Andersson kaipaa Sastamalalle potkua kaupungin ytimestä

Sastamalan kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Jari Andersson on huolissaan kaupungin keskustasta. Hän painottaa, että Vammalaa pitää virkistää, jotta koko  kaupunki voi hyvin.
”Kaavoituksen avulla rakentamista on mahdollisuus saada kasvavaan suuntaan. Vammala tarvitsee lisää asukkaita, jotta keskusta on vahva ja vetovoimainen. Jos meillä ei ole ihmisiä kiinnostavaa keskustaa, niin ei kylilläkään ole mitään. Keskustan elinvoimaisuus on kaikkien etu”, miettii Andersson.

Erityisen tärkeäksi puheenjohtaja kokee elinvoiman ja kilpailukyvyn lisäämisen uusien työpaikkojen kautta. Hän tähdentää vanhan varikon alueelta ostetun teollisuusrakentamiseen soveltuvan maan iskukykyä.
Elinvoimaan liittyen Jari Andersson ei kavahda yhtä mieliaihettaan, joka on uimahalli. Siitä on puhuttu vuosikymmeniä, mutta koskaan keskustelut ja päätökset eivät ole muuttuneet lihaksi. Viime aikoina uudesta hallista on vaiettu konsensuksen nimissä.
”Uimahalli on pakko nostaa esiin, halli on yksi kilpailukykytekijä työpaikkojen ja muitten palveluitten ohessa. Kiikan ja Keikyän hallit ovat tiensä päässä. Laitamme niiden käyttökustannuksiin vuosittain noin 600 000 euroa ja pienet remontit päälle. Isoja peruskorjauksia kumpaankaan ei kannata tehdä.”
Vakavasti otettavaksi malliksi on heitetty yksityisen rakentama palvelukeskus. Siinä voisi olla  esimerkiksi  kerrostalo, päiväkoti ja uimahalli.
”Ja miksei myös vaikkapa kirjasto. Tällaisen monitoimirakennuksen tiimoilta on otettu yhteyttä. Minusta ratkaisu olisi hyvä”, Andersson sanoo.

Lue lisää Alueviestistä 27.4.

  • Siitä vain toimeen ,mikä estää

    Mistähän tämä viisaus nyt yhtäkkiä on tullut vai onko jotkut vaalit tulossa.

    Niin kuin tuossakin on sanottu uimahallin käyttökulut eivät ole esteenä.

    Sastamalan kaupunki haaskaa joka vuosi useamman satatuhatta aivan turhiinkin hankkeisiin..huonoon edunvalvontaan…ylisuureen organisaatioon..turhaan konsernirakenteeseen..

    Tehkää se halli….mutta älkää ny sitten ruvekko tappeleen siitä paikasta mihin se tehdään..pääasia että tehdään ja pian..

    Eikä ol nin väljä kuka sen keksi..nimi voidaan antaa hallille sitten myöhemmin.

  • ANDERSSON JA ITULA

    Kyllä se halli tars tänne jo vihron saara!Keikyän ja Kiikan hallit on jo elettyjä?HOPI HOPI!

  • Nimetön

    Hallin paikka on keskellä kylää, entinen Apaja, siihen on kaikilla lyhyt matka, joutaa purkaa joutava lättänä.

