Sastamalan kh keventämässä organisaatiota

Vaalikauden vaihtumisen ja uuden kuntalain myötä kunnalliseen päätöksentekoon on tulossa muutoksia. Sastamalan kaupunginhallitus päätti esityksestään organisaatiouudistuksen periaatteiksi.

Jatkossa luottamushenkilötoimielimiä olisi aiempaa vähemmän. Esimerkiksi kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta sulautuisivat yhdeksi sivistyslautakunnaksi. Tätä fuusiota kaupunginhallitus kannattaa äänin 10-3.

Jenni Jokinen (sd) esitti, että sekä kasvatus- ja opetuslautakunta että kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jatkaisivat edelleen. Samaa mieltä äänestyksessä olivat Reino Sivonen (sd) ja Leena Saarela (vas).

Kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänestivät keskustan Pentti Jarkko, Pauli Mäkelä ja Taina Niemi, kokoomuksen Taru Kaaja, Päivi Pelttari, Marko Suoniemi ja Jari Andersson, perussuomalaisten Aatto Liukko-Sipi ja Maire Villo sekä kristillisdemokraattien Jukka-Pekka Selin.

Valtuutettuja Sastamalassa on nyt peräti 59 kuntaliitosten peruina. Jatkossa heitä valittaisiin lain mukainen minimimäärä eli 43. Kaupunginhallituksen jäsenmäärä olisi yhdeksän, kun se nyt on kolmetoista.

Lopullisesti organisaatiota linjaa valtuusto.

Poimintoja

  • Tässä kevennetään ny

    Luottamushenkilöorganisaatiota…ei kaupungin viranhaltija organisaatiota…jolloin Niemi. Andersson ja Yli-Hongisto olisivat esteellisiä osallistumaan päätöksiä.

    Sitä ei nyt tässä kerrottu että jatkossa kaupungin hallituksen jäsenet ovat myös lautakunnan puheenjohtajia…kuten nyt esimerkiksi rakennuslautakunnan puheenjohtaja jo on..ollen samaan aikaan maankäyttötyöryhmässä ja uskottuna miehenä vielä valvomassa suurempien rakennus hankkeiden onnistumista

    Tätä vissiin halutaan…

    • Nimetön

      Kaupunginhallituksen jäsenet eivät jatkossakaan ole lautakuntien puheenjohtajia. Kannattaisi lukea pöytäkirjat ennenkuin esittää kommentteja tosina.

  • Masa

    Harvojen käsiin pelataan valta. Kohta ei tarvita lautakuntia ollenkaan. Puree oikeistolainen kiristyspolitiikka parhaiten.

  • Nimetön

    Mistäs nyt saa leivän jatketta kun menee kokouspalkkiot ja kilometrikorvaukset ja nettikorvaukset. Porvarille nämät ei merkkaa mitään.

  • Kokous palkkiot pois

    Olisi hyvä julkaista kaikki kokouspalkkioita saaneet ja summat näkyviin nettiin..

  • Höpönpöpön

    Sinä, joka haluaisit pois kokouspalkkiot et tiedä yhtään mitään.

  • Nimetön

    Mä en suostuisi vapaa-aikaani istumaan kokouksissa! Hyvä, kun joku viittii! Virkamiesten pitäisi asua Sastamalassa, että edes kiinnostaisi kaupungin asiat ja palvelut.

Kommentointi ei ole käytössä.