Kansa puolustaa väkevästi Kiikan koulua

Vanhaan Äetsän alueeseen kohdistunut palveluverkkoselvitys ei saanut juurikaan myötätuntoa tiistai-iltana Äetsän koululla pidetyssä keskustelutilaisuudessa. Selvitys koski lähinnä koluverkkoa. Selvityksen mukaan huonoista vaihtoehdoista paras olisi yhtenäiskoulun perustaminen. Tällöin Kiikan koulu liitettäisiin Äetsän kouluun, jossa myös opetus tapahtuisi 0 – 9 luokille. Kaikissa vaihtoehdoissa Keikyän koulu on lopetuslistalla ensi vuonna.

Illan suurimmat ja ainoat suosionosoitukset sai kokoomuslainen kuntapoliitikko Anne-Mari Mäkinen. Hän on kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen.
”Esitän, että Kiikan kirjasto ja musiikkiopiston toimintoja siirretään tänne Äetsän koululta vapautuviin tiloihin. Ja niistä tavoiteltuja 500 000 euron säästöjä voidaan hakea muualta. Esimerkiksi Varilan koululle on suunniteltu 4,7 mijoonan euron investointeja muutaman vuoden kuluessa. Niistä hieman nipistämällä syntyy säästöjä. Ehkä siellä miljoonallakin jo saadaan jotakin aikaan.”
”Miksi hyvä koulu, jossa kaikilla on hyvä olla pitäisi lopettaa”, kysyi moni yli sadasta paikalle tulleesta kuntalaisesta.
”Onko niin, että Pihlajalinna on kiinnostunut ostamaan Kiikan koulun? Siitä tulisi sitten kaksinkertainen tuho”, totesi Kiikan koulun siirtoa vastustava Markku Tuomisto.
Vastaavia kysymyksiä esitti useampi henkilö.

Kasvatusjohtaja Pekka Kares muistutti, että yhtäkään koulua ei ole vielä lopetettu, eikä yhtään vastaanottokeskusta perustettu.
”Menemme aina lapsi edellä. Opetuksesta ei tingitä. Meillä vain on seiniä liikaa ja ne ovat väärissä paikoissa”, perusteli Kares selvitystyön tekemistä,
Kiikan kansa puolustaa väkevästi Kiikan koulua. Rakennus on hyvä ja liikuntamahdollisuudet urheilukenttineen loistavat. Koulun puolesta kerätty 861 allekirjoittajan adressi puhuu puolestaan.

Selvitykseen voi kertoa mielipiteensä otakantaa.fi -sivustolla tai lähettämällä sähköpostia.
Pekka Kares ei ole vielä tehnyt esitystä kasvatus- ja opetuslautakunnalle, joka ruotii asiaa 1. joulukuuta. Kaupunginhallituskäsittely on 7. joulukuuta ja valtuustossa asia on 14. joulukuuta.

Anne-Mari Mäkisen esitys Kiikan kirjaston ja musiikkiopiston toimintojen siirrosta Äetsän koulun lukiolta vapautuviin tiloihin sai suosionosoitukset.
Anne-Mari Mäkisen esitys Kiikan kirjaston ja musiikkiopiston toimintojen siirrosta Äetsän koulun lukiolta vapautuviin tiloihin sai suosionosoitukset.
Markku Tuomisto kysyi, onko Pihlajalinna kiinnostunut Kiikan koulusta.
Markku Tuomisto kysyi, onko Pihlajalinna kiinnostunut Kiikan koulusta.

Poimintoja

  • Nimetön

    Kiikan koulua ei saa missään tapauksessa lopettaa eikä Kaukolan. Keikyän lopettamisen ymmärrän vaikka ikävää on sekin. Ottakaa nyt järki käteen päättäjät!

  • Nimetön

    Eipä saisi ei. Kiikan koulun olemassaoloa puoltaa kaikki seikat, myös vieressä olevat ulkoilumahdollisuudet. Olisi kyllä typerää lopettaa se mutta Sastamalan päättäjien lopetusvimman tuntien taitaa olla turha toive.