  • Nimetön

    AINAHAN KAUPUNGILTA ON RAHAA LÖYTYNYT ERILAISIIN KOHTEISIIN NIIN KUIN ESIM. PUKSTAAVIN REMONTTIIN JONKA IKKUNAN PIELI MAALIT JO HILSEILEE JA SEN ALUE TORNI HUVILA, HAKKARAISNTALO,VESITORNIN REMONTTI,YM.YM. MINKÄHÄN KOULUJEN MYYNTI RAHAT ON PISTETTY. KYLLÄ SE ASIA VAAN NIIN ON ETTÄ VAMMALA ON VAMMALA JA AINA PYSYY. NIIN KUIN POIKANI SANOIVAT JA MUUTTIVAT POIS PAIKKAKUNNALTA. KETKÄ HALLITUKSESSA AINA ON KAIKKEE VASTAAN JA VALITTAA. EI KUN UIMAHALLI VAAN TÄNNE AINA NE RAHAT JOSTAIN LÖYTYY PISTETÄÄN ASIAT TÄRKEYSJÄRJESTYKSEEN NIIN ME TEHDÄÄN KOTITALOUDESSAKIN JA TOIMEEN ON TULTU.TINGITÄÄN TINGITÄÄN TURHASTA. PALJON ON TEILLÄKIN SIELLÄ KAUPUNGINHALLITUKSESSA VIELÄ OPITTAVAA. TARS PISTÄÄ NIITÄ VANHEMPIA SIELTÄ POIS JA NUORTA PORUKKAA FÖLIIN. TERV. VUOSIMALLIA IÄLTÄÄN 59

  • Nimetön

    NIN VIELÄ TOHON EDELLISEEN KIRJOITUKSEENI NIIN KYLLÄ AMPRE ELI ANDESSON ON TOSI HYVÄ TYYPPI EI KUN TSEMPPIÄ HÄNELLE JA PIDÄ KIINNI SIITÄ UIMAHALLI ASIASTA. ELI EDELLEEN SE 59

  • Nimetön

    Juu ei sen hallin paikan väliä ole, tehdään häijääseen. Sinnekin on lyhyt matka kaikilla.

  • Just just..

    Kaupunki elinvoimaiseksi lakkauttamalla kyläkoulut ja rakentamalla uimahalli..

    • Nimetön

      Unohdit, että lakkautetaan kyläkoulujen lisäksi Kiikan ja Keikyän uimahallit (ovat jo tulleet tiensä päähän). Sitten uimahalli Vammalan keskustaan. Kylät kuolee ja keskusta saa elinvoimaa.

  • Nimetön

    Tyhmää luulla Sastamalan kehittyvän Vammalaan keskittämällä. Tampere, Pori, Huittinen ja Nokia esim. tarjoavat Vammalaa parempia palveluita nyt ja tulevaisuudessa.
    Andersson on omaan napaansa rakastunut tuppukylän tuote.

  • Nimetön

    Sastamalassa on liikaa kouluja, ei niitä joka kylässä tartte olla.

  • Nimetön

    Kaupunkimme todella kaipaa uudistamista. Modernin markkinatalouden kannattajana totean, että kaikki pitää keskittää. Tori ja sen mukana kaupat Roismolan risteykseen. Kauppakeskus kylpylähotelleineen Levorannan viereen Hyrkin puolelle. Liikenneyhteydet ovat hyvät. Nyt pitää todella keskittää, kun kerran vääjäämättömästi kaunis keskustamme kuihtuu.

  • Nimetön

    Sitä uimahallia kaipaisi kyllä moni jo terveydenkin puolesta..Vois kysyä fysioterapeuteilta ja liikunnanopettajilta mitä he sanoisivat uimahalli asiaan. Ja niin kauan kun ei palveluita ole ne haetaan naapuri kunnista. Vammalan keskusta alkaa olla eläkeläisten valtakuntaa.
    Negatiivinen päätöksenteko kulttuuri ei vie kaupunkia eteenpäin..

    • Nimetön

      juu ja vormularata tarvittas vammalaan kans uimahallin lisäks ni sitäki vois kysyä vaik Häkkiseltä tai Räikköseltä et mitä mieltä he olisivat radasta!

  • Nimetön

    Ei sittari keskustaa kuoleta vaan tuo lisää elämää koko kylään. Ja keskustaan se uimahalli. Torille voi kaivaa kuopan kun se on niin kamala

  • Nimetön

    Hah hah taitaa olla ainoat kuka tässä kaupungissa uskaltaa puhua on Andersson ja Saha Jussi. Näitä nimettömiä puskasta huutelijoita riittää. Ei kun vaaleihin vaan,jos rahkeet riittää.

