Risujen polttelusta useita maastopaloja – Ruohikkopalovaroituksen aikana avotulen tekeminen kielletty

Pirkanmaan pelastuslaitokselle helatorstai oli kiireisen viikon tähän asti ruuhkaisin päivä. Työt jatkuivat myöhään iltaan kaluston huolloilla.

Pelastuslaitosta työllistivät jälleen erityisesti maastopalot. Niistä suurin osa syttyi puutarhajäteen polttamisesta, vaikka maakunnassa on voimassa ruohikkopalovaroitus ja maasto on nyt kuivaa.

”Viranomaiset ovat pitkin viikkoa varoitelleet avotulen tekemisen vaaroista, mutta tästä huolimatta uhkarohkeita avotulen sytyttäjiä on ollut liikkeellä huonoin seurauksin”, kertoo palomestari Tero Haapala. Joissakin kohteissa risujen polttajat olivat varautuneet esimerkiksi puutarhaletkun tai vesiasioiden avulla. Siitä huolimatta tuli pääsi irti. ”Kun palo alkaa leviämään, on sen kiinni saaminen ilman palokunnan toimenpiteitä vaikeaa”, Haapala toteaa.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että avotulen tekeminen on tällä hetkellä erittäin riskialtista ja siksi kiellettyä. Ruohikkopalovaroitus päättyy, kun ruoho alkaa taas vihertää tai maasto sateiden seurauksena kastuu perusteellisesti. ”Ennen sitä avotulta ei tule tehdä eikä tässä asiassa sallita poikkeuksia”, todetaan Pirkanmaan pelastuslaitokselta vakavasti.

  • Nimetön

    No joo. Naapuri polttaa roskia ja risuja ympäri vuoden taajama-alueella. Samat säännöt kaikille.

  • Urpo Senkki

    Oletteko ihmiset vähän tyhmiä jos näillä keleillä roskia poltatte….kyyyyllä niitä vesisateitakin vielä tulee.

Kommentointi ei ole käytössä.