  • Tyhjät seinät voi purkaa

    Kasvatusjohtajalle jäi 500m2 tyhjää tilaa lukion lakkauttamisesta Kiikasta. Hän esittää 180 oppilaan siirtämistä Kiikan ala-asteelta (urheilukentän, hiihtolatujen ja pururadan kyljestä) tuohon lukiolta jääneeseen tilaan keskustaan (jossa vain betonipihaa, ei kunnon ulkoilumahdollisuuksia). Ymmärtäisin asian jos Kiikassa alakoululaisten määrä olisi merkittävässä laskussa tai koulurakennus vaatisi huomattavia investointeja. Näistä ei ole kyse. Haastan kaupungin päättäjät tutustumaan Kiikan ala-asteeseen ja ylä-asteen tiloihin, ja miettimään kummassa haluaisivat/olisivat halunneet lastensa käyvän koulua. Kiikassa on lähivuosina tulossa tarkasteluun myös päiväkodin tilanne. Suurin osa alueen perhepäivähoitajista on jäämässä eläkkeelle, joten tarvittaisiin lisäpaikkoja ja nykyisen päiväkodin tilat ovat auttamattomasti vanhentuneet, ahtaat ja epäkäytännölliset. Kares esitti päiväkodin siirtämisen yläasteelle maksavan 750000€. No, eiköhän se tule paljon halvemmaksi kuin kokonaan uuden rakentaminen parin vuoden päästä. Sitten puhutaankin parista miljoonasta. Toivon ratkaisuihin vähän kaukonäköisyyttä.

  • Nimetön

    Asiallinen selvitys nimim tyhjät seinät voi purkaa. Viekö kaupunki päätöksillään kaiken vetovoiman kyliltä kysyn vaan. Tälle hulluudelle on tultava stoppi.

  • Karesta ohjaa kasvatus lautakunta

    Ei tainnut olla Kristo Korpela Kareksen esimies paikalla.

    Mutta Kares taitaa saada ohjeet Anderssonilta tai Malmbergilta…aika yksioikoisesti ja itsekeskeisesti Kares toimii…

    Kunta on kokonaisuus kuitenkin….

    • Nimetön

      Kyllä paikalla näytti olevan, kuuntelemassa kuntalaisten mielipiteitä.

  • Karesta ohjaa kasvatus lautakunta

    Toisaalla tuli mainio ehdotus Varilan koulun remontin väistötiloiksi..Äetsään…stormiin. Sylväälle
    Illloon..kallialaan

  • Karesta ohjaa kasvatus lautakunta

    Kun Muistolan koulu remontoitiin silloin kuutosluokat olivat kaukolassa…viitosluokat kätsäkoululla.
    Neloset Kallialassa yhdessä silloisen kolmos ja nelosluokan kanssa….jne
    ..

    Järkevää ettei tarvinnut olla remontin keskellä….

  • Veronmaksaja

    Tilaisuudessa kerrottiin, että kaikki tyhjäksi jääneet tilat on saatu myytyä. Ennemmin tai myöhemmin. Miksi Kallialan koulu on edelleen rasittamassa Tilakeskusta? Kerran viikossa pidettävään jumppapiiriin kohdistuu aikamoinen sisäinen vyörytyserä!! Jälkiviisautena, Tornihuvilan remontin, aseman pihan saneerauksen tai vaikka Pääjärven pitkospuittamisen oli voinut jättää tekemättä. Näitä kaikki turhuuksia poistamalla saadaan kaupungin talous ojennukseen. Eikä tarvita hätiköityjä hulluuksia!!

    • siinäpä ongelma onkin

      Kallialasta ilmeisesti alakoulu myyty,60 000 varsinainen koulu on tyhjä 80 000 tilakeskuksen päätöksellä, samoin illon koulu on myytävänä

      toiveissa on että saadut rahat käytetään koulujen alueiden kehitykseen, esim valot ja tiet kuntoon

  • Nimetön

    Jos esttelijäporukka joutuisi yksityiseen bisnekseen töihin, niin olisivat monet kortistossa suht. nopeasti.

