Liekosaareen ehkä lampaita

Lampaita. Kuvituskuva ei ole Liekosaaresta.
Lampaita. Kuvituskuva ei ole Liekosaaresta.

Sastamalassa Liekosaareen saattaa tulla lampaita. Alue on ollut laidunnuksessa ennenkin.

Metsähallitus omistaa Liekosaaren lounaiskärjestä noin 2,5 hehtaaria maata. Viimeiset kaksi vuotta lohkolle ei ole löytynyt laiduntajaa. Metsähallitus kuitenkin haluaisi, että aluetta laidunnetaan.

Kangasalalaiset lampurit ovat hyvin kiinnostuneita alueen hoidosta ja haluaisivat vuokrata kaupungilta lisämaata. Kaupunki omistaa saaresta parikymmentä hehtaaria.

Maaseutulautakunta päätti käynnistää Liekosaaren laidunnuksesta neuvottelut. Lampurin on suojattava pähkinäpensaita ja niiden taimia lampailta .

Saaressa on kaupungin maalla vuokramökkejä. Ne luonnollisesti rajataan laidunalueesta pois.

Poimintoja

  • Nimetön

    Olis ihanaa jos lampaat pelottais pois miljoona lokkiakin jotka on lentää ja paskoo Liekovedellä ihmisten riesana!

  • Hyvä paimen ei jätä laumaansa vartiotta

    Kuka valvoo, että lampaista pidetään oikeasti huolta? Ei riitä, että ne ovat päineen saarella. Pitää myös käydä lähes päivittäin katsomassa niiden kunto, ruoka ja muut seikat.

    Kaupunki on aiemminkin laiminlyönyt tai kääntänyt selkänsä maisemalampaille. Kauniita puheita, mutta käytäntö voi tökkiä pahemman kerran.

    • Nimetön

      Ainakin edellisten lampaiden omistaja kävi säntillisesti tarkistamassa lampaitaan. Ja ruokaahan niillä riittää. Kun vielä lasketaan pääluku, ettei jollain oo rosvopaisti hautumassa, niin ihan jees.

Kommentointi ei ole käytössä.