Uusia tekijöitä VaLePaan

Tom Kaijasilta, Teemu Tolonen ja Janne Kangaskokko piipahtivat toimituksessa kertomassa näkemyksistään.
Tom Kaijasilta, Teemu Tolonen ja Janne Kangaskokko piipahtivat toimituksessa kertomassa näkemyksistään.

Vammalan Lentopallon organisaatio on täydentynyt uudella toiminnanjohtajalla. Teemu Tolonen aloitti tehtävässään keskiviikkona.

”Tavoitteenani on kehittää seuran toimintaa ammattimaisemmaksi. Kotimaan lisäksi haluamme loistaa myös Euroopan kentillä. Mestareiden liigaan tähyämme ensimmäisenä suomalaisena joukkueena seuraavan 3-5 vuoden aikana”, Tolonen summaa.

Uusi toiminnanjohtaja pyrkii tuomaan uusia keinoja urheilusponsorointiin sekä luomaan yhteistyökumppaneille vahvan verkoston. Suunnitelmissa on myös ottelutapahtumien kehittäminen entistä viihteellisimmiksi ja katsojia paremmin palvelevaksi.

Tolosella on takanaan työura yritysmaailmassa, myynnin- ja markkinoinnin parissa sekä kaksi kautta miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana Mauro Berruton alaisuudessa. Jatkuva urheilullinen menestyminen vaatii riittävät taloudelliset resurssit, vahvan talkoohengen ja innokkaan kannattajajoukon, tietää Tolonen.

”Kaikessa tekemisessä halumme säilyttää hyvän hengen ja pienen pilkkeen silmäkulmassa. Seuran slogan ´Ei oo mua on vaan me`, sopii hienosti ajatusmaailmaani.”

Elokuun alussa seuran myynti- ja markkinointipäällikkönä aloittanut Tom Kaijasilta jakaa Tolosen ajatukset.

”Meillä samanlaiset visiot. VaLePan organisaatiossa vallitsee tekemisen meininki. Paikkakunnastakaan minulla ei ole pahaa sanottavaa. Toistaiseksi asun Tampereella, Sastamalan kanssa minulla on tutustumisvaihe meneillään”, hän pohtii.

Kaijasillalla on yli kymmenen vuoden kokemus musiikki- ja kulttuurialalta. Juniorivuosina lentopalloakin pelannut Kaijasilta odottaa innoissaan tulevaa kautta ja Vexve Areenan tunnelmaa.

Fanien toivomaa kannustusbiisiä musiikkibisneksessä vaikuttanut mies ei vielä ole ehtinyt miettiä, mutta ajatus on toki toteuttamiskelpoinen, ehdottomasti.

”Jos ei parempaa ole tarjolla, tehdään yleisön kanssa spontaanisti acapella-versio ensimmäisessä kotipelissä”, hän virnuilee.

Myös VaLePan valmennuspuoli on saanut vahvistusta. Ykkösjoukkueen kakkosvalmentaja ja kakkosjoukkueen ykkösvalmentaja on Janne Kangaskokko. Seuran tavoitteena on nostaa kakkosjoukkue ykkössarjaan ja kehittää edelleen seuran omaa farmitoimintaa. Tarkoituksena on antaa myös toisen asteen lentopallolinjan opiskelijoille tasokas pelialusta kehittymistä varten.

Koulutukseltaan Kangaskokko on liikunnanohjaaja (AMK) ja hän on suorittanut ammattivalmentajatutkinnon. Viime kaudella hän valmensi Oulunsalon Vasaman ykkössarjajoukkuetta. Pelaajana hänellä on kymmenen vuoden kokemus lentopallon liigapeleistä ja saavutuksena 5 mitalia, joista kaksi kultaista.

Eikä tässä vielä kaikki: pelaajien rivit täydentyivät ukrainalaisvahvistuksella. Keskitorjujana pelaava Andrei Levchenko on 30-vuotias, 204 cm pitkä, kokenut keskimies. Hän on pelannut muun muassa Venäjän Superliigaa usean vuoden ajan. Seuran näkökulmasta Levchenko tuo vankkaa osaamista myös VaLePan kansainvälisiin peleihin.

”Andrei on monipuolinen hyökkääjä ja haluaa pelata erilaisia variaatioita. Pitkänä ja nopeana keskipelaajana hän ehtii hyvin mukaan torjuntoihin sekä tekee hyvän perustorjunnan ilman käsien turhaa heittelyä. Odotan häneltä paljon tulevalla kaudella”, arvioi päävalmentaja Ugis Krastins itselleen entuudestaan tuttua pelaajaa.