  • Nimetön

    Hyvä juttu, kaksi keskustan alueen päiväkotia ihan purkukunnossa, uudesta tarvis tulla yli satapaikkanen / viisi osastoinen ainakin. Samalla voisi harrastaa uintia ympäri vuoden nekin jotka ei tarkene järveen mennä eikä pääse kiikkaan.

    • Subjektiivinen päivähoito oikeus

      …mielellään sellainen päiväkoti johon kaikki sopii…eihän uimahalliinkaan kielletä tulemasta niitä joilla on oma allas kotona tai oma uimaranta…

      • Nimetön

        Mitä ihmettä ne tekisivät yleisessä uimahallissa joilla on oma allas kotonaan? Sama subjektiivisessa päivähoidossa, miksi lähteä sinne jos oma vanhempi on kotona!?

  • Nimetön

    Kyläkouluja lopettamalla säästetään kymppi. Ja toisella kädellä tuhlataan satasia vaikkapa aseman piha-alueeseen. Näiden kunnallispoliitikkojen järjenjuoksua ei voi ymmärtää!! Talousopetusta tarttisivat!

  • Nimetön

    Nimettömänä puskista huutelet 20:41. Sastamalan laajan alueen asukkailla on yksinkertaisesti lyhyempi matka täyden palveluiden tarjoaviin lähikaupungeihin.
    Sastamala on perustettu palvelemaan poliitikkojen vaalialueita ja kaupungin palkannauttijoiden virka-/työsuhdeturvaa uusiutuen jokaista kuntaliitoksesta viideksi vuodeksi.
    Asukkaista Anderssonin tapaiset päättäjät viis veisaavat.

  • Nimetön

    Kovin on pienet ympyrät poikamiehellä. Perheellisellä on kyllä uimahalli viimeinen kohde, johon verorahat hassaa! Kun olis lapsilla lähellä kouluti, siellä pätevät opettajat ja kunnon ruoka, niin meillä oltaisiin tyytyväisiä.

  • Koillis-Kiina ja maakuntakaava

    Epäilys heräsi.Olikohan kaava-arkkitehti Hannukselan aikainen ja omavaltainen esiintulo syy, että toimittaja Saksi on kutsuttu Sylväälle rehtorin kansliaan tekemään juttua.

    Vai yritetäänkö nyt vaieta jostain mahdollisesti ikävistä asioista kuten Koillis-Kiinan hankkeen vesittymisestä tai maakuntakaavassa mahdollisesti piilotettuna olevia vähittäiskaupan suuryksiköitä.

    Tämä uimahalli hypetys kestää aikansa ja pian voimme huomata että meillä on jälleen yhdet piirustukset…hyppytornilla tai ilman…niiden kymmenen aiemman toteutumatta jääneiden kanssa…toteutumatta jää tämäkin

    Neuvoksi vain ..valitkaa nyt kuitenkin konjakin merkki ja vuosikerta niin tulee se pullo ostettua..jos vetoa lyötte.

    Välimäen Erkiltä voitte kysyä neuvoa tuohon Keskustan elinvoimaan.

    • Nimetön

      21:55 Taisit löytää villakoiran ytimen! Toki onneksemme se Kiinayhteys vesittyi, säästyy rahojamme!

      Tuosta viimeisestä vinkistäsi olen kyllä täysin eri mieltä, samaa omanapasakkia on!

  • Samapa tuo mikä opettaa

    Siperia tai Kiina..mutta tässä tapauksessa museon ovi.

  • Nimetön

    Hyvä paikka uimahallille olisi Sylvään koulun salin puoleinen takapiha. Turhaa nurmikkoa yllinkyllin. Olisi parkkipsikstkin valmiina.

