Karkkuun monikulttuurinen kyläkasvimaa, Punkalaitumelle koko perheen festarit

Kokouksessaan Joutsenten reitin hallitus puolsi kahdeksan hankkeen rahoitusta.

Sastamalan Karkussa kyläyhdistys Kyläntuvan investointihankkeen tavoitteena on perustaa monikulttuurinen kyläkasvimaa emäntäkoulun perinnemaisemaan. Yhteistyössä on mukana kylällä sijaitseva Pihlajalinnan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, jonka asukkaita kyläyhdistys opastaa pohjoisen kasvinviljelyn saloihin.

Sato jaetaan hankkeen osallistujien, vastaanottokeskuksen ja kyläläisten kesken. Alkusyksyisin järjestetään säilöntätalkoot ja sadonkorjuujuhla. Turvapaikanhakijoiden lisäksi hanke tarjoaa kylän asukkaille helpon tavan kokeilla ja oppia luonnonmukaista kasvinviljelyä.

Hankkeen laajempana tavoitteena on lisätä ekologisen, paikallisen ja tasapainoisen elämäntavan tietämystä sekä nostaa Karkku yhdeksi pohjoisen permakulttuurin keskeisistä kehittämisalueista.

Tuomiston Kartano Oy:n investointihankkeessa peruskorjataan Karkussa historiallisesti arvokas Tuomiston kartano hyvinvointimatkailun keskukseksi. Tiloja kunnostetaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia sekä muutetaan vanha piharakennus jooga- ja monitoimisaliksi. Kartano tarjoaa majoituspalvelua, kokous- ja juhlatiloja sekä hyvinvointikursseja. Investointi luo aloitusvaiheessa yhdestä kahteen osa-aikaista työpaikkaa.

Aqua Plus Ay:n investointihankkeessa Ellivuoren matkailualueelle perustetaan VuoriSport-toimipiste, joka tarjoaa liikunnallisia ohjelmapalveluita ja varusteita fat bike -polkupyöristä SUP-lautoihin. VuoriSport vastaa myös alueelle rakennettavan kiipeilypuisto HighParkin toiminnasta.

Sastamalan seurakunnan seimi- ja kirkkovaellushanke juhlistaa Vammalan jouluisen seimikadun ehtimistä kymmenen vuoden ikään. Hankkeessa rakennetaan suurikokoinen seimi oppilastyönä Tyrvään kirkkoon ajalle 25.11.2016-6.1.2017. Sastamalan kirkkovaelluksen opasteet ja opasvihkonen uusitaan sekä jatketaan vaellusreittiä Pyhän Olavin kirkolta Keikyän kirkolle asti.

Lauri Kaukosen perustettavan Ruutumainos Oy:n lukuun hakemassa investointihankkeessa rakennetaan liikenteellisesti keskeisille paikoille Sastamalaan LED-valotauluja, jotka ovat uusi markkinointi- ja yhteisöviestinnän kanava paikkakunnalla. Hankkeen tavoitteena on synnyttää uusi palvelualan yritys ja kaksi uutta työpaikkaa.

Punkalaitumelaisen Rakennus- ja Metallipalvelu Häkkisen investointihankkeessa lisätään maatilan yhteydessä toimivan peltisepänliikkeen kapasiteettia uudella tuotantohallilla. Samalla monipuolistetaan konekantaa. Investoinnilla tavoitellaan viidenneksen kasvua liikevaihtoon.

Laitumen Pallon kehittämishankkeessa järjestetään PunkaFest 2016 -niminen koko perheen tapahtuma Punkalaitumella 12. elokuuta. Pääesiintyjiksi ovat tulossa Arttu Wiskari ja JVG. Järjestelyissä on mukana myös Punkalaitumen nuorisovaltuusto. Nuorten järjestäjien tavoitteena on luoda kylälle positiivista pöhinää ja tekemisen meininkiä. Tapahtuman avulla pyritään myös edistämään monikulttuurisuutta, vastaanottokeskuksen asukkaiden kanssakäymistä kantaväestön kanssa sekä maahanmuuttajien kotoutumista Punkalaitumelle.

Hämeenkyrössä toimivan Anni-Lauteet Oy:n kokeiluhankkeessa tehdään muotoiltujen mittatilauslauteiden markkinakartoitus Ruotsissa. Hankkeen tavoitteena on etsiä yritykselle uutta kasvua viennistä.