  • Nimetön

    Tuo eilen moneen otteeseen ja joka välissä painotten sanottu lause ”mennään lapset edellä” on täyttä puppua. Miten se on kenenkään lapsen etu tai hyöty, että hyvä ja kaikinpuolin toimiva kokonaisuus koitetaan väkisin hajottaa? Ja kuinkahan tarkasti ja monipuolisesti on selvitetty niitä muita vaihtoehtoja Sarkia lukion tiloihin vai onko mahdollisesti aikaa haaskattu ollenkaan moiseen selvitystyöhön, kun nyt on saatu kuningasidea ja se pitäisi saada läpi hinnalla millä välinsä..lapsista viis tai siis lapset edellä mennään vaikka suohon ja syvälle, kunhan tietyt tahot saavat tahtonsa vaan läpi. Hienoa että kansa tuo mielipiteensä voimakkaasti julki eikä alistu taistelutta moiseen hullutteluun. Itselläni kaksi lasta Kiikan koulussa ja olen YLPEÄ koulusta ja sen loistavasti toimivasta kokonaisuudesta. Hatunnosto koulun henkilökunnalle joka tämän prässin keskellä ja asioista varsin tietoisina jaksavat pitää lippua korkealla päivästä toiseen.
    Kiikan koulu ansaitsisi kunniaa ja arvostusta ansaitsemallaan tasolla, tämän” maton jalkojenalta vedon” sijaan.

  • Nimetön

    Kannatan ehdottomasti sitä, että pienet kyläkoulut saisivat jatkaa toimintaansa. Kun nyt katselen vanhaa tyhjää kouluani tulee tyhjä olo. Koulu on myyty yksityiselle ihmiselle, joka pitää sitä romuvarastonaan.

  • D

    Ehdottomasti pienet koulut täytyy säilyttää! Ei sen parempaa ympäristöä lapselle olekaan. Muistelen vain omia aikojani Honkolan koulussa <3 Keikyän koulu alkaa valitettavasti olla aika pieni, mutta ehkä siihenkin löytyisi jokin ratkaisu (esim. matka ei ole pitkä Pehulastakaan päin)? Ja Kiikan koulu nyt ainakin pitää säilyttää, ei mitään oikeaa syytä lopettaa.

  • Oppilaan äiti

    Äetsän koulun nykymeno ei siedä yhtään uutta oppilasta, ei ainakaan ala-asteelta. Kiroilut vtutus kuuluu jopa seurakuntatalolle asti. Jaljakäytävillä tupakoidaan ja syljeskellään. Tumppeja ei siivota. Liikennekäyttäytyminen on vaarallista: mopot ja autot eivät noudata kouluun tullessaan ja pois lähtiessään 40 kilometrin rajoituksia. Äetsän koulun johto olisi alistettava Jari Anderssonille välittömästi. Kareskin tuntuu olevan nykymenosta pihalla tai hän ei puuttumaan toiskätisten alaisten toimintaan.

    • Nimetön

      Käys joskus seuraamassa Sylvään ympäristöä koulun päättymisen aikoihin. Ihan vaan huvikses.

      • tätsä

        Juu, kessuttelijoita piisaa Seukunmäen roskispaikalla ja mopokaahareita Iisan kevyenliikenteen väylällä.

    • Oppilas

      Tiedän että Äetsässä tapahtuu moista, mutta kun vertaa Sylvään ja Äetsän meininkiä niin kyllä Sylvää vie Äetsän 5-0, en ole minkään muun koulun oppilaiden puhuvan niin paljoa syrjinnästä. Tosin onhan se ymmärrettävää jos rehtori kieltää tytöiltä tietyt vaatteet koska ”Se ahdistaa häntä”. Itse en tosin Sylvään meiningistä tiedä muuta kuin parit vierailut ja kyllähän se sääntöjen määrä yllätti…Ja nuorethan usein ajattelevat että säännöt ovat rikottavaksi koska mitäs muutakaan siinä murrosiän partaalla voisi tehdä, pointtinionkin että liika diktaattorimainen holhous on myös pahasta.

  • Toivottavasti myös Keikyän koulu jatkaa

    Tässä voi käydä että Kares onkin taktikoinut että suuri pauhu säilyttää Kiikan..niin on helpompi lopettaa Keikyä ja Kaukola vähin äänin…toivottavasti ainakin Naatula ja Sivonen on hereillä..
    Välimäen Annelta hyvä kirjoitus Tyrvään Sanomissa. samoin Anna -Mari Mäkiselle tsemppiä lautakuntaan.

    Ei kai päättäjiltä ole unohtanut myöskään urheiluseurojen voimakas ja menestykäs panostus Kiikan koulussa…terveiset myös Leila Salmelle …

  • Nimetön

    Kaikki Kareksen esittämät investointisummat saa tuplata. Käytännössä näin on tapahtunut ja yleensä kaupungin uudisrakennushankkeet/korjaukset lähes poikkeuksetta homehtuvat.