  • Pilven tontilla

    Lukion ja Marttilan koulun vieressä..Rantakahvilan ja seurakunnan viraston välissä..Marttilan kadun. Aittalahdenkadun ja Rautaveden kadun välisellä alueella…Hongistonkulman ja Tyrvään kirjakaupan väliin mahtuu kaikki…siihen on viimeiset piirustukset

  • Nimetön

    Anderssonin verovaroin tapahtuva kiinanmatkailu taisi päättyä pahoihin pöpöihin.
    Väkevien viinojen lisäksi pitää sietää huijatuksi tulemisen arki.

  • Nimetön

    Hyvä Jari! Hyvä että nostit kissan pöydälle! Siis Sykettä Sastamalaan ja Viskettä Vammalaan!

    • Nimetön

      Veden ympäröimä Vammala on niin kaunis paikka kesällä. Tori on kaiken keskus, siellä ihmiset ei pelkästään käy ostoksilla vaan istuskelevat torikahvilassa ja tapaavat toisiaan. Hesburgeri ei ole vain nuorten paikka vaan siellä käy Seniorijengi istuskelemassa muutaman kerran viikossa, oma keksimä nimi porukalle. Oma äitinikin käy siellä. Siellä juttu lentää ja huumori kukkii. Niin vanhemmat kuin nuoremmatkin ihmiset olemme laumaeläimiä ja tarvitsemme toisiamme. Torilla voisi olla enemmän ohjelmaa toripäivinä ja vaikka muutenkin. Nuoret on iankaikkisesti hyppineet Kaalisaaressa, onneksi sitä ei purettu. Kyllä on mahdollisuuksia vaikka mihin näinkin upeassa paikassa kun vain löytyy rahaa ja innostuneita ihmisiä keksimään jotain kivaa kaikille. Ei muuta kun innovaatio ryhmä kokoon ja nuoria siihen ryhmään, tietysti rahaa eiköhän ala tapahtunut.

  • Kirsti reima

    Vammala on vesistön ympäröimä kaunis paikka. Tori on keskeinen osa sitä. Tori ei ole pelkkä ostospaikka vaan ihmiset tapaavat siellä toisiaan. Kesällä siellä käy paljon mökkiläistä, ulkopaikkakuntalaisia. Enemmän ohjelmaa Toripäivinä, musiikkia, tanssia mitä vaan. Hesburgeri ei ole pelkkä nuorten paikka vaan siellä kokoontuu vanhempikin porukka useamman kerran viikossa. Kutsun sitä Seniori jengiksi, pyöreän pöydän ääressä. Laumassa viihtyy niin nuoret kuin vanhemmatkin. Kaalisaaressa nuoret viihtyy hyppimässä, onneksi sitä ei purettu. Kyllä näin kauniissa paikassa mahdollisuuksia löytyy. Ei muuta kun perustatte innovaatio ryhmän, missä on nuoriakin. Tarpeeksi rahaa niin eiköhän ala tapahtuun. Kunnon uimahalli mahtuu kyllä tänne. Tarpeeksi suuri ja esteetön kulku liikuntarajoitteisille, vanhuksille. Uimahalliin pitää kaikkien päästä ilman esteitä. Hieman vipinää tää paikka kaipaa, että nuoretkin viihtyis. Lopuksi totean niinkuin suuressa urheilutapahtumassa Torilla tavataan. Hyvää kesää kaikille.

    • Nimetön

      Olipa mukava ja positiivinen kommentti ja hyviä asioita. hyvää kesää!

  • Nimetön

    Sykettä Sastamalan sydämeen- kampanjahan jo aloitettiin kardiologin vastaanotolla Vas:iin…Ja elvytykseen on jo defibrillaattoreita ympäri Vammalaa. Mielestäni kyllä hoito oli hyvää, mutta potilas kuoli…Tekohengitys on turhaa, jos joku jo tuhosi kaiken vanhan ja hienon, joka nyt olisi valtti.

