Sastamalassa toiseksi eniten kaavoittamatonta rantaviivaa Pirkanmaalla

Loma-asuntojen määrällä mitaten Pirkanmaa on Suomen kolmanneksi suurin maakunta. Niitä on lähes 50 000. Pääosa pirkanmaalaisista kesämökeistä on rakennettu 1950- ja 60-luvuilla.

Pirkanmaan ELY-keskus korostaa rantojen yleiskaavoituksen merkitystä uusien rakennuspaikkojen muodostamisen lähtökohtana. Useissa kunnissa rantojen suunitteluaste ylittää 70 prosenttia.

Lähitulevaisuudessa Pirkanmaan rannoista yleiskaavoituksen piirissä on 55 prosenttia. Toiseksi eniten kaavoittamatonta rantaviivaa on Sastamalassa, yhteensä 550 kilometriä.

Poimintoja

  • Nimetön

    Maajusseilla on vielä iso ”pankki” varastossa. Jos rahanpuute yllättää, on mistä ottaa.

  • otetaan kaikki käyttöön ensin

    Joo ei tartte lisää kaavoittaa, kun nuo nykyiset omistajat osaisivat luopua mökeistään ennen kuin ne on huonossa kunnossa. Ei se arvo pysy, jos ei jaksa pitää huolta. Äkkiä käy niin, että tontti on ainoa, mistä rahan saa eikä siitä pahasta pirtistä, jonka joutuu purkamaan.

    • Nimetön

      Eikö omaisuudellaan saa tehdä mitä tykkää? Miks sivulliset siitä huolta kantaa? Ja miks kaikki pitäis kaavoittaa – vois siinäkin asiassa tehdä rakennemuutosta.

      • otetaan kaikki käyttöön ensin

        Joo niin saa. Monet vaan luulee, että se arvo pysyy, vaikka ei tekis mitään. Mökit ovat rakentaneet juuri tämä ”pula-ajan” nähneet. Ei voi luopua mistään.

        Tällä tavoin ei tarvitsi kaavoittaa jokaista rantametriä uusille mökeille.
        Luonto kiittää!

  • Heimo

    Rannat on Sastamalassakin rakennettu niin täyteen, ettei yleiskaavoituksella pystytä juuri löytämään uusia rakennuspaikkoja. Yleiskaavoituksen etu on siinä, ettei laajennuksissa tai pienen mökin korvaamisessa uudella tarvita poikkeuslupia. Samoin siinä, että voidaan kumota joitakin vanhoja ranta-asemakaavoja, joissa rakennusoikeudet ovat hyvin pienet. Maajussien kadehtimiseen ei ole aihetta. Jos joku on onnistunut jemmaamaan rantaa, on hän mökkitonttinsa ansainnut.

  • Keskustan rannat pilalla

    Täällä ei ole enää yhtään rantaa keskustassa jossa saisi olla ja lenkkeillä rauhassa ilman kyylääviä naamoja jotka kiikaroivat asunnoistaan ihmisiä uimarannalla ja maidontarkastamon entiselle tontillekkin on rakennettu ranta täyteen asuntoja. Kun loputkin ulkoilualueet viedään niin ei sillä ainakaan viihtyvyyttä lisätä. Hopun pururata on ollut jo pitkään hunningoilla ja mopoautojen ja mopojen rallirata. Se edes pitäisi pikaisesti siistiä ja laittaa kunnon puomit etteivät popoilijat sinne pääse.Kyllä ihmisillä pitää olla rauhallisia oleskelu rantoja ei kaikkia tontteja saa rakentaa täyteen.

    • Keskusta on jees

      Keskustassa asuu paljon ihmisiä tuliko se yllätyksenä? Sun täytyy mennä Pärnänmaahan liikkumaan.
      Kaalisaaren ja Hopun alue on niin kuin ennenkin, ei nuo uudisrakennukset vaikuta mitenkään ulkoiluun tai ulkoilualueeseen.
      En ymmärrä pointtiasi.
      Kuka kyylää? Katsotko ikkunoista sisään?

      • Perämettän immeiselle

        Mitäpä tuollainen ymmärtäisi eikä tarvitse kyllä tästä asiasta on puhuneet muutkin lenkkeilijät ja kaupungissakin pitää olla ulkoilualueita ei pelkkiä rakennuksia.
        Taidat itse olla se kyylääjä joka vahtaa muiden menoja lasista.

  • Keskusta on jees

    ” kaupungissakin pitää olla ulkoilualueita ei pelkkiä rakennuksia”
    Mikä alue on tuhottu rakennuksilla?
    Miksi vanha maidontarkastamon alue olisi pitänyt pitää tyhjänä?
    Missä ovat nämä ulkoilijat? Aikalailla samat naamat kiertää lenkkejä. Ei heitä varten tarvitse rakentaa yhtään uutta ulkoilualuetta.
    Vinkki, Hoppu, Kalssu, Lousaja, Marttilan rantabulevardi, Kirjaston ranta-alue yms. kyllä täällä riittää alueita ulkoiluun.
    Ei ihmisiä pidä pelätä.

  • Kuttukappelin Vilperi

    Kaupungissa on taloja. Kadut ja kävelytiet ovat talojen välissä. Maaseudulla on metsän keskellä harvakseltaan taloja. Tiet ja polut ovat metsässä. Jos et halua kulkea talojen välissä, siis asua kaupungissa, muuuta maalle. Vammala on kehittyvä kaupunkikeskusta, ei maaseutua.

    • Nimetön

      Nykyaikana 2000 luvulla siiis kuntaliitoskunnista muodostettu alue on kehittyvää – miten niin vain Vammala, tasapuolisesti Sastamalaa tarvitsee kehittää

  • Nimetön

    Rantarakentaminen pitää vapauttaa kokonaan. Suomessa on niin paljon rantaa että millään niitä ei täyteen rakenneta. Viherkommarien kateuteen perustuva sääntely pois.

Kommentointi ei ole käytössä.