Punkalaitumen vastaanottokeskus täyttyy, lisämajoitusta haetaan vuokramarkkinoilta

Punkalaitumen vastaanottokeskus avasi ovensa turvapaikanhakijoille 15. heinäkuuta. Mumtaas ja Samsam saapuivat ensimmäisten joukossa.
Punkalaitumen vastaanottokeskus avasi ovensa turvapaikanhakijoille 15. heinäkuuta. Mumtaas ja Samsam saapuivat ensimmäisten joukossa.

Punkalaitumen vastaanottokeskuksella eletään kiireisiä päiviä. Keskus sulki ovensa marraskuussa, mutta turvapaikanhakijoiden määrän kasvu pakotti Maahanmuuttoviraston ja SPR:n käynnistämään toiminnan ripeällä aikataululla uudelleen 15. heinäkuuta, ja lisää tulijoita on luvassa.

”Majoituskapasiteettimme, 150 paikkaa, täyttyy todennäköisesti pian. Nyt hakusessa on lisäksi asunnot noin 50:lle turvapaikanhakijalle”, kertoo SPR:n Turun ja Punkalaitumen vastaanottokeskusten johtaja Jaana Sikiö, joka povaa turvapaikkahakemusten käsittelyaikojen venyvän pitkiksi, jopa puoleen vuoteen.

Asuntoja haetaan niin kunnan kuin yksityisenkin sektorin vuokratarjonnasta. Punkalaitumen kunnanjohtaja Lauri Innan mukaan muutama asunto saataneen Saarioisten vanhan meijerin asuntolasta. Toistaiseksi asuntoja etsitään Punkalaitumelta tai sen liepeiltä, naapurikuntiin ei tulijoita olla sijoittamassa.

Suurin osa keskuksen turvapaikanhakijoista on albaaneja, irakilaisia ja somalialaisia. Kunnan kassaan keskus tuo korotettuina valtionosuuksina puoli miljoonaa euroa, aluetaloudelliset vaikutukset ovat 1,5 miljoonan luokkaa muun muassa erilaisten palveluiden ja käyttökulujen muodossa. Keskus työllistää tällä hetkellä 10 henkilöä. Jos toiminta laajenee, työntekijöitä palkattaneen lisää.

Punkalaitumella keskuksen asukkaisiin suhtaudutaan Innan mukaan myönteisesti. Äkkiseltään hän ei keksi muuta kielteistä, kuin sen, että opetuspuolelle syntyy painetta. Ensi viikolla alkavaan valmistavan opetuksen ryhmään on valittu 7 lasta.

”Meillä on jo kokemusta ja taitoa tämän asian tiimoilta. Keskus aktivoittaa koko kuntaa. Tämä on myös elinvoimakysymys, maaseudulle tarvitaan lisää asukkaita ja työvoimaa.”

Poimintoja

  • Nimetön

    Pakko suhtautua myönteisesti tai leimataan natsiksi ja rasistiksi……suvaitsevaiset foliohattutädit kivittää torilla jos näkevät impivaaralaisen.

  • Veltta

    Maailma on täynnä vanhoja”ämmiä”ja muzulmaaneja.Mitähän niillä on yhteistä?

  • Nimetön

    Saas nähdä miten monta rasistista viestiä tänne kirjoitetaan, ai niin eihän rasisteja enään olekaan, he ovat nykyään maahanmuutto kriittisiä.

  • Nimetön

    Saas nähdä kuinka innokkaita kukkahattutädit olisivat elättämään nämä kultamunat jos maahanmuuttokriittiset eivät olisi siihen pakotettuja osallistumaan.Ei taida suvakkien järki riittää ymmärtämään mitä se maksaa,ei taida Punkalaitumelaisten tuottavaa työtä tekevien veronmaksajien verot siihen riittää.

  • Nimetön

    Osa turvapaikanhakijoista todella tarvitsee turvapaikkaa mutta osa ei. Niitä todellisia tarvitsijoita täytyy auttaa.

  • Nimetön

    Maahanmuuttokriittinen on rasistien keksimä peitesana synonyymille rasistinen.

