Lounea etsii perheitä kokeilemaan älykoti-järjestelmää

Lounea etsii toimialueeltaan erikokoisia perheitä kokeilemaan älykoti-järjestelmää vuoden ajan. Perhe saa omaan tarpeeseensa räätälöidyn älykoti-järjestelmän sekä käyttöönotto-opastuksen. Vuoden aikana perheet kertovat kokemuksistaan ja ideoistaan Lounealle. Lounea kertoo perheiden kokemuksista nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa, ja ottaa perheiden kehitysajatuksia sekä ideoita huomioon järjestelmän jatkokehitystyössä. Testijakson päätyttyä perhe saa halutessaan pitää järjestelmään kuuluvat laitteet.

Perheet voivat hakea mukaan www.fiksumpikoti.fi-sivuilla olevan hakulomakkeen kautta, hakuaika päättyy 24.6. Mukaan valitaan omakoti- ja rivitaloasuntoja sekä vapaa-ajan asuntoja.

Lounea Älykoti on aidosti älykäs, asukkaiden elämänrytmin oppiva järjestelmä, joka huolehtii kodin turvallisuudesta ja taloudellisuudesta sekä lisää viihtyisyyttä. Se ohjaa itsenäisesti kodin toimia ja kertoo asukkaille mitä kotona tapahtuu. Asukkaat voivat seurata kotinsa tapahtumia tai halutessaan ohjata ja antaa käskyjä järjestelmälle älypuhelimen välityksellä.

Poimintoja

  • Nimetön

    kokeilla voisi vanhuksille täällä maalla. terveisin irma tuominen

    • Susanna/Lounea

      Meillä on vanhuksia varten tarjolla oma palvelu; OmaSeniori, joka on suunniteltu yksin asuville senioreille. Palvelu lähettää kotona tapahtuvista poikkeustilanteista tietoa esim. omaisille, mutta ei vaadi seniorilta itseltään teknistä osaamista. terv. Susanna Lounealta

  • Nimetön

    Taitaa olla Älytön koti- järjestelmä enemmänkin kun ei ne saa edes tota valokuitua pelaamaan. Vanha adsl oli nopeampi ja toimintavarmempi.

    • Susanna/Lounea

      Hei, harmillista, että olet kokenut valokuidun toimimattomana. Olethan yhteydessä meidän asiakaspalveluun (p. 0800 90619), niin päästään tutkimaan mistä on kyse. terv. Susanna Lounealta

  • Nimetön

    Hienoa että joku firmasta vastaa näin kysymyksiin lehden nettisivulla! Kuinka monta perhettä tuohon kokeiluun pääsee? Pystyykö tuohon järjestelmään laittamaan vaikka sellaisen että sähkösauna menee päälle ennalta määrättyyn aikaan?

    terv Teija

    • Susanna/Lounea

      Hei Teija, kokeiluun valitaan 3-5 perhettä sen perusteella minkälaisia hakemuksia tulee. Toivomme mukaan eri kokoisia perheitä, ympäri Lounean toimialueen, ja toivottavasti saamme mukaan myös mökkiläisen. Järjestelmässä on kyllä älypistoke, jossa voi olla monenlaista toimintoa. Valitettavasti saunan päälle laittaminen etäyhteydellä on paloturvariski, eikä sitä voi sen vuoksi tehdä, sillä etänä kukaan ei ole paikalla varmistamassa saunan lämmittämistä turvallisesti.

  • Nimetön

    Ja mitähän tämä älykotijärjestelmä tulee maksamaan käyttäjilleen?? Miksi Lounea olettaa, että ihmiset ovat menettäneet kykynsä päättää ja kontrolloida oman asumisensa toimintoja ihan itse? Ja ihan ihmisten voimin?
    Lukekaapa tuo viimeinen 5 riviä tuosta tekstistä.
    Haluatteko, että Lounea tai muu robottijärjestelmä ohjaa kotianne vai haluatteko ehkä ihan ITSE määräätte omasta asumisestanne…

    • Nimetön

      Murtohälytyksen toki voi hoitaa palkkaamalla vartijan, talonmiehen palkkaamalla hoituu lämmityksen säätö ja ulkovalojen sytytys/sammutus. Ainahan voi itse konttailla tiskikoneen alle päivittäin katsomaan, vuotaako pumppu tai letkut ja naapuri voi puhelimessa kertoa, minkälaista väkeä pihalla liikkuu. Jos alkaa töissä epäillä, että sähköhella jäi päälle, voi pikaisesti poiketa kotona kartsomassa. Taskulamppu riittää yöllisille vessakäynneille, ei siinä automaattisia valoja tarvita.Jos olkkarin valo on liian kirkas, voi aina ruuvata yhden lampun pois. Kyllä naapuri voi käydä kastelemassa porkkanapenkin ja pihakukat lomareissun aikana. Osaan kyllä avata ikkunan, jos tunkkaiselta tuntuu, ei siihen automaattista ilmastointia tarvita. Enkä minä vanhana mitään turvajärjestelmiä tarvitse, jos niin huonoksi menen, että apua tarvitsen, muutan vanhainkotiin. Jos pyörätuoliin joudun, automaattiset ovet ovat turhia, voinhan minä sisälläkin istua. Ei meidän huushollissa mitään älyä ole eikä tule.

  • Timo / Lounea

    Nimetön kommentissaan 9.6.2016 klo 23.50 kiteyttää kohtuullisen hyvin ne ongelmat, joihin me jokainen normaalissa arkipäivässä saatamme törmätä. Kehitystyössämme olemme pureutuneet nimenomaan siihen ajatukseen, että on kiva saada tietoa, jos esimerkiksi pesukone vuotaa, mutta olisi vielä mukavampaa, jos tieto, jonka saan kertookin, että ”Pesukone vuotaa, päävesi suljettu vesivahingon estämiseksi”.

    Edeltävän kommentin huoli siitä, että robootti ottaisi koko talon haltuun, eikä ihmisellä olisi itsemäärämisoikeutta on turha. Lounean Älykoti ajattelee kodin laitteita kokonaisuutena, nyt totutun irrallisten saarekkeiden sijaan. Monella on tänä päivänä käytössään älytelevisio, älypuhelin tai vaikka älypistorasia. Ne eivät vaan tiedä toinen toisistaan mitään ja siksi eivät kykene reagoimaan toistensa tuottamaan tilannetietoon.

    Palvelun hinnoittelu löytyy osoitteesta http://www.fiksumpikoti.fi

Kommentointi ei ole käytössä.