Uusia hankkeita Joutsenten reitille: Lentopalloa, ajosimulaattoria, sikalastudiota…

Leader Joutsenten reitin hallitus päätti kokouksessaan puoltaa rahoitusta kolmelletoista hankkeelle.

Vetovoimaa ja aktiivista elämää

Huittisten kaupungin Elävä Huittinen -hankkeessa parannetaan Huittisten vetovoimaa sekä asuinpaikkana että yritystoiminnan harjoittamisen kannalta. Laaja verkostohanke etsii uusia avauksia yhteistyön ja kumppanuuden sekä kaupungin kilpailukyvyn lisäämiseen.

Sastamalan Seudun Yrityspalvelun selvityshankkeessa kartoitetaan Joutsenten reitin alueen yritysten vienti- ja tuontiyhteistyön mahdollisuuksia Koillis-Kiinan alueella. Kiina kuuluu maihin, jonka kanssa romahtanutta Venäjän vientiä voitaisiin korvata.

Luonnonvarakeskuksen kehittämishankkeessa luodaan Sastamalan Viljanitti-viljelijärenkaissa tuotetulle korkealaatuiselle viljalle oma tarina ja brändi, joka tunnetaan ja tunnistetaan eri asiakassegmenteissä ja sosiaalisessa mediassa. ”Sastaviljalle” tavoitellaan uusia kansainvälisiä markkinoita etenkin Ruotsista ja Englannista.

Vammalan Lentopallon Hyvinvointia lentopallosta -hankkeessa on tavoitteena lisätä 4-19-vuotiaiden lasten ja nuorten vapaa-ajalla tapahtuvan liikunnan määrää koko Joutsenten reitin toimialueella. Tavoitteena on myös löytää menetelmiä, jotka inspiroivat lasten vanhempia ja koko perhettä aktiiviseen elämäntyyliin.

Romulan Taiteellisen Teatterin Kiikasa-hankkeessa etsitään ja vahvistetaan kiikkalaista identiteettiä yhteisöteatterin keinoin. Shakespearen Myrsky-esityksen teemojen kautta lisätään paikallisten ihmisten, yhteisöjen ja instituutioiden yhteenkuuluvuutta ja osallisuutta kuntarakenteen myllerryksessä.

Yrityshankkeissa tuotekehitystä, tuotannon kehittämistä ja uusia palveluita

Sastamalan Kiikoisissa Kii-Kone Oy investoi uuteen korjaamohalliin Kiikoisten ABC:n viereen. Investoinnin tavoitteena on kolminkertaistaa kolme vuotta toimineen yrityksen liikevaihto. Samalla yritykseen syntyisi kolme uutta työpaikkaa.

Vammalassa Epsira Oy:n investoinnissa muutetaan EPS-tuotetehtaan layout tehokkaammaksi ja ergonomisemmaksi uuden rullaradan avulla. Hanke parantaa tehtaan valmistuskapasiteettia, kilpailukykyä ja henkilöstön työoloja.

Roismalassa toimivan MESALgroup Oy:n kokeilutuki kohdistuu työkoneen kauhan annostelulaitteen kehittämiseen. Laite helpottaa esimerkiksi rehun, viljan, pelletin ja muun irtotavaran käsittelyä ja jakelua.

Pekka Kangasniemi Lantulasta investoi uuteen pyörösahaan. Rahtisahaus traktorilla liikuteltavalla kenttäsahalla muodostaa pääosan yrityksen liikevaihdosta.

Huittislainen Sakari Tuomola rakentaa musiikin opetus- ja äänitystilan Sammussa sijaitsevaan vanhaan sikalaan. Nuoren ammattikitaristin ensisijaisena tavoitteena on oman itsensä työllistäminen.

Huittislainen Tero Hosike investoi tilapuodin rakentamiseen Huhtamossa sijaitsevalla pihvivasikka- ja jalostuseläintilallaan. Lihatuotteiden suoramyyntiä on tilalla tehty ennenkin, mutta nyt sen volyymiä ja tuotevalikoimaa halutaan kasvattaa. Hosikkeen toisessa hankkeessa investoidaan maatilamatkailuun rakentamalla 15-18 petipaikkaa maatilan pihapiirin aittarakennukseen. Investointien tavoitteena on nostaa tilan liikevaihtoa neljänneksellä ja luoda yksi uusi työpaikka.

Punkalaitumelaisen HR-Heikkilä Ky:n yritysinvestoinnilla tähdätään korkealaatuisen ajosimulaatiolaitteiston kehittämiseen ja tuotteistamiseen. Laitteisto soveltuu sekä harrastajille että vaativaan kilpa-ajajien harjoittelukäyttöön.

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 974 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 37 prosenttia. Kaksi hankehakemusta hylättiin. Koko kuluvan ohjelmakauden hankemäärä on nyt 48.

Seuraavan kerran Joutsenten reitin hallitus käsittelee hankehakemuksia lokakuun puolivälissä.

Poimintoja

  • Nimetön

    Suomessa ei taideta tehdä enään mitään, ellei jotain tukea saada.

  • Nimetön

    Eikö se ole hyvä, että EU-rahaa imee joku takaisinkin? Siitä vaan hakemaan jos on ideaa – ei se mitään avaruustiedettä ole.

  • Nimetön

    Kaikki mitä EU:lta saadaan takaisin on hyvä! Byrokratian rattaisiin tietty kuluu välillä valtavat summat rahaa… Sitä vaan ihmettelen koska Vammalan Lentopallon joutuu luopumaan nimestään, joutuivathan entiset kunnatkin luopumaan nimistää mainostuksen takia! Sastamalan Lentopalloksi vaan!

  • Köyhä Mouhijärveltä

    Rikkaille vammalalaisille porvareille ostetaan jo leikkipallotkin,saisiko köyhä Mouhijärveläinen edes uuden lehtiharavan syksyksi

  • Nimetön

    Jos melkein miljoonasta 1/13 osa käytetään ”itsensä työllistämiseen”, se on minusta liian paljon.

  • Nimetön

    ”Vammalassa ideoitiin leikisti Kokemäenjoelta Koillis-Kiinaan-risteily vanhuksille”. Ei ottanu tulta.

Kommentointi ei ole käytössä.