Porin Lintutieteellinen yhdistys on Vuoden lintuyhdistys

BirdLife Suomi on valinnut Vuoden lintuyhdistykseksi Porin Lintutieteellisen Yhdistyksen. Palkinto myönnettiin erityisesti suojeluansioista.

Porin Lintutieteellinen Yhdistys on joutunut toisinaan hyvinkin voimakkaan elinkeinoelämän kritiikin kohteeksi, mutta ei ole paineesta huolimatta suostunut tinkimään periaatteistaan.

Viime vuonna yhdistys julkaisi omiin selvityksiin perustuvan laajan ja laadukkaan raportin Satakunnan maakunnallisesti tärkeistä lintualueista sekä jatkoi kansainvälisesti tärkeiden lintualueiden linnustolaskentoja ja
puolusti selkälokille tärkeää aluetta tuulivoimalta.

Yhdistys pitää yllä lintuasemaa Säpissä, julkaisee laadukasta Satakunnan linnut -nimistä lehteä, sekä järjestää säännöllisesti lintuiltoja ja varsinkin lapsille suunnattua lintukerhoa.

Porin Lintutieteellinen Yhdistys on BirdLife Suomen vanhin jäsenyhdistys. Se on perustettu vuonna 1959 ja siihen kuuluu noin 460 jäsentä. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu koko Satakunta ja Pirkanmaalta Sastamala.

Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 lähtien.

Poimintoja

  • Nimetön

    Onneksi olkoon! Hyvä kun on heitä jotka välittävät luonnon armoilla elävistä linnuista Kiitos ja kumarrus.

  • Porilaiset isottelee?

    Kyllähän Sastamala kuuluu Pirkanmaan Lintutieteellisen yhdistyksen toimialueeseen, eikä suinkaan Porin kuten juttu esittää.
    Vai olenko väärässä??

Kommentointi ei ole käytössä.