Päättäjät saivat tuhdin paketin Kiikan koulua

Kahdeksantoista Sastamalan kaupunginvaltuutettua sai tuhdin tietopaketin Kiikan koulusta maanantai-iltana. Koulun vanhempainyhdistys halusi antaa oikeaa tietoa päätöksen pohjaksi, kun valtuusto kesäkuussa tekee ratkaisun tulevasta kouluverkosta.
Sisäkierroksella koulun johtaja Janne Hämäläinen nosti esiin muun muassa sen, että koulussa toteutetaan samanaikaisopetusta ensimmäisellä luokalla opiskeleville ja kolmannella luokalla opiskeleville.
Koulukierroksen jälkeen juotiin pullakahvit ja pidettiin vapaamuotoinen keskustelutilaisuus. Valtuutettujen yleismielipide oli, että koulu on hyvin toimiva ja vielä hyvässä kunnossakin.
”Tämä on toimiva kokonaisuus ja ympäristö on hieno. Se on fakta. Teidän on kuitenkin ymmärrettävä, että joudumme tekemän päätökset kaupungin kokonaisuutta ajatellen”, huomautti vihreitten Eveliina Asikainen.
Keskustan Ulla Yli-Hongisto sanoi, että varsin yleinen mielipide päättäjien keskuudessa on, että jokaisessa entisessä kuntakeskuksessa on ainakin alakoulu.
”Kiikassa on nuoria, koska meillä on ala- ja yläkoulu. Minusta on kauheata kuvitella, että täällä olisi vain alle 12-vuotiaita. Eli näkisimme yläkoululaisiamme vain bussipysäkillä.”
Keskustan Pauli Mäkelä nosti esiin koko Sastamalan tulevaisuuden.
”Tosiasiallisesti ei ole kyse pelkästä kouluverkosta, vaan yleensäkin palveluverkostamme. Sastamalan elinehto on, että huolehdimme kaikkien kyliemme elinvoimaisuudesta.”

Lue lisää Alueviestistä 6.4.

Poimintoja

  • Vastuuta päätöksentekoon

    Kyse on todellakin palvelujen säilymisestä myös vanhan Äetsän alueella. Kiikan alakoulun 180 oppilasta tarvitsevat oman koulun, kaupungin alueella on paljon pienempiäkin kouluja, joista keskustella säästöjen suhteen. Yhtenäiskoulu ajatuksena ei ole ongelma, vaan sitä ei voida järkevästi ympätä vanhaan lukion tilaan Kiikkaan. Tila ei yksinkertaisesti riitä, ja ulkotiloja ei mistään saada lisää.

  • Vihreä Asikainen

    vois keskittyä KARKUN koulun oppilasmäärän lisäämiseen.

    Todella hyvin turha valtuutettu.

    • Nimetön

      Aika tyly tyyli tuoda asioita esiin. Asioista voi kukin olla mitä mieltä tahansa, mutta ulosannin voisi muotoilla fiksumminkin. Eipä tosin yllättänyt.

  • Nimetön

    Livästi sanottuna…itteensä täynnä oleva leidi,tämä Asikainen!

  • Nimetön

    Entisenä Kiikkalaisena todella toivon, että koulu pysyy! Janne-ope nosti oman poikamme opiskelua ja oppimista todella hyvin! Ammattilainen paikallaan.

  • Nimetön

    Vammalan kokonaisuutta ajatellen siis.. Terkkuja vaan Asikaiselle..

  • Mikähän se kaupungin kokonaisuus on

    Yhtä järjettömältä kuin Kiikan yhtenäiskoulu kuulostaa ajatus Varilan koulun siirrosta Sylvään koulun yhteyteen…ei tarvitse perustella edes hiilijalanjäljellä…

    Itse toki olemme valtuutettumme valinneet….mutta vaalivastauksissa ei kukaan luvannut ajaa alas Sastamalan kaupunkia, sen taloutta ja asukasmäärää..

    Näin kuitenkin ollaan tekemässä mm. tarkastuslautakunnan puheenjohtajan ja kahden suurimman valtuustoryhmän toimesta…toivottavasti persut ja demarit ja vassut ymmärtävät pelastaa koulut kun vihreät ja kristilliset ovat jo kääntäneet kelkkansa…

  • Nimetön

    Kiikkaan ollaan tekemässä vahva yhteiskoulu, joka kestää pitkälle tulevaisuuteen. Vehkamäkeen laitetaan lappu luukulle kun putkiremontti, kattoremontti kolkuttaa ovella. Tai tutkitaan migrobit. Siinä vaiheessa raivataan yläkoulu alta pois, jos toinen pää on päiväkotia.

Kommentointi ei ole käytössä.