Luke: Satakunnassa yksi susilauma

Susilaumat marraskuussa 2015
Väliarvio susilaumojen sijainnista marraskuussa. Aluetoimistojen riistanhoitoyhdistysten ilmoittamia laumatietoja verrattiin suurpetohavaintojärjestelmä Tassun havaintomateriaaliin 1.8.–27.10. Laumat, joita Tassuhavainnot tukevat on merkitty vihreällä ja laumat, joiden tueksi Tassussa ei ollut yhtä havaintoa enempää, merkittiin vaaleanpunaisella ja kysymysmerkillä. Kuva: Luonnonvarakeskus.

Luonnonvarakeskus on julkaissut uuden arvionsa susilaumojen määrästä.

Satakunnassa susilaumoja on yksi ja Varsinais-Suomessa kolme. Länsi-Suomen kannanhoitoalueella pentueita on syntynyt 10-15. Koko maassa susilaumoja on 22-43.

Arvio susilaumojen määrästä perustuu petoyhdyshenkilöiden kirjaamiin havaintotietoihin.

”Havaintoja kertyy sulan maan aikana vähäisesti, mikä hankaloittaa laumojen määrän arvioimista”, tutkija Samuli Heikkinen Lukesta kertoo.

Luke antaa joulukuussa uuden väliarvion, jossa pyritään tarkentamaan laumoissa elävien susiyksilöiden lukumäärää. Lopullinen kanta-arvio susikannan koosta valmistuu metsästyskauden jälkeen tammi-helmikuussa.

  • Nimetön

    Ei ole näkynyt susia eikä ilveksiä. Yhden hirven sentään näin saunani takana. Niin on tyyni metsästetty nämä luonnon eläimet.

Kommentointi ei ole käytössä.