Hukkakauranpoimijat helpottavat viljelijöiden urakkaa

Sasu Ilén ja Eetu Mäkinen poimivat hukkakauraa Huittisten Vampulassa. Aamupäivän aikana pojat olivat löytäneet muutaman rikkakasvin.
Sasu Ilén ja Eetu Mäkinen poimivat hukkakauraa Huittisten Vampulassa. Aamupäivän aikana 4H:n kautta pestinsä saneet pojat olivat löytäneet muutaman rikkakasvin.

Viljelijät ovat viime päivinä aloittaneet pelloillaan hukkakauratarkistukset. Torjuntatoimiin tulee ryhtyä heti, mikäli havaitsee yhdenkin hukkakaurayksilön pellolla. Kasvustoja kannattaa tarkkailla heinäkuun alkupuolelta aina kuun loppuun asti.

Huittisissa viljelijöillä on muutaman vuoden ajan ollut mahdollisuus helpottaa työtaakkaansa tilaamalla hukkakauranpoimijat 4H-yhdistykseltä.

”Tämä on viljelijöille helppo tapa, sillä 4H toimii työnantajana ja hoitaa paperityöt sekä organisoi poiminnan”, toiminnanjohtaja Noora Virta kertoo.

Vampulassa tiistaina hukkakauraa keränneiden Sasu Ilénin ja Eetu Mäkisen mukaan hukkakaurat on helppo erottaa pellolta.

Hukkakauran oras on kellertävän vihreä ja lehti kiertyy kauran tapaan vasemmalle. Se kasvaa usein kylvörivien välissä, mikä helpottaa löytämistä.

”Hukkakaura on selvästi tavallista kauraa harvempi ja hennompi. Silmä harjaantuu erottamaan sen monen kymmenen metrin päästä”, Mäkinen kertoo.

”Hukkakaura poistetaan pellolta tarttumalla toisella kädellä kiinni juuresta ja toisella vähän ylempää. Näin saa varmistettua, ettei kasvi katkea”, Ilén opastaa.

 

 

Poimintoja

  • Nimetön

    Harmittaa kun on heitä, jotka eivät vaivaudu kitkemään pelloillaan rehottavia hukkakauroja.

Kommentointi ei ole käytössä.