  • Helga-neiti

    ”Suurin osa keskuksen turvapaikanhakijoista on albaaneja, irakilaisia ja somalialaisia.” Miksi sitä väkeä pitää haalia nimenomaan näistä raiskarimaista? 🙁

  • Nimetön

    Pakolainen on foliohattutätien keksimä peitenimi sossupummeille,raiskaajille ja muille vastaaville loisille.

  • Nimetön

    Mitähän suomalaiset ovat lähteneet pakoon vuosikymmenten ajan, tonne Ruotsiin? Kainuun korvesta loppui leipä ja herroilta järki. Ellei Ruotsi olisi ottanut näitä nälkäpakolaisia vastaan, niin Suomessa olisi syntynyt kapina.

    • Nimetön

      15.02: Sotaa ei ollut. Ja tosiaan suomalaiset nostivat Ruotsin ainakin osaksi maailman kilpailukykyisintä maata. EI voi verrata suomalaisten lähtöä Ruotsiin nykyiseen kritiikittömään maahanmuuttoon.

      • Nimetön

        22.49 Silti Ruotsi ottaa pakolaisia kymmenkertaisen määrän mitä Suomi. Ruotsi pystyy jopa nostaan talouttaan näillä pakolaisilla. Miksei Suomi, pysty samaan? Kyllä suomalaistenkin lähtö Ruotsiin oli nimenomaan maahanmuuttoo. Suomi ei pystynyt elättään edes omiaan. Se oli kallis samba kun lähdettiin koohottaan, Suur-Suomen perässä Neuvostoliittoon. Ei ihme ettei Venäjä luota meihin.

  • Nimetön

    Kauanko elivät siellä pummina?
    Vastaa kun noin hyvin asiat tunnet.

  • Nimetön

    Naapurikuntiin ei missääntapauksessa,antaa punkalaitumen nauttia ja KÄRSIÄ itse.

  • mutiaisia

    Raiskareita ei tarvi lisää! Kyllä näitä teenage mutantteja elätetään… ei oman kansan niin väliä!!!?

  • Nimetön

    Aika rasistisia kommentteja, ei ole vaikea arvata minkä puolueen kannattajilta niitä tulee.

  • Tyhmä

    Puoluekanta ei vaikuta tosiasioihin.Kertokaa viisaat mitä hyötyä yhteiskunnalle on pakolaisista?Velkaa tulee milli/h.Auttaako nämä myös lainanlyhennykseen?

  • Nimetön

    Suomalaiset haluavat auttaa sotaa pakenevia naisia ja lapsia. Mutta: Uutisen mukaan puolet tulijoista on lapsiperheitä, mutta toinen puoli yksinäisiä raavaita miehiä?? Lisäksi tulijoina on miehiä Makedoniasta, joka on eurooppalainen maa. Mitä hemmetin turvapaikkaa sellaiset tarvitsevat. Ai niin. Ilmaista täysihoitoa lomallaan siis. Parempi valintakriteeri pitää löytyä!

  • Nimetön

    Kyllä netti on se, joka paljastaa koko Euroopalle, missä rahaa jaetaan.

  • Nimetön

    Onneksi Portugal avaa rajansa vääryyttä kärsineille suomalaispomoille ja ottaa heidät höllään verottomaan huomaansa…

    • Nimetön

      Väitätkö että Portugali maksaa heidän elämänsä? Vai miksi vertaat veropakolaisia tänne tuotaviin elintasopakoloisiin.

  • Nimetön

    AlI Inglusive Keskon Matomäellekin maailman tappiin. En ikinä avaa Cittarin ovee.

  • mutiaisia

    Mistää Keskosta ny kannata jauhaa! Mutiais raiskareista nyt puhutaan….

  • Lähimmäistä kuuluu auttaa

    Rasismi taas kukkii. Osa kommenteista suorastaan oksettavia. Huomauttaisin että myös kantasuomalaisista löytyy niitä raiskareita.

