Kuoppamäki ja Ruusumaat kiertueelle

Jukka Kuoppamäki
Jukka Kuoppamäki. Kuva: Hans Andersson, Auraviihde.

Jukka Kuoppamäki esiintyy maaliskuussa Mies ja kitara -konserttikiertueella Laura Ruusumaan ja Jukka Ruusumaan kanssa. Kuluva vuosi on Kuoppamäen 50-vuotisjuhlavuosi säveltäjänä.

Kiertueen ohjelmistossa on Jukka Kuoppamäen hittejä, kuten Pieni mies, Sininen ja valkoinen, Paljon sanomatta jää ja Kultaa tai kunniaa, mutta myös vaihteleva valikoima balladeja, kantria ja kantaaottavia tekstejä.

Jukka Kuoppamäki on todennut, että noin joka sadannesta laulusta on tullut hitti. Häneltä syntyy joka kuukausi pari uutta laulua.

”Jos osaisi kirjoittaa vain joka sadannen, niin siinä säästyisi paljon paperia ja mustetta. Mutta mehän tiedämme, ettei elämä niin mene. Jos joka laulu olisi hitti, niin ei niistä osaisi niin iloitakaan, kuten esimerkiksi kahdesta suurimmasta: Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna”, pohtii Jukka Kuoppamäki.

Yhteistyötä Jukka Kuoppamäki ja Ruusumaat ovat tehneet jo pitkään. Juuret juontavat kesään 2001, jolloin Jukka Ruusumaa & Four Roses säesti Kuoppamäkeä tanssilavoilla parin viikon ajan. Laura Ruusumaa oli mukana seuraavan vuoden joulukiertueella.

”Jukka on mukava ja rento tyyppi, niinpä hänen kanssaan on aina ilo lähteä keikalle. Jukka suunnittelee ohjelmiston ja minä sovitan kappaleet meidän kokoonpanolle. Meillä on hyvä henki ja yhteistyö sujuu saumattomasti. Odotan siis innolla tulevaa kiertuetta”, kuvailee yhteistyötä Jukka Ruusumaa.

Mies ja kitara -kiertue alkaa Porvoosta 16. maaliskuuta. Muut konsertit ovat Lohjalla, Raumalla, Seinäjoella ja Porissa.

Poimintoja