Yksityisen päiväkodin toiminta loppui kaikessa hiljaisuudessa Sastamalassa

Yksityisen, musiikkipainotteisen Säveltuulen päiväkodin toiminta on loppunut kaikessa hiljaisuudessa Sastamalassa. Alueviestin saaman nimettömän vihjeen mukaan tieto on tullut myös henkilökunnalle yllätyksenä loppuviikolla. Sastamalan kaupungin vt. varhaiskasvatuksen päällikkö Sari Välilä myöntää lehden saaman vihjeen todeksi ja kertoo, että Säveltuulen toiminta on ajettu yrittäjien toimesta alas ja tieto tuli yllätyksenä myös kaupungin virkamiehille.

Lue lisää Alueviestistä 5.8.

    • Nimetön

      Pelkään pahoin, että vouti kolkuttelee Säveltuulenkin ovella lähitulevaisuudessa. Yksityiset sosiaalipalvelut eivät sittenkään ole rahasampo, koska hoidon tason ja siitä seuraavat kulut määrittelee valtio. Yritys kaatuu ilman pääomalle kertyvää tuottoa, kunnalle ja valtiolle ei tuottoa palveluista pidäkään kertyä. Yrittäjyyteen kuuluu riski.

  • fisutanssi

    Me työntekijät jäimme ilman palkkaa eikä meitä olla vielä edes irtisanottu. Ei näin asioita hoideta. Entäs sitten vanhemmat? Mihin nyt laittaa lapset päiväksi kun omat työt ja opiskelut kutsuu. Omistajat ovat häipyneet eivätkä vastaa puheluihin tai viesteihin. Hävytöntä toimintaa. En enää ikinä mene yksityiselle töihin ja jos menen niin tarkistan jokaisen asian. Puoltoistavuotta vakituisena niin eipä sitä heti kuvittelisi että näin kävisi.

    • Nimetön

      Heh, ei saisi olla vahingoniloinen…. Mutta keväällä teidän taloonjääneiden työntekijöiden käytös minua (äkillinen työsuhteen purku ”taloudellisin” perustein) kohtaan oli myös jotain pöyristyttävää!! Eipä heru teille sympatiaa 🙂
      Tosin työnantajapuoli oli vielä paskempaa… Jos mahdollista…

  • Nimetön

    Palkkaturvan kautta muutkin entiset, yhtä hätäisesti potkut saaneet työntekijät palkkansa saivat

  • salamiakki

    Törkeää! Palkatta jääminen ei ole ikinä oikein eikä se kovinkaan paljon lohduta jäädä tyhjän päälle ja odotella pahimmillaan yli 6kk palkkaturvasta rahoja. Toivottavasti omistajat saadaan vastuuseen!

  • Nimetön

    Minäkin olin tuolla joskus töissä ja kaikki verot jäi silloin maksamatta, palkkaturvasta sain monen kuukauden päästä loputkin rahat. Käsittämätöntä ja ennenkaikkea välinpitämätöntä toimintaa toisia kohtaan.

  • nimetön

    Kyllä vastuuseen joutuvat varmasti…on todella kurjaa vanhemmille,työntekijöille ja LAPSILLE

  • Oliko edes Suomalaisia?

    Millainen henkilö tätä johti?
    En edes tiedä nimiä. Hävytöntä toimintaa.
    Onko samanlaista toimintaa kuin lukion luona oleva päiväkoti? harvoin sitäkin väkeä näkee. Häviävät kans vähin äänin.

    • Johtajalle ei palkkaa

      Eikös johtaja siirtyny jostain rivilastentarhanopettajan toimesta johtajaksi? Oli semmoinen kiukkunen nainen mutta tykkäs määräillä. Johtaja kumminkin ihan palkollisena vaan ja sit toimari erikseen joka oli omistajaporukkaa. Eikös tällä porukalla oo lastensuojelulaitoskin Sastamalassa.

      • Nimetön

        Tuli johtaja mistä tahansa, niin sen tiedän ko.pk:ssa hoidossa olleen lapsen vanhempana että juuri oikea henkilö otti ohjat viimeisellä hetkellä. Täytyy nostaa hattua pk:n johtajalle. Juuri tuo hänen uskalluksensa ottaa johtajan rooli, mielestäni muutti kaiken positiivisemmaksi päiväkodin ilmapiirissä. Veikkaan, että yksikään meistä ei pystyisi tekemään vastaavaa muutosta parissa kuukaudessa. Kun yleensä vie ainakin vuoden tehdä vastaava työ. Mielestäni vain me, joiden lapset ovat olleet siellä hoidossa jo kauan, voimme tämän tietää. Suurkiitos johtajalle kun välitit lapsistamme aidosti.

  • säälittävää toimintaa

    Siellä sitä tyhjennettiin päiväkotia heti kun viimeinenkin työntekijä jäi kesälomalle. Raukkamaista ja säälittävää.

  • Nimetön

    Älkää tähän sotkekonenglantilaista! Siitä paikasta ei ole kuin plussaa

  • Nimetön

    Päiväkodissa oli Tyrviksen tietojen mukaan vain yhdeksän lasta hoidossa. Ei erityisemmin taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

  • Nimetön

    Ennen kesää parikymmentä lasta.. osa meni nyt syksyllä uusiin hoitopaikkoihin ja eskariin.