  • Nimetön

    ”Lähimmäistä kuuluu auttaa”
    Sinä autat jos siltä tuntuu mutta älä pakota minua elättämään niitä kaikkia maailmaan syntyneitä jotka eivät osaa huolehtia itsestään ja lähimmäisistään,niitä kun on kymmeniä miljoonia.Kerro miten heitä autat ja miten aikasi ja rahasi siihen riittää.
    Minäkin huomautan että somali raiskaa kymmenen kertaa siinä kuin suomalainen kerran…eikä sekin jo riitä?Jos menisit ja auttaisit näitä pakolaisia ja jakaisit itseäsi näille ressukoille ettei tarvitse raiskata niitä jotka eivät halua yllätysseksiä,voisit kerrankin olla hyödyksi.
    Sellainen maa missä ei muuta tehdä kuin lisäännytään pitäisi olla myös elinkelpoinen tai tehdä siitä sellainen….onhan se helppoa tulla tänne valmiiseen pöytään,kaikki on ilmaista eikä sen eteen tarvitse tehdä mitään muuta kuin lisääntyä kuin kanit.
    Turha sitä rasistikorttia on joka välissä vilautella,ei se totuutta miksikään muuta.
    Lue ja seuraa mitä maailmalla tapahtuu…..ei ne pakolaiset sinulle kovin kiitollisia ole vaikka ne elätät……..minun rahat eivät siihen riitä vaikka tahtoa olisi.

  • Nimetön

    Kerro miten ne täällä elätetään,muutenkin on velkaa 100 miljardia(se on enemmän kuin tonni).
    Yksi pakolainen maksaa vuodessa yhteiskunnalle noin 50-60tuhatta EUROA,siis paljon enemmän kuin minä tienaan(puolet tuosta).
    Yli viisikymmentä vuotta niitä on autettu ja nyt ne haluaa vielä maammekin….kun mikään ei riitä.
    Lopuksi laitetaan linkki miten he tuovat tapansakin tänne,eli pätkä somalien korkeimman oikeuden istunnosta……..olkaa hyvähttp://www.dailymotion.com/video/xzs03f_burnt-alive-accused-of-witch-craft-ghanaleak-net_news

  • Nimetön

    Valtaosa turvapaikanhakijoita miehiä – kolme neljästä alle 34-vuotiaita……….juuri sen ikäisiä kun pitäisi olla puolustamassa ja rakentamassa omaa kotimaataan!
    Esimerkiksi tänä vuonna 23. kesäkuuta mennessä turvapaikkaa hakeneista Somalian kansalaisista 204 oli naisia ja 420 miehiä. Irakilaisista naisia oli 105 ja miehiä 542. Naiset eivät ole enemmistönä missään isommassa hakijaryhmässä.

    Kaksi ulkomaalaistaustaista miestä sai vammoja Punkalaitumen vastaanottokeskuksessa keskiviikkoiltana tapahtuneessa puukotuksessa.

    Neljän ulkomaalaistaustaisen miehen riita päättyi kahden henkilön puukotukseen keskiviikkoiltana Punkalaitumen vastaanottokeskuksessa. Sastamalan poliisista kerrotaan, että kaksi miestä on otettu kiinni tapauksen johdosta.

    Toinen uhreista sai vakavia vammoja ja hänet toimitettiin Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan jatkohoitoon. Hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa. Toisen vammat olivat lievempiä ja hänet vietiin tutkittavaksi Vammalan aluesairaalaan.

    Poliisi tutkii tapausta ja tiedottaa asiasta lisää aamulla.

    Tämä on vanha puukotus (2009) joten muistakaa pistää siellä puntarit ja puukot piiloon(tai älkää opettako niiden käyttöä)

  • weivi

    Tädit jotka touhuavat pakolaisasian puolesta ovat itse turvassa mahdollisilta raiskaustapauksilta,vaikka sitä eivät ehkä itse haluaisikaan.Nuoremmat naiset ovat eri asia.

  • Nimetön

    Kummatkohan tätä maata on enemmän tuhonnut, yritykset jotka vievät firman ulkomaille, vai muutama pakolainen ripoteltuna sinne tänne? Yritysten pohjaton ahneus on tehnyt Suomeen 400 000 työtöntä suomalaista. Mikäli pakolaiset tuhoaisivat kohdemaan, niin silloin Ruotsin pitäisi tehdä konkurssi, kerran aamupäivällä ja kaksi kertaa iltapäivällä. Vaikka persuilla on nyt kokous Turussa, niin pistäkää nyt täällä housuihinne henkselit. Ettei vallan nilkkoihin tipu.