Nyt puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 397 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 25 prosenttia. Käsittelyssä oli yhteensä kaksitoista hakemusta, joista neljä hylättiin.

    • Nimetön

      Älä sitten levitä sitä näille palstoille, jos se noin syljettää.

  • Nimetön

    70% näistä lapsista todettu täysikäseks,et siin kasvimaata kerrakseen!

    • Nimetön

      Valehtelet. 70% niistä, jotka ovat viranomaisten arvion vuoksi päätyneet ikätutkimuksiin, on todettu täysi-ikäisiksi. Tutkimuksiin päätyneitä tapauksia on erittäin pieni osa pakolaisista. Viranomaiset tekevät siis hyvää työtä, he tunnistavat 70% varmuudella rajatapauksistakin täysi-ikäiset. Tähän ei pysty kaupan kassa kaljanostajia seuloessaan.

    • Nimetön

      Sinä, joka osoitat halveksuntaasi toisin uskoville, käytät kirosanana oman uskontomme keskeistä nimeä. Tasapuolista.

  • Retiisipenkin kitkijä

    Vaalit tulossa ensi vuonna.
    Älkää muuten käyttäkö yhteisiä verovaroja näihin hihhulihankkeisiin. Kyllä ennenkin osattiin tehdä näitä perusjuttuja pihanperukoilla ilman hankkeita, rahoja ja vouhkaamista. Se oli pakko.

    Laittakaapa myös ne miehet kuokkimaan kasvimaata. Tulette näkemään, että naiset kitkevät, kuokkivat ja kastelevat. Ainakin Afrikassa…

  • Nimetön

    Valtakunnan kotimaan politiikkaan annan yhden vinkin. Älkää sosialidemokraatit vaan missään tapauksessa vastustako perustuloa. Koska silloin ajatte pätkätyöläiset äärioikeiston syliin. Ihminen joka saa perustuloa, tuntee kuuluvansa yhteiskuntaan, eikä olevansa ulkopuolinen. On jotenkin sukkelaa, ettei tästä perustulon hyvistä vaikutuksista, käydä reipasta keskustelua politiikan huipulla. Perustulo on halvin ratkaisu, ”säilyttää rauha maassa”.

  • Karkkulainen

    Koska VOK aloittaa sen paljon luvatun Karkun kylänraitin siivouksen?

  • Nimetön

    Missä Karkussa on tuo Tuomiston kartano? Palvialassako? Se pitäisi kait nyt pelastaa. Pelastakaa kuitenkin sitä ennen vanha Harsun maalaistalomiljöö enemmiltä lisärakentamisilta, mauttomilta ja asiantuntemattomilta. Se alkaa olla jo myös julkisivulautakunnan tai vastaavan asia.

    • Karkkulainen

      ”Pelastakaa kuitenkin sitä ennen vanha Harsun maalaistalomiljöö enemmiltä lisärakentamisilta, mauttomilta ja asiantuntemattomilta. ”

      Samaa mieltä. Ja on keskellä kylää.

    • pelastakaa edes karkkulaiset

      Tuomisto on Tuomistonmäellä ;-

      Sitä ei tarvi pelastaa,on komea,mutta Harsun puuhamaa kyllä on yhtä edustava kuin entinen bensis pommppupeleineen

      Jos nyt pelastaisivat ensin kylän keskustan näköalapaikat ennen kun alkavat pelastaa peltoja vihreitten peuhulandiaksi

  • Karkkulainen

    ”Karkku yhdeksi pohjoisen permakulttuurin keskeisistä kehittämisalueista.”

    Tämähän on vitsi. Onhan? Onhan?!

  • Karkun kuopsuttajat

    Radio kertoi äsken Karkun primus motorien nimet. No etten olisi arvannut ketkä asialla!

  • Nimetön

    ”Monikulttuurinen kyläkasvimaa”, Karkku yhdeksi pohjoisen permakulttuurin keskeisistä kehittämisalueista”, ”joogaa”? Toiset sitä harrastelee kaikenlaista – vero/EU-rahoilla.

  • Nimetön

    Ei tullut kuunneltua radiota joten en tiedä mitään niistä Karkun primus motoreista.. Ketkä ovat sellaisia Karkussa?

Kommentointi ei ole käytössä.