Entisen Tyrvään piirimielisairaalan potilaille muistomerkki

Sastamalassa Tyrvään kappelihautausmaalla Roismalassa paljastetaan pyhäinpäivänä kello 12 muistomerkki entisen Tyrvään piirimielisairaalan potilaiden muistolle.

Muistomerkki on hankittu yhteistyössä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Aloitteen muistomerkistä tekivät kirkkoneuvostolle Jouni Koskela ja Aimo Pirttijärvi.

Poimintoja

  • Heimo Heinonen

    Hienoa, että on huomattu kunnioittaa heitäkin. Ovat muistomerkkinsä ansainneet.

  • Nimetön

    Oikein hyvä! Entä onko hoitajien työtä muistettu jollakin tavalla? He olivat, ainakin 1950-luvulla ja sitä ennen, todella vaikeassa tehtävässä, toisinaan jopa vakavassa fyysisessä vaarassa.

  • Nimetön

    Nyt on meillä keskuudessamme mielenterveyspotilaita, jotka on kylmästi heitetty ulos hoidon piiristä. ON SÄÄSTETTY. On myös asutettu hoidon tarpeessa olevia normaaleihin asumisyksiköihin. Jatkossa se tietää ENEMMÄN hoidon tarpeessa olevia. SÄÄSTÖ????

  • Nimetön

    Tämä mielenterveyspotilaiden muistaminen on suuri asia. Haluan esittää kysymyksen: Kuka meistä on terve? Hän, joka reagoi tunteellaan vai hän, joka haluaa kieltää tunteet/tuntemukset? Mietitäänpä tätä kaikki.

  • Nimetön

    Nyt on näitä mielenterveyspotilaita työttöminä. Osa heistä ei koskaan tule saamaan mitään töitä. Nämä kortistot pitäisi siivota ja antaa heille se eläke. Nyt perheet joutuvat kärsimään tästä tilanteesta kohtuuttoman kauan.

Kommentointi ei ole käytössä.