  • Nimetön

    Ehdotus Sastamalan kaupungin virkamiehille ja päättäjille:

    Kaikissa nyt toiminnassa olevissa koulukiinteistöissä teetätetään asiantuntijoilla sisäilmatutkimukset ennen kuin koko kouluverkon tulevaisuudesta päätetään.
    Osassa toiminnassa olevista kouluista löytyy todennäköisesti jopa vakavia homeongelmia ym. sisäilmaongelmia.
    Laaditut vertailevat kustannusarviot eivät anna oikeita vertailuhintoja ja lisäksi kustannusvertailut on laadittu liian kiireisellä aikataululla.
    Selvitykset ja kustannusvertailut on tehty pintapuolisesti koulutiloihin ja toiminnan järjestämiseen perehtyen ja ehkä myös tarkoitushakuisesti.

    • Nimetön

      Ja hauskaahan tässä myös on se, että Kiikan koulun sisäilma taitaa olla parhaimpien joukossa….ja noita homekouluja tms. löytynee useampia. Niihin kyllä silti satsataan.

  • Hyvä Kiikka!

    Kaikesta keskustelussa esille tulleesta voi päätellä, että päätöksenteossa ei ole syytä kiirehtiä. Nyt päätöstä yritetään työntää väkisin ja puutteellisesti arvioituna kuin käärmettä pyssyyn! Nyt lautakunnan jäsenet ja valtuutetut herätys: Talousarvion kiinnilyömisen yhteydessä ei saa tehdä hätiköiden sinne salaa piilotettuja päätöksiä. Kiikan tilanne pitää selvittää laajempana ja asukkaita kuullen ihan eri aikataululla!

  • Nimetön

    Kiikan koulu säilytettävä!
    Kaukolan koulu turha!
    Andersson pelle, josta luullaan liikoja!

    • Toivottavasti myös Keikyän koulu jatkaa

      Muuten samaa mieltä,mutta Kaukolaa ei saa lakkauttaa….

    • Nimetön

      Miksi Kaukolan koulu on turha???
      Voisitko vähän tarkentaa kantaasi, kiitos!?! (kysymys mielip. 26.11 klo 16.50)

  • Nimetön

    Meille kerrotaan kaupungissa olevan liikaa seiniä ja olemassa olevien seinien seisovan väärässä paikassa. Hitto vieköön. Siirretään ne seinät ja puretaan väärästä paikasta pois! Keskitetään läntisen alueen alakoulut Kiikkaan (hieman laajennusta vaatii), jossa myös muut äetsäläislapset pääsisivät nauttimaan mielettömistä liikunta- ja välituntimahdollisuuksista. Lukion siivelle voisi Äetsän koulussa näyttää moukaria, jos ei sinne halukkaita menijöitä ole. Näin ollen säästöä tulisi Keikyän ja Pehulan koulun tilojen myynnistä sekä lukiotilojen mahdollisesta häviämisestä. Toki huomioitava purkukulut ja kuljetus. Olen kuitenkin melko varma, että taka-ajatuksena joka tapauksessa on alakouluopetuksen keskittäminen Kiikkaan (tosin vain yläkoululle), joten kuljetuskustannuksia ei tarvitse päättäjien yrittää käyttää tässä kohtaa perusteena tämän ehdotuksen kumoamiselle. En ymmärrä laisinkaan Kiikan koulun lopettamisvimmaa.

    Ja mitä mahtaakaan tähän kaikkeen sanoa uusi opetussuunnitelma, jonka pitänee ilmeisesti toimia jonkinlaisena opetuksen suunnittelua ja toteutusta ohjaavana asiakirjana. Käykäähän muutkin vanhemmat (sekä keskusteluun osallistuvat) tutustumassa siihen. Sen jälkeen voi ihmetellä vain entistä enemmän tätä tällä hetkellä ajettavaa linjaa…

  • Nimetön

    Yhtenäiskoulusta puhuttaessa on tuotu usein esiin hyvät kokemukset Mouhijärveltä. Hei miettikää oikeesti, siellä on yhtenäiskoulu ollut reilu kolme kuukautta. Aika hataralla pohjalla siis ne hyvät kokemukset. Kysellään kokemuksia sieltä muutaman vuoden päästä.