    • Nimetön

      Kummatkohan tätä maata on tuhonnut,järjetön verotus vai sen kansalaiset…..sitä ostetaan mitä halvimmalla saadaan eli kiinalaista halpatuotetta.Verotuksen pohjaton ahneus ja EU on tehnyt yritykset kannattamattomiksi ja suomeen lisää työttömiä,nyt niitä on paljon yli 400000 ja lisää on tulossa.Mikäli pakolaiset nostaisivat suomen velkahelvetistä niin se olisi jo tapahtunut……aikoja sitten.

      Vaikka persuilla on nyt kokous Turussa niin älkää suvakit menkö sinne järjestämään ”meillä on unelma”mielenosoitusta.Ettei vallan housuihin lirahda.

  • Nimetön

    Kansallisen rikoksentorjuntaneuvoston tietojen mukaan 26% Ruotsin vankiloissa istuvista vangeista on ulkomaan kansalaisia. Niistä, jotka istuvat yli viiden vuoden tuomiota (esim. törkeästä huumerikoksesta, raiskauksesta tai murhasta), puolet on ulkomaalaisia. Tähän lukuun eivät sisälly ne ulkomaalaistaustaiset, jotka ovat saaneet Ruotsin kansalaisuuden.

    liikennöitsijät lopettivat useaan otteeseen bussiliikenteen Tenstaan matkustajiin kohdistuneiden hyökkäysten vuoksi. Palomiesten ja lääkintähenkilöstön kimppuun on hyökkäilty Malmön lähiöissä

    Poliisi tekee parhaansa, mutta poliitikot eivät halua nähdä ongelmaa. Hovsjö alkaa näyttää samalta kuin slummi amerikkalaisessa elokuvassa.”

    Varsin arkipäiväinen uutinen kuluvalta tammikuulta kertoo malmöläisestä isästä, joka nimitti 21-vuotiasta tytärtään huoraksi ja uhkasi tappaa hänet tyttären jäätyä kiinni puhelimessa puhumisesta miehen kanssa:

    ”Sellaiset kuin sinä eivät ansaitse elää. Ansaitset kuolla ja ruumiisi pitää repiä paloiksi.”

    En hirveästi käyttäisi Ruotsia esimerkkinä kuinka hyvin siellä on asiat maahanmuuttajien ansiosta.

  • Nimetön

    Paine Maahanmuuttovirastossa kasvaa, kun tulijoita lappaa odotettua enemmän Ruotsiin asyyliä vonkaamaan. Virasto laskeskelee, että kohtuullisella 18 miljardin kruunun lisäpanostuksella tulijoista koituvista kustannuksista saatetaan selvitä kuluvan viisivuotiskauden loppuun.
    Virastossa uskotaan, että tulijoiden määrän kasvun vuoksi feministihallituksen sille osoittamat resurssit eivät tule riittämään. Nyt virasto arvioi tulijoiden sille aiheuttamien kustannusten vuoden 2019 loppuun mennessä nousevan tähtitieteellisiin lukuihin, 157 miljardiin kruunuun (17 miljardiin euroon), mikä on reilut 18 miljardia aikaisemmin arvioitua enemmän.
    Selittäkää nyt suvakit miten Suomi selviää vastaavista maahanmuuttokuskannuksista kun niitä ”muutamia” pakolaisia ripotellaan sinne tänne,ODOTAN VASTAUKSIA.
    Miten voi edes verrata pois Suomesta lähteviä yrityksiä ja tänne tulevia pakolaisia toisiinsa?Mitä yhteistä heillä on?Ei siitä ainakaan sitä työvoimapulaa tule.

  • Nimetön

    Ameriikan tieteen ja talouden parhaat huippuosaajat ovat suurimmaksi osin maahanmuuttajia. Eihän USA:n oma koulujärjestelmä edes pystyisi tuottamaan niitä. Maahanmuuttajat pitävät Ameriikan pinnalla ja hengissä. Suomessa surraan jotain hyttysverkkoa ja kumisaappaita, jotka pakolaiselle annetaan. Se on semmosta, kun järki vaeltaa ojanpohjalla, kahden siltarumpun välissä.

