljeksia. Itse koko ikäni marjoja poimineena tiedän että kannattaa pitää ääntä ettei yllätä metsän eläviä. Nyt riittää marjoja kaikille niitä haluaville.

Kommentointi ei ole käytössä.