  • koulupuolen luottamushenkilö

    Kukaan keskustelija ei ilmeisesti ei huomaa tai ei edes halua huomata syytä siihen, miksi koulupuolella vaaditaan säästöjä – valtion puolella ollaan koulupuolen valtionapuja koko ajan supistettu ja supistukset jatkuvat kiihtyvällä vauhdilla myös nykyisen hallituksen taholta. Olin mukana kouluverkkoverkkokeskustelussa Kiikassa ja ainakin minun kävin suruksi sitä, että juuri kukaan ei havainnut todellista syytä kouluverkkomuutoksiin – syynä valtiovalta valtionapujen vähennykset.

    • Kyllä on huomattu

      mutta samaan aikaan Antti Lahdelle sorvataan johtajasopimusta…mistähän nuo Saskyn rahat tulevat…

      Pitäisi kai siirtää Kares tuonne Lahden paikalle vai onko se varattu Anderssonille…

  • Nimetön

    Miksei Kaukolaa saisi lakkauttaa? Lähellä Kiikkaa. lähellä Muistolaa, hyvä säästökohde kaikin puolin!

    • Kaukolan koulu

      on ensimmäinen Tyrvään kivirakenteisista kouluista ja kestää hyvin aikaa…oppilaita riittää vaikka viekkaasti veivät viitos ja kuutosluokan Muistolaan.

      Koulu on rakennettu lahjoitusmaalle ja ehtona oli että koulu rakennetaan….jos koulu lakkautettaisiin maapohja palautuu oikeudenomistajille..Vänniän suvulle…

  • Oppilaan äiti

    Eikö voisi pyytää konsulttiapua Antti Lahdelta. Hän johtaa yli 3000 oppilaan ja lähes 500 työntekijän organisaatiota myös hyvällä taloudellisella menestyksellä!

    • Nimetön

      Hei haloo, etkö tiedä mistään mitään? Ammattikoulutus on jo kauan saanut runsaasti valtionapua mutta nyt sitäkin rahahanaa on kiristetty -eli Antti varmaan hakeutuu muualle, helpon rahan perään. Kysyppä ammattikoululaisilta itseltään millaisia heidän koulupäivänsä ovat, kuinka monta tuntia päivässä he saavat opetusta ja kuinka monena päivänä viikossa. Saatat yllättyä!

  • Nimetön

    Kiikan koulua EI saa lopettaa, eikä 5-6 siirtää yläasteelle. Miten mennään muka lapset edellä jos se lapsuus laitetaan väkisin loppumaan kun siirrytään teinien maailmaan. Kares voi ihan itse mennä katsomaan kuinka käytös on ala arvoista. Ja se moporässiminen tulee tietämään ruumiita jos kiikan keskustaan laitetaan liaää väkeä kulkemaan. Omat koululaiset ei lähtisi ala-asteelta pois ja suru puserossa nyt murehtivat tätä. Pysyköön myös pihlajalinna kynsineen myös pois täältä kiikasta. Tänne ei kaivata ylimääräisiä kulkijoita missään tapauksessa. Ainakaan miespuolisia! Vai halutaanko koko historiallinen kiikka tuhota??

  • Nimetön

    Todellisuudessa mennään Vammala edellä. Vammalassa ne lapset vähenevät ja muualta lopetetaan koulut.

  • Nimetön

    Niimpä. Mitäpä meidän muiden väliä, vammala on tärkein ja sitä kautta mennään perse edellä puuhun. Nyt se järki käteen. Ei kiikan koulun lopetukselle.

  • Nimetön

    Paavilainen uhkailee lopettaa seurakuntatalon, siihen voi vastata eroamalla kirkosta. Kares uhkailee pieniä koululaisia. Kumpainenkin mestari ei ole ollut oikeissa töissä ja käsitys arkiekämästä on ohut. Nämä herrat eivät onneksi yksin päätä. Kiikoislaiset luottamusihmiset puolustavat kiikkalaisia, se on varma.

  • Nimetön

    Tuohan se suurin ongelma onkin, että nämä päättäjät ovat kapea katseisia eikä oikeasta elämästä ole minkäänlaista käsitystä. Kiikan koulun lopetuksesta ei seuraa mitään hyvää. Ja lapset ovat ne jotka kärsii. Kares tekee tässä kohtaa uransa suurimman virheen jos aloitteen läpi rusikoi.