    • Nimetön

      Yhdessä asiassa olet oikeassa,ei se Ameriikkakaan ole niin ihmemaa että koulussa pystyttäisiin tuottamaan maahanmuuttajia.
      Suomestakin muistan yhden moniosaajan nokian johtaja Iifloppi,montako miljoonaa joka päivä mitä oli johtamassa nokia hävisikään.

      • ei pahvi herännyt

        Luin tekstini moneen kertaan(ne kaikki kommenttini)voisitko tarkentaa mitä et ymmärtänyt?
        Missä minä tai kuka se pahvi nyt onkaan väitetään sellaista mitä kirjoitat?
        Eiköhän ”me kaikki mahdumme suomeen”kansankin pitäisi herätä,minä en välttämättä haluaisi koska silloin kohtaa karun totuuden tästä maailman PAHOINVOINNISTA.

  • Nimetön

    Hienosti kerrottu missä järki kulkee,ja huippuosaajat tulee kehitysmaista missä ei käydä kouluja eli Suomessakin ne voi lopettaa jos niitä ilmankin on moniosaaja.
    Kalliita on kumisaappaat ja hyttysverkot jos ne suomelle maksavat noin60000 euroa /hlö/vuosi.Kyyyllä kai se kultamuna pakolainenkin ruokaa tarvitsee vai pyydystääkö sillä hyttysverkolla eväänsä ja lämmittelee talvet kumisaappaassa?
    Kysymysmerkki!!!!!!
    Tarkoittaa sitä että vastauksia odotellaan.
    Paljonko sieltä Afrikastakin pitäisi Suomen ottaa ihmisiä että olot paranee,riittääkö5% vai pitäisiko ottaa enemmän?

    • Nimetön

      Ehkä yritin sanoa, että huonossakin repussa voi olla hyvät eväät. Suurin osa ihmisistä on ”pakolaisia” vaikka kotimaassaan pysyisikin. Kuka mitäkin sitten ”pakenee”? Jos et sarvikunoa tunne, niin laske sarvet sen. Jos niitä on tasan yksi, olet tuntenut eläimen. Vaan jos niitä on kaksi, tai monta, niin kavahda jälkiäs. Kun et sarvikuonoa tunne, etkä itseäs.

      • Nimetön

        Yrittämiseksi jäi,ei yhtään järkevää vastausta miten ongelmat poistetaan niitä siirtämällä maasta toiseen,tulee vain selitystä sarvikunoista ja sarvien määrästä.
        Olisiko taas aika järjestää mielenosoitus suomalaisuutta vastaan,siitä kun tulee kukkahatuille puhdas omatunto ja ongelmat katoaa.

  • Nimetön

    Niin sitä vielä että nyt on keskusteltu pakolaisista…..ei maahanmuuttajista,mutta ei kai sillä mitään eroa ole,tuskin monikaan edes tietää että niitä tulijoita on erilaisia.

  • Allahin Snackbar

    Kertokaas ny ”kyllä kantasuomalaisetkin raiskaa-porukka” että koska viimeks on uutisissa ollu 4 kantasuomalaisen suorittama joukkoraiskaus jonka kohteena 1 nainen? En ihan heti muista vastaavaa tapahtumaa lähihistoriasta?

    Kannattaisin maahanmuuttoa jos sitä alettaisiin tekemään valikoimalla että ketä huolitaan ja ketä ei.Tämä nykyinen otetaan kaikki somalimaan sankarit metodi ei tule koskaan toimimaan.Kela maksaa ISIS retkeilyn ajalta näille sankareille korvaukset ja muuta todella järkevää…

    Onnea vaan punkalaitumelaisille,teidän kulttuurinne rikastuu oikein silmissä.

  • Nimetön

    Irak, Somalia ja Albania. Saadaan taas lisää lukuja raiskaus ja muihin rikollistilastoihin. Nuo kolme maata ovat ne viimeiset maat mistä toivoisin lisää maahanmuuttajia. Mistä syistä esimerkiksi albaniasta haetaan turvapaikkaa. Ei siellä mitään sotia ole. No, katsotaan taas verokorttia niin tiedetään totuus. Ilmaisia lounaita ei ole ja veronmaksajat kiittää.

    • Nimetön

      Ray Beck kertoo tässä purkkapallojen kautta kaiken mamutuksen järjettömyydestä!
      Jokaisen kannattaa katsoa tämä!