  • Nimetön

    Hyvin on saatu Andersson maaseutu kouluineen ja elämineen tukahdettua. Nyt on hyvä hurskastella, miten saataisiin eloa keskustaan. Siellä on niin kiva näyttäytyä paikallisen konditorian terassilla.

  • Masa

    Tässä herätään pikkuhiljaa siihen tosiasiaan, että kaupunkien asukkaat kaipaavat palveluja. Täällä Vammalassa ajaa nyt uimahallia KOkoomus. Menneinä vuosikymmeninä sama porukka piti sitä turhana investointina ja sosiaalisaunana, kuten silloinen kokoomuspoliitikko asian esitti. Citymarket kun rakentuu, hiljenee keskustan kauppapuodit. Nyt on tullutkin hätä käteen. Kuten Anderssonin haastattelusta ilmenee, on hallin rakentamisessa nyt nähty yksityisen omistamisen mahdollisuus. Sijoittajat rakentavat sellaisen toimintakeskuksen, johon haalitaan esimerkiksi kirjastotilat. Mitä järkeä on tässä ajatuksessa? Ei olekaan, vaan siinä, että kaupungista saadaan rakennetuille tiloille varma maksaja.
    Sitten seuraava sijoittajaporukka, tai miksei sama, ostaa pilkkahintaan vanhan, täysin kunnossa olevan kirjastorakennuksen. On mahdollisuus, että sen alue kaavoitetaan uudelleen kalliiksi pientalorantatonteiksi tai sitten paikalle rakennetaan huippuhintaisia kerrostaloja tuleville rikkaille eläkeläisille.
    Kaiken järjen mukaan uuden uimahallin paikka olisi siinä nykyisen Pilven tontilla, lähellä kouluja, jotka varmaan olisivat sen suurin käyttäjä. Mahtuisi tulevaan rakennukseen sitten muitakin tiloja, vaikkapa se keilahalli. Kyllä tämän kokoinen kaupunki pystyy rakentamaan ja pitämään pystyssä yhden kunnollisen uimahallin. Ja siinä olen Andesrssonin kanssa samaa mieltä, että se virkistäisi merkittävästi muuten hiipuvaa keskustaa.

    • Nimetön

      Ei tuota uimahallia aja kokoomuslaisista kuin Anderssonni, muut osaavat laskea ja ymmärtävät mikä on taloudellisesti mahdollista ja mikä ei.

    • ollot

      On kait siitä pisenpi aika kun 12 vuotta,meinaan uimahallin odotuksesta, noin,aikojen alusta

      • Nimetön

        Jari yksityistämispuolueen jäsenenä voisi hoitaa uimahallin Vammalaan yksityisenä palveluna. Kirjoittelusta päätellen innokkaita, maksukykyisiä uimareita riittää. Suotta tuota on maksattaa kaikilla veronmaksajilla.

  • ei tässä tarvita matematiikkaa

    Vain päätös puuttuu.
    Ei väliä kuka sen tekee…asukkaille ei poliitikoille.

  • Avoin kaiken hyvän kasvupaikka

    vaikenee konsensuksen nimissä.

    Miksi ja kenenkä eduksi…valtuusto vaihtoon…päivähoidon rajaaminen oli tämän valtuuston epäoikeudenmukaisimpia ja surkeimpia päätöksiä…muuhun se ei taida pystyä

    • Nimetön

      Päivähoidon rajaaminenhan oli lasten kannalta oikeudenmukaisin päätös. Eri asia on, kuinka paljon ehkäisyvalistusta/sterilisaatiota nykyiset asiasta valittavat tarvitsevat.

  • Nimetön

    Kun Alueviesti ei näy ottavan ketterästi netissä kantaa näihin kaupungin suunnitelmiin, niin ehdotan TS:ssä mainittua skeittipaikkaa Pilven tontille, eikä Kaalisaareen. siinä on joutilas tontti keskellä kylää.

Kommentointi ei ole käytössä.