  • Nimetön

    Valtuutetut! Käykää tutustumassa Kiikan ala-koulun (Vehkatie 3, 38300 Sastamala) ja Äetsän yläasteen (Länsitie 10, 38300 Sastamala) pihaan. Ovat melko lähekkäin, ei tule pitkä lenkki. Kummassa ympäristössä haluatte lähes 200 alakoululaisen oppivan ja liikkuvan? Pyytäkää todellinen tieto Kiikan koulun koulurakennuksen fyysisestä kunnosta. Kares aikoo runtata esityksensä läpi siten, että päättäjiä pidetään pimennossa. Kasvatus- ja opetuslautakunnan esityslista on nähtävissä kaupungin sivuilla. Kares on jättänyt esityksensä tyhjäksi. Miten lautakunnan jäsenet valmistautuvat asiaan? NYT VAADITAAN REILUA PELIÄ!!!

  • Ja käykää samalla Jokisivun koululla

    Jokisivuntiellä miten hiljaista tulee kun koulu loppuu…lopullisesti..

  • Nimetön

    Jo on maailma mallissaan, kun virkarengit pelottelee lapsia ja lapsiperheitä. Ovat ns. keittiövisionäärejä ilman minkäännäköistä taloudellista peruskoulutusta.

  • Nimetön

    12.27 historianopelle on opetettu taloudesta, että setelit voidaan leikata. Taloudesta papeille opetetaan mahdollisuutta ruokkia suurikin väkimäärä parilla kalalle ja muutamalla leivällä.

  • Leila Salmi

    Kiitos tuntemattoman urheiluterveisistä! Kirjoitan nimelläni, koska haluan julkisesti ilmaista oman kantani Kiikan koulun säilyttämiseksi. Olen asunut Kiikassa vuodesta -83 alkaen ja vuodesta -90 alkaen olen viettänyt kesät ja osan aikaa myös talvisin Kiikan koulun ympäristössä. Milloin olen kannustamassa jalkapalloilijoita, hiihtäjiä tai järjestämässä lasten yleisurheilukisoja. Kiikan koulun henkilöstö on aina tukenut lasten liikkumista ja ympäristö on antanut siihen loistavan mahdollisuuden. Lasten liikunta ja liikuttaminen on parasta mahdollista ennaltaehkäisevää toimintaa, jota voidaan sopivasti yhdistää muiden kouluaineiden toteuttamiseen. Uuden opetussuunnitelman tavoitteena on opettaa lapsille asioita erilaisten ilmiöiden avulla ja Kiikan koulun ympäristö antaa tähän monipuolisen mahdollisuuden. Koulun piha-alue on myös turvallinen.

    Toukokuun alussa 2015 järjestimme Kiikan pururadalla Satakunnan piirinmestaruusmaastojuoksukilpailut, joissa Kiikan koulu toimi kilpailukeskuksena. Kilpailuissa luokseni tuli kaksi pääkaupunkiseudulla toimivaa opettajaa, jotka ihailivat Kiikan koulua ja sen suomia mahdollisuuksia niin lapsille kuin opettajillekin. Heidän viestinsä oli: ”Huolehtikaa, että tämä koulu säilyy toimivana. Tällaista oppimisympäristöä (aarretta) ei saa kadottaa!” Kerroin ylpeänä heille, että olen äitinä ja seuratoimijana saanut kokea koulun henkilöstön arvostavan ja käyttävän näitä ympäristön antamia mahdollisuuksia. Nyt nämä mahdollisuudet ollaan viemässä pois! Odotan, että asioita katsotaan laajemmin ja pitkäkantoisemmin. Haluan uskoa, että päättäjät löytävät säästökohteen muualta. Ymmärrän, että valintoja on tehtävä, mutta järkevyyttä on mietittävä.

  • Nimetön

    26.11 klo 12.39:Asia on justiin noin kaikissa kiinteistöissä, joita on remontoitu. Ja Kiikan koulu pitää säilyttää.