  • Nimetön

    Alexander Stubb
    heinäkuu 29, 2015 21:12
    Suomi tarvitsee kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa lisää paikkamaan työvoimapulaa. Maahanmutto on suuri rikkaus Suomelle. Emme voi olla sulkeutuneita ja sisäänpäin kääntyneitä. Emme voi ajatella elävämme ilman miljoonia maahanmuuttajia. Vain maahanmuuttajien avulla turvaamme suomalaisen hyvintointiyhteiskunnan tulevaisuuden. On kaikkien etu, että otamme mahdollisimman paljon lisää maahanmuuttajia. Kaikki ulkomaalaiset maahanmuuttajat ovat avoimesti tervetulleita Suomeen.

  • Nimetön

    Juha Sipilä
    elokuu 9, 2015 14:45
    Meidän ei tule hyväksyä, eikä sallia monikulttuurisuuden vastustajien väitteitä. Suomi on avoin maa ja osa eurooppaa. On täysin mahdoton ajatus, että Suomi lähtisi pois euroopasta ja pistäisi rajat kiinni. Juuri sitä nämä monikulttuurisuuden vastustajat haluavat. Suljettua Suomea. Nämä paljastukset vain lisäävät rasismia ja kateutta. On tärkeää tiukentaa valvontaa, ettei näitä paljastuksia tule enää lisää. Toivon, että ihmiset kantaisivat vastuunsa ja eivät levittäisi näitä paljastuksia somessa. Keskusta ja kokoomus ovat samoilla linjoilla ja minä myös kannatan 2 miljoonan ulkomaalaisen maahanmuuttajan ottamista Suomeen. Maahanmuuttajat ovat ainoa ratkaisu työvoimapulaan ja Suomen kilpailukyvyn parantamiselle. Meidän tulee ottaa rohkeasti esimerkkiä Ruotsista ja lisätä merkittävästi maahanmuuttoa. Ruotsin kilpailukyky on juuri maahanmuuton takia Suomea parempi. Ruotsin työvoimapula on juuri maahanmuuton takia Suomea pienempi. Tulemme kehittämään Suomea maaksi, jossa ulkomaalaiset maahanmuuttajat ovat suuri enemmistö 2050 vuoteen mennessä. Suomi on monikulttuurinen maa ja pysyy sellaisena. Suomessa ei ole sijaa kehityksen vastustajille, joita kaikki monikulttuurisuuden vastustajat ovat. Siksi tulemme ottamaan 2 miljoonaa ulkomaalaista maahanmuuttajaa lisää. Suomi tulee pysymään avoimena kansainvälisenä, kieliltään ja kultuuriltaan rikkaana maana.

  • Afrikansarvikuonokas

    Säälin Punkalaitumelaisia rahanahneita Kuntapäättäjiä, kenen luulette viimekädessä antavan rahat näiden Raiskareiden ja elintasopakolaisten ylläpitoon?
    pitäkää sitten kaikki pakoloisenne OMASSA KUNNASSANNE Älkääkä jakako niitä naapuri pitäjiin! ONNEA VALITSEMALLANNE TIELLÄ!

  • kuiskaaja rasinen

    Persut pelkää ulkomaisia ”raiskareita”ja omista riveistä löytyy keulilta työmies

    • Demari raiskaa

      Taisi kuule olla silloin Demareissa, demari raiskaa kansaa aina vallassa ollessaan!
      En käsitä miksi omien raiskareiden ja tappajien lisäksi pitää maahantuoda lisää raiskareita? Juttusi ei oikein avaudu? Mikä pointti sulla?
      Sitäpaitsi kotimaan raiskarit ovat tehneet töitä tämän maan eteen, olkoonkin että syyllistyvät rikokseen!
      mitä luulet näistä somaliraiskareista ja muista Lähi-idän ketkuista tulevan muutakin kuin kuluja 50 000€/vuosi maailmantappiin asti?
      Sanoisin että hiukan kalliita gigoloita puutteessa eläville kukkahattu tädeille!

