Alaikäisiä turvapaikanhakijoita Huittisiin

Puistonlaita Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Jounila toivottaa pian turvapaikanhakijat tervetulleiksi Huittisiin. Huhkolantien asumis- ja kuntoutumisyksikössä asuu tällä hetkellä muutamia mielenterveyskuntoutujia, joille tarjotaan asuntoa muualta.
Puistonlaita Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Jounila toivottaa pian turvapaikanhakijat tervetulleiksi Huittisiin. Huhkolantien asumis- ja kuntoutumisyksikössä asuu tällä hetkellä muutamia mielenterveyskuntoutujia, joille tarjotaan asuntoa muualta.

Puistonlaita Oy avaa alaikäisille turvapaikanhakijoille tarkoitetun vastaanottoyksikön Huittisiin. Maahanmuuttoviraston virallinen nimi yksikölle on Huittisten tukiasuntola.

Huhkolantien varressa sijaitsevaan asumis- ja kuntoutumisyksikköön majoitetaan 40 yksin maahan tullutta alaikäistä turvapaikanhakijaa.

”He ovat iältään 16 – 17 -vuotiaita ja kotoisin Irakista, Somaliasta, Afganistanista ja Syyriasta. Heidän joukossaan on sekä tyttöjä että poikia”, kertoo Puistonlaita Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Jounila.

Vastaanottoyksikön saaminen Huittisiin varmistui maanantaina, ja henkilökunnan rekrytoiminen aloitettiin tiistaina.

”Palkkaamme noin 15 työntekijää, joilla kaikilla tulee olla sosiaali- ja terveysalan koulutus. Yksikköön haetaan myös kokenutta, asiantuntevaa johtajaa.”

Tukiasuntolan asukkailla on tiukat säännöt, kello 22 jälkeen heitä ei kaupungin katukuvassa näy. Nuorille järjestetään suomen kielen opetusta, ja heidän aikansa kuluu todennäköisesti myös siivous- ja ruuanlaittopuuhissa.

”Kyse on aikuisuuden kynnyksellä olevista ihmisistä, jotka opettelevat elämisen taitoja”, Jounila summaa.

Toimitusjohtaja Jounila arvelee turvapaikanhakijoita tulevan Huittisiin sekä Tornion järjestelykeskuksesta että muista vastaanottokeskuksista. Hänellä ei vielä tiistaina ollut tarkkaa tietoa siitä, milloin turvapaikanhakijat saapuvat. Toiminta tukiasuntolalla käynnistynee lähiviikkojen aikana.

Poimintoja

  • Nimetön

    Onkohan tää sipilän haastattelema yks niistä? Sehän oli 17vuotias…

  • Nimetön

    Partavauvoja. Hakiessaan turvapaikkaa ovat alle 17 -vuotiaita, pyrkiessään Seurahuoneelle illalla ovat yli 20 -vuotiaita.

  • Erkki

    Niin, hienosti heitettiin suoraan edelliset asukkaat helvettiin. Ilmeisesti kirjaimellisesti, koska tänään pihassa oli iltapäivällä oikein urakalla ambulansseja ja paloautoja. Ei silti mikään ihme, uudet asukkaat tulossa kai ens viikolla. Miten keltään voidaan viedä koti noin? eikö pitäis olla puolen vuoden irtisanomisaika?

    Toi sijaitsee kivasti 50m koulusta, päiväkodista, uimahallista. ja urheilukenttä tien toisella puolella

    • Nimetön

      Aivan, omat lapset kanssa koululaisia.. Täytyykö tässä kohta lopettaa itse työt, että voi suojella omia lapsiaan yli-ikäisiltä ”lapsilta”…

  • Nimetön

    Kyllä Harjavallan liikenteessä näitä kulkee aamuyöstä kolmen ja neljän välillä aamuyöstä!

  • Keissi

    Nää mielenterveyskuntoutujat on varmaan todella tyytyväisiä ku joutuvat tukiverkoistaan kauas. Kyllä toi pakolaisten hyysäys menee nyt jo yli!

  • Sanna

    Kun ihminen ei pysty/osaa pitää omia puoliaan eikä hänellä ole läheisiä, jotka pitäisivät, kyyti on tässä paskamaassa kylmää. Mutta tämä menee jo yli!

  • Outsa

    Täällä Huittisissa on hyvällä mallilla mielenterveys- ja päihdepalvelut. Tässä nyt sitten tiputetaan pohja osalta MYÖS IHMISOIKEUDET omaavilta ihmisiltä ja ajetaan heidät pois kotoaan. Seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

  • Rampe

    Hyvä on Juonilan hymyillä kun miljoonat kilisee taskuihin, eikä mitään vastuuta mistään kuitenkaan ota. Ihan kuten Porissa Kaupunginjohtaja Luukkonen, kun kysyttiin onko hän valmis eroamaan jos nämä tulijat vähän raiskailee: EN

Kommentointi ei ole käytössä.