  • Nimetön

    Firmaa ei ajeta päivässä alas. Omistajat tienneet tämän siis jo pidemmän aikaa mutta mitään asiasta ei mainittu. Työpaikka itsessään oli mukava. Lapset ihania ja työkaverit. Tällä kertaa johtoportaalla oli narut solmussa. Ja voi sitä kommunikoinnin puutetta.

  • Nimetön

    Aika selkärangatonta porukkaa kun eivät voi myöntää tappiotaan vaan liuetaan paikalta sanaakaan sanomatta.

  • Nimetön

    Henkilökuntaa on kyllä turha syyttää ko.päiväkodin ongelmista syyttää. Siellä on ollut ammattitaitoista henkilökuntaa ja hyviä johtajia koko toiminnan ajan Omistajat hävetkööt!

  • kulkuri

    Olisikohan päiväkodin johtajan pitänyt ottaa ehkä asiasta vaari ja haistaa ongelmia businekssessa, lapsia oli hieman liian vähän hoidossa jotta toiminta olisi ollut kannattavaa? Itse kuulin vain aikas hyvää ao. päiväkodista (kevään korvalla) ehkä olisi ollut paikallaan järjestää tutustumistilaisuuksia vanhemmille silloin kun kaupungin päiväkoteihin oli hakuaika ym. Toimintaan kun liittyy luonnollisesti myös liiketoiminta ajatus, se pitäisi muistaa. Tyytyväiset asiakkaat eli lapset ja heidän vanhempansa ovat aina parasta mainosta.

    • Nimetön

      Juu 🙂
      Näitä juttuja on perin hupaisa lueskella. Kaikkien alojen asiantuntijat kommentoivat mitä tahansa.

  • Nimetön

    Siellähän minäkin työskentelin melkein puolitoista vuotta! 31.7.2014 kaikki irtisanottiin ja olisi ollut mahdollista jatkaa näiden uusien omistajien matkassa mutta onneksi en jatkanut, 2kk palkka ja lomarahat ym. jäi saamatta, jotka sain 12/20014 palkkaturvasta. Verotiedot korjasin keväällä veroehdotukseen, olivat jättäneet verot maksamatta. Nyt joulukuussa tasaantuu palkkaturvaan maksamat 30 ja 50% verotus. Itselläni oli sentään eläkemaksut maksettu, kaikilla ei niitäkään. Eli 1,5 vuotta menee aikaa, että kaikki sotkut jotka omistajat aiheuttivat ovat ajantasalla!!!! Osaavatkohan ajatella kuinka monen elämän saivat TAAS sekaisin pitkäksi aikaa häikäilemättömällä toiminnallaan!!!!

  • Nimetön

    Hevosmiesten tietolähteiden mukaan omistaja siirtyi Portugaliin pyörittämään eläkeläisten päiväkotia.

  • Nimetön

    Tällaista on yksityinen liiketoiminta julkisten toimintojen reviirillä. Ja jotkut vielä kehtaavat vaatia lisää yksityistämisiä. Nyt päättäjät stoppi kaikenlaiselle yksityistämiselle.

    Julkinen hallinto on näiden rötöstelijöiden varalta järjestänyt työntekijöille palkkaturvan, jonka me kaikki veronmaksajina sitten puliveivaajien jäljiltä maksamme.

    Työntekijöiden bruttopalkkaan kuuluvat verot ja eläkemaksut on samoin jätetty tilittämättä. Nekin kuuluvat järjestäytyneen yhteiskunnan perusturvaan.

    Näihin epäkohtiin pitäisi maamme hallituksenkin puuttua pikaisesti, mutta näyttää aika kuluvan työntekijöiden työehtojen heikentämispuuhasteluissa.

  • Nimetön

    Ilmeisesti ennen toiminnan lakkautusta ei käyty minkäänlaista lain vaatimaa yt-menettelyä, jos asia tuli henkilökunnalle ja kunnan valvontaa suorittaville viranomaisille täytenä yllätyksenä?

  • Nimetön

    Entisenä työntekijänä kanssa tiedän että homat eivät pellanneet mitenkään. Jokaista asiaa vain jahkailtiin ja pakotettiin pärjäämään sillä mitä on. Asioista ei aikaisemminkaan otettu johtoportaassa minkäänlaista vastuuta. Palkat olivat sikamaisen alhaiset ja johtaja totesi minulle allekirjoittaessani työsopumusta, että ”paikassa missä minä teen töitä, on pomolla tapana antaa hyville työntekijöille vähän ekstraa ja niin annan minäkin eksraa alaisilleni hyvästä työpanoksesta” Asiasta kun mainistin muille työntekijöille, niin ei heille ollut sellasta kukaan luvannut/ sanonut. Eikä paikassa ollut hyvä työympäristö. Ja lastenhoitotyöt muutettiin siivoushommiksi jotka oli listattu A4:lle ja sinne tarvi sit heittää nimmaria kun oli hommansa hoitanu… 😀

Kommentointi ei ole käytössä.