  • Sisu Suomalainen

    Maamme tuhoamisen sijaan jok’ikisen suomalaisen ajattelevan aikuisen tulisi puhua sen rakentamisesta ja sen eteen ponnistella. Vihamielisyyden lietsonta ei vie maamme asioita parempaan suuntaan. Olkoon mottonamme vaikkapa jouluklisee ”Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto”. Edesmenneiden vanhempaini varttumista isänmaallisiksi aikuisiksi avitti varmasti wanha sananlaskuperinteemme, jota heidän vanhempansa uutterasti viljelivät. Monet keitokset itsekin kokeneena en voi muuta kuin vahvistaa, että ”Hyvä antaa vähästäänkin, paha ei paljostakaan”.

  • Nimetön

    Eile tulit maahanmuutajat hosteliin , tänä tuli semmone viesti sähköposti , ja se viesti tuli tänä klo 17.00 ( näin että 1 h sain aika vapautta molemmat huoneet ) molemille huoneille on sopimus 1 kk ja yksi on maksettu ja toisen lasku tuli täna aamulla. Sanotti vain että yhtiö on muutanut toimiala ja ne ei halua sekoita eri kansallisuuksia”
    Kirkkonummelle tuotiin juuri ennen viikonloppua 250 elintasopakolaista. Heidät sijoitettiin tiloihin josta häädettiin 50 työtätekevää Virolaista etsimään muuta majoitusta.

    EI HALUTA SEKOITTAA ERI KANSALAISUUKSIA!
    Siis mitä muuta tässä ollaan tekemässä!

  • rasistiko taas?

    Raporttia Kirkkonummelta:
    Paikalle saapui 245 nuorta miestä ja 5 naista, joilla oli uudet vaatteet ja paljon tupakkaa. Missä olivat kaikki hätää kärsivät perheet?

    Mutta eräs vapaaehtoisryhmän ylläpitäjistä löysi selityksen:

    naiset ja lapset ovat varmasti hukkuneet merimatkan aikana ja vain nuoret ovat selviytyneet perille. Näin saatiin taas vapaaehtoisryhmän moraali kohoamaan.

    Hyvin on nämä tatuoidut nuoret miehet selvinneet siitä mihin naiset ja lapset on hukkunut…….ei edes puhelimet ole kastunut.
    Voi ristus mihin tämä suomi on menossa ja miten meidän impivaaralaisten käy?
    Lähtekää nyt täältä Tyrväältäkin auttamaan näitä ressukoita…ovat hyvin nälkiintyneen ja rankan elämän kokeneen näköisiä…..kyllä vanhukset ja muut apua tarvitsevat suomalaiset pärjää omillaan tai sitten kuivuvat hoidon puutteessa pois mutta mitä sen on väliä.

  • Sisu Suomalainen

    Kyllä kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi sen seitsemää sorttia velikultaa kuvatessaan ylsi perin universaalille, erilaisuuksien lujittamalle – köyhyydestä rikkaammaksi kasvavalle tasolle. Osana kasvua oli veljesten pakolaisuus Impivaaraan. Tässä ajassa ei suomalaisen tarvitse enää pelkojensa tähden paeta, ei maasta eikä edes maalle ikiomaan impivaaraansa.
    Ottakaamme muukalaiset rohkeasti vastaan ja osoittakaamme heille mallia omalla käytöksellämme ylpeinä siitä, että isänmaamme kykenee turvan myös heille suomaan.

  • Nimetön

    Ja mikähän on turvan hinta/henkilö/vuosi? Kun täällä kaikki lasketaan rahassa, niin kai tämäkin tiedetään. Sitä odotellessa.

  • voi kauheeta sentään

    Rakas sisu suomalainen…ymmärräthän että miljardi pakolaista on enemmän kuin seitsemän veljestä?
    Ei taida pettuleipä kelvata enää näille pakolaisraukoille mitä Kirkkonummellekkin juuri ”saatiin”….oletko jo käynyt toivottamassa heidät tervetulleeksi maahamme,kiva kun saatiin työvoimaa lisää.Kun se Katainen vielä ehtisi käymään täällä kotimaassaan ja kertoisi heille paikkansa ja työmaansa,varmasti saavat valita minne töihin menevät kun olivat ensimmäisten joukossa niistä 1,8miljoonasta mitkä tänne tarvitsemme paikkaamaan työvoimapulaa.

Kommentointi ei ole käytössä.