  • Nimetön

    Kyllä porvarihallitukselle pitäisi nyt viimeistään laittaa suitset suuhun. Tämä elo täällä sorteiden kupeella käy ihan mahdottomaksi. Kuuleeko hallituksen Sipilä, Stubb ja Soini, kansan vaikerruksen? Ennen vaaleja Soini kimitti, että sorateiden varrella on elämää. Nyt käy sitten niin, että kylänraitilla rällää ainoastaan Ruumisauto!

  • Nimetön

    Seuraavissa vaaleissa Leila äänestetään valtuustoon ja äänimäärä on Kiikasta vähintään 300. Kiikan valtuutetut taitaa olla nyhveröitä istuivat hiljaa lähes jokainen kuulemistilaisuudessa.

  • tuleva vla lukiolainen

    täysin totta tuo, että kaikki keskitetään vammalaan. pikkukylillä ei väliä, kunhan vammalalla menee hyvin. enkä ymmärrä tätä miksi sarkia lukio pitää lopettaa ns. kesken kauden? nykyiset kakkoset joutuvat kirjoittamaan siis vla lukiossa. itse joudun ensi vuonna menemään vla lukioon, sarkian lopetuksen vuoksi. en todellakaan odota niitä aamuja, kun pitää pakkasessa odottaa bussia ennen seitsemää…

  • Nimetön

    Seuraavana vuorossa yläaste. Yhteiskoulu voisi pelastaa koulun säilymisen.

  • Edelliselle..

    Yhtenäiskoulussa sinänsä ei ole vikaa, se täytyisi vain tehdä uudisrakennuksena riittävän suurelle tontille, jossa alakoululaisten ulkoilualue voitaisiin eriyttää leikkimahdollisuuksineen jne. Tälle yläasteen tontille ei ole mahdollisuutta rakentaa toimivaa kokonaisuutta. Tarvittaisiin lisää tonttia ja helvetisti rahaa.

  • Nimetön

    Tarkotan että seuraavaksi lähtee yläaste. Noin pieni ei pelaa yksin

  • Nimetön

    Leila Salmesta seuraava kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Viisas ja jämäkkä nainen.

  • Ja käykää samalla Jokisivun koululla

    Juuri näin.Monesta muustakin tulisi parempi ja asiantuntevampi hallituksen puheenjohtaja…kuin nykyisellään… mutta se paikka tulee aikanaan täytettäväksi seuraavien kuntavaalien jälkeen…

    Jostain syystä kaupungin hallitus ja asiaa virkavastuulla valmisteleva virkamies luulee että heillä on joku ylivertainen lain yläpuolella oleva oikeus valmistella asioita joissa ei ole mitään järkeä saati mitään logiikkaa…se mitä asian ympärillä muutoin on valmisteltu salaisuudessa ei ole tiedossa..

    Asukkaiden pitää voida uskoa ja luottaa avoimeen päätöksen tekoon heitä koskevassa asiassa.

    Odotellaan rauhassa mitä kasvatuslautakunta asiassa päättää…toivottavasti hallitus tällä kertaa kunnioittaa vastuullisen lautakunnan päätöstä.

  • Nimetön

    Otakantaa.fi-sivustoon kirjautumisessa on ollut erittäin paljon ongelmia, siksi varmasti siellä kannanotot ovat olleet erittäin vähäisiä, mutta täällä onneksi on vilkasta keskustelua.

    • sitähän se avoimuus teettää

      Ja sillä tavalla näemmä saa palkintoja ja Antti patsaita…

  • Nimetön

    Jos Kares ryssii tämän, saa lähteä Tampereelle lumitöihin, jos on lunta!

  • Nimetön

    KEIKYÄN koulu ja PEHULAN KOULU on KAKSI eri koulua – toinen kiinni ehdottomasti!
    Myös KAUKOLAN koulu kiinni! Pienet oppilaat tasattava Kiikan ja Muistolan koulujen kesken. Tällai pelastuu upea Kiikan koulu luonnon keskellä. Kiikan ala-aste on Sastamalan paras koulu. Hulluuden huippu jos se suljetaan. Ei Kiikkaan ole Vammalan suunnaltakaan kuin 10 kilsaa kuljettaa oppilaita. Tasapuolisuutta.

  • Nimetön

    Mamuja siellä, mamuja täällä. Kohta on kiikassakin sota päällä. Ja Kares tekee tiliä vammalan taskuun.

Kommentointi ei ole käytössä.