Tuori ja Koskenniemi kirkolliskokoukseen

Kirkolliskokousvaalin ja hiippakuntavaalin tulos Turun arkkihiippakunnassa on valmistunut.

Sastamalalaisista ehdokkaista valituiksi tulivat maallikoista asianajaja, oikeustieteen lisensiaatti Risto Tuori Kokoomuksen ja sitoutumattomien ehdokaslistalta sekä papeista SLEY:n raamattusihteeri Erkki Koskenniemi Sillanrakentajat-ehdokaslistalta.

Arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuustoon valittiin maallikoista sastamalalainen varatuomari, teologi Marjo Anttoora Keskustan ja sitoutumattomien ehdokaslistalta.

Kirkolliskokouksessa on arkkihiippakunnasta kahdeksan maallikkoedustajaa ja neljä pappisedustajaa. Hiippakuntavaltuustoon valittiin neljästoista maallikkojäsentä ja seitsemän pappisjäsentä.

Vaalilautakunta vahvistaa tulokset 15. helmikuuta.

  • Nimetön

    Miksi seurakunta ja demarit eivät asettaneet Ilmari Nurmista ehdolle? Nyt jäi Ilmarin osaaminen hyödyntämättä!

  • Nimetön

    Lapsi kysyi, mitä eroa on seurakunnalla ja hiippakunnalla? En osannut vastata. Ja mikä on HIIPPA?

    • Nimetön

      Kersa kokeili vain, oletko kuullut Googlesta koskaan. Nyt sinut on leimattu kalkkikseksi.

      • Nimetön

        Ja miksiköhän? Luojanluoma se on nainenkin. Ihmiset keksii kaikenlaisia sääntöjä, josta taas kumpuaa ongelmia jne….

      • Nimetön

        Jos Marjo Anttoora on nainen, miksi hän vastustaa naispappeutta? Jos nainen ei kelpaa papiksi, ei hän kelpaa kirkon johtotehtäviinkään päättämään kirkon asioista. Joku linjakkuus pitää löytyä teoista.

      • Nimetön

        Nykyisin aika moni mies vaikenee seurakunnassa, kun eivät käy kirkossa, että hiljaista on. Naiset ovat nykyisin aika aktiivisia, jopa seurakunnissa.

  • Nimetön

    Hyviä edustajia kaikki. Ainakaan he eivät yritä sotkea kirkossa kaikkia asioita, niin kuin nykyään tuntuu olevan muotia. Perinteisiä arvoja kunnioittaen luottamustoimeen. Moni on huolissaan arkkipiispa Mäkisen ja piispa Irja Askolan omituisista kannanotoista. Kirkosta on heidän takiaan jo monesti erottu.

    • Nimetön

      Arkkipiispa Mäkisen ja piispa Askolan ansiosta on kirkossa päättänyt pysyä useampi kuin on päättänyt erota.

  • Nimetön

    Minä olen eronnut kirkosta arkkipiispa Mäkisen ja piispa Irja Askolan mielipiteiden ja toiminnan takia. He toimivat omituisella tavalla ja arkkipiispa räksyttää suomalaisia milloin mistäkin. SPR:n nälkäpäiväkeräys ja hyvä joulumieli -keräys tuottivat ennätystuloksen, 32500 turvapaikanhakijaa on otettu täysihoitoon vaikka omilta kansalaisilta leikataan, tuhansia ihmisiä tekee vapaaehtoistyötä vastaanottokeskuksissa jne. Silti arkkipiispa haukkuu suomalaisia kovista asenteista. Päälläänkö tässä vielä pitäisi seisoa, Mäkinen?

  • Nimetön

    Minä olen eronnut kirkosta. Syy: Arkkipiispa Kari Mäkisen, piispa Irja Askolan ja kirkon ulkomaanavun politikointi. Pitäisi keskittyä perinteiseen toimintaan eikä räksyttää joka suuntaan.

  • Nimetön

    Kirkon tehtävä on julistaa evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta, syntien sovittajasta, kaikille luoduille.

  • Nimetön

    Minäkin olen eronnut kirkosta. Vastenmielisyys alkoi, kun kirkon ulkomaanapu hyökkäsi Israelia vastaan vaatien israelilaisia appelsiineja ostoboikottiin. Israel on ainoa demokraattinen maa Lähi-Idässä. Senkin jälkeen maa on ollut ulkomaanavun hampaissa jatkuvasti. Sitten tuli nämä arkkipiispan mielipiteet ja sekoilut. Ja vielä tämä Irja Askola, joka lupaili jo kirkkoja muslimeille. Tuli mitta täyteen. Mitä sitä veroa näille maksaa. Annan säästyvän kirkollisveron suoraan hyväntekeväisyyteen, mutta en kirkon ulkomaanavulle..

Kommentointi ei ole käytössä.