Pajurannan kisaviikonlopun saldona viides sija ja voitto

Juuso-Matti Pajuranta on EM-sarjassa neljännellä sijalla. Kuva: Abarth Press
Juuso-Matti Pajuranta on EM-sarjassa neljännellä sijalla. Kuva: Abarth Press

Trofeo Abarth Europeo- sarja jatkui viikonloppuna Spa-Francrochampsin radalla Belgiassa. Kilpailu aikataulu oli normaalista poikkeava, sillä radalla ajettiin samalla 24 tunnin kestävyyskilpailu, joka vei aikataulusta sunnuntaipäivän. Näin Trofeo Abarth- luokan kilpailutapahtumat sijoittuivat torstaista lauantaihin.

Trofeo Abarth Europeo- sarjan neljättä sijaa ennen Spa-Francorchampsin kilpailua pitänyt sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta lähti luottavaisin mielin kilpailuviikonloppuun. Torstain harjoituksissa Pajuranta kellotti kolmanneksi nopeimman ajan ja perjantaina ajetussa aika-ajossa hän toinen. Aika-ajotulos oli Pajurannan paras tällä kaudella, ja perjantaina ajettuun ensimmäiseen kilpailulähtöön lähdettiin luottavaisin mielin.

Ensimmäisessä kilpailussa nähtiin ensimmäiset kolme kierrosta hienoa kilvan ajoa Pajurannan ja Ruotsin Niklas Liljan välillä. Tiukka kilpailu kuitenkin hieman heltisi, kun Pajuranta pyörähti ohitusyrityksessään ja putosi kuudennelle sijalle. Sieltä sastamalalainen teki kuitenkin kovaa nousua ja oli jo ohittanut neljäntenä ajavan Italian Eric Scalvinin, kunnes Scalvini osui Pajurannan auton kylkeen ja meni rajusti radan rengasvallia päin. Pajuranta menetti Scalvinin törmäyksessä yhden sijan, kun vauhti putosi pitkällä suoralla. Ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin maaliin turva-auton perässä ja näin Pajuranta kirjasi itselleen viidennen sijan sekä käännetyn lähtöjärjestyksen ansiosta neljännen lähtöruudun lauantain toiseen kilpailulähtöön.

Lauantaina Belgiassa herättiin kovaan vesisateeseen ja edessä oli märänkelin kilpailu. Pajuranta starttasi siis kilpailuun neljännestä lähtöruudusta ja tekikin loistavan päivätyön nousten jo toisen mutkan jälkeen porukan kärkeen. Pajuranta oli sateessa ajetun kilpailun hallitsija toisen mutkan jälkeen ja ajoi selvään voittoon vaikka kilpailu keskeytettiin kierros ennen maalia Massimiliano Gaglianon ulosajon vuoksi. EM-sarjassa Pajuranta jatkaa neljännellä sijalle vain yhdeksän pistettä perässä kärjessä olevaa Ruotsin Niklas Liljaa.

Seuraavan kerran Trofeo Abarth- luokan kuljettajat kilpailevat 30.8. Saksan Sachsenringillä.

  • Nimetön

    Eikö niitä ole kuin 8 autoa Trofeo Abarth Europeo-sarjassa. Ompa vähän aneeminen sarja.

  • Nimetön

    Kyllä sarjassa on tainnut olla kisasta riippuen 19 -26 autoa viivalla. Vain 8 kärki käännetään toiseen kilpailulähtöön. Näin luki ainakin http://www.jmpajuranta.fi- sivulla jossain kohtaa.

Kommentointi ei ole käytössä.