Pokémonit valtasivat Vammalankin

Helmi Honkamäki ja Aino Koivuniemi lähtivät tiistaina kävelylle pokémonien vuoksi.
Helmi Honkamäki ja Aino Koivuniemi lähtivät tiistaina kävelylle pokémonien vuoksi.

Prr, prr, prr. Janne Kallion puhelin pärisee Vammalan aluesairaalan etupihalla, aivan Tyrvään Mantan edustalla. ”Tässä näyttää olevan pokéstop”, mies toteaa ja katsoo puhelintaan. Kohta hän on kolme poképalloa rikkaampi.

Suomessakin kohistaan nyt Pokémon Go -pelistä. Älypuhelimeen ladattava peli käyttää hyväkseen gps-paikannusta eli puhelimen sijaintia. Kulkemalla kännykkä kädessä puhelimen ruudulle pompsahtelee pokémoneja eli ”taskuhirviöitä”, joita pelissä on tarkoitus kerätä mahdollisimman paljon.

Sastamalalainen Iida Nalli latasi pelin puhelimeensa maanantaina. ”Olen avoin kaikelle uudelle, joten päätin kokeilla. Mielestäni idea on hauska ja toimiva, mutta onhan se nyt oikeasti ihan järjetöntä, että aikuinen nainen jahtaa jotain pokémoneja”, hän nauraa.

Järjetöntä tai ei, tiistaiaamuun mennessä Iida on ehtinyt napsia värikkäitä kavereita talteen niin olohuoneen pöydältä kuin kotikadultaankin. ”Olen vasta tasolla kolme, pokéja on tallessa ehkä kuusi”, hän vähättelee. Taso viisi houkuttaa, sillä silloin kuulemma pääsee pokésaliin taistelemaan muita turriaisia vastaan.

Pikainen pyörähdys Vammalan keskustassa osoittaa, että Pokémon Go on saapunut kaupunkiin. 10 minuutin sisällä törmäämme ainakin neljään seurueeseen, jotka selvästi keräävät pokémoneja.

”Peliä piti kokeilla, kun kaikki puhuvat siitä”, perustelevat Helmi Honkamäki ja Aino Koivuniemi. Tytöt ovat sen verran nuoria, ettei heillä ole aiempaa kokemusta Pokémoneista. He eivät ole katselleet 90-luvun lopulla televisiossa pyörinyttä sarjaa tai ostaneet ja vaihdelleet Pokémon-kortteja. Silti peli koukuttaa. Vai koukuttaako?

”No, ehkä vähän”, kaksikko myöntää toisiinsa vilkaisten.

”Ihan pokémonien takia lähdettiin pienelle aamupäivälenkille”, kuuluu tunnustus Janne Kallion suusta. Hän uumoilee pelin viihdyttävän kesän ajan, kunnes suurin hypetys laantuu. Paljon on vaikutusta myös sillä, missä asuu tai liikkuu.

”Juuri eilen soittelin veljelle, joka oli mökillä Mouhijärvellä. Eipä siellä paljon pokémoneja näkynyt”, mies nauraa.

Joko sinä olet hurahtanut Pokémon-peliin? Jätä kommenttisi.

Lue koko juttu huomisesta Alueviestistä. 

Pokémon Go on Aatos ja Janne Kallion yhteinen juttu. Tiistaina pokéstop löytyi Vammalan aluesairaalan etupihalta.
Pokémon Go on Aatos ja Janne Kallion yhteinen juttu. Tiistaina pokéstop löytyi Vammalan aluesairaalan etupihalta.

 

Tältä se näyttää kartalla, esittelee Iida Nalli.
Tältä se näyttää kartalla, esittelee Iida Nalli.

 

Alueviestin toimituksestakin löytyi pokémoneja!
Alueviestin toimituksestakin löytyi pokémoneja!
  • Nimetön

    näitäx ne nenä puhelimessa kiinni menijät etsii pitkin kyliä?? hassua ,mutta tuleepa liikuntaa

  • Nimetön

    Kuka keksis ja markkinois varoituskylttiä :Pokemon pelaaja,se ois tehty huomioväreillä

  • Po Ke Mon

    Tosi hauskaa. Saa liikuntaa samalla, jos ei autolla, skopalla tai muulla moottorivehkeellä liiku. Täytyy vaan olla varovainen, ettei juokse autojen ym.alle.

  • Nimetön

    Seuratkaa liikennettä tai olette pian autojen töytäisemiä kun ette nää ettekä kuule mitään.

  • Nimetön

    Itsekin innostuin ja eilen tuli peräti 10 km kävelyä kuin huomaamatta

  • Nimetön

    Kohta on kännyköitä korjattavaksi, kun fillareilla päästellään kännykkä toisessa kädessä. 🙂

  • Nimetön

    Ei muutakon huomioliivit päälle .Erittäin hyvä ja terveellinen harrastus kaikille sohvaperunoille.

  • Nimetön

    Mielestäni normaaleiden kulkijoiden ei kuulu väistää näitä. Nyt mennään leikkijöiden ehdoilla. Pelimestaritko lopulta määräävät, miten eletään. Ei enää riitä, että saa päähänsä frisbeen – joutuu varomaan julkisilla paikoilla törmäileviä pelaajia. Se ei ole oikein.

    • Nimetön

      Näinkö olet joutunut tekemään? Onneksi olet valpas normaali kansalainen. Osannet välttää paikkoja jossa frispeet päähän lentelevät, mutta miten voisi välttää joka paikkaan vyöryvät Pokemon pelaajat, voi tätä ihmisen tuskaa ……

      • Nimetön

        Minä en väistä sitä liikuntarataa, mikä alun perin tehtiin yhteiseksi pururadaksi, mutta jossa nykyään on saanut jo vuosia varoa kaljakassit kourassa kulkevaa frisbeeheittäjäjoukkoa! On näköjään suositeltavaa, että he ja Pokemonleikkijät saavat liikuntaa ja raitista ilmaa…muuthan voivatkin sitten ”välttää” liikuntaa.

  • Kari Kairavirta

    Mikä hiton pokemon! Olen ulkona kaikista näistä nyky-ajan hössötyksistä ja haluankin olla!

    • Nimetön

      Käsittääkseni jotain hienoa joskus ollut televisiossa lapsiperheille.

  • Nimetön

    Kun ei nyt vaan mitään pahoja tapaturmia sattuis mokoman vouhotuksen kanssa!

    • Nimetön

      Jos on niin vieraantunut todellisesta elämästä, ettei osaa varoa, on ihan omalla vastuullaan jahdissa.

      • Nimetön

        Että näkyy kuvissa ihan materiaalia, mikä on todettu kielletyksi. Paljastuu esim. automerkkejä.

    • Nimetön

      Minun pihaani saa kuka vaan kuvata, minulla ei ole mitään salattavaa tai hävettävää. Jokaisen pitäisi elää niin, että teot kestävät päivänvalon. Onhan se kamalaa, kun nuorilla on liikunnallista, hauskaa tekemistä, kun itse on vanha kärttyisä ilonpilaaja, jota ei haluta seuraan. Jospa vain oltaisiin tyytyväisiä, kun vihdoin on saatu nuoret ulos liikunnan pariin.

  • Nimetön

    Tarkoitin autojen rekisterinumeroita, sori. Muitakin yksityisyyteen liittyviä juttuja niissä näkyy. Eikä minunkaan pihassani mitään salattavaa ole, mutta sinne pääsevät vain ne, keitä haluan.

    • Nimellinen

      Autojen rekisterinumeroita sisältäviä kuvia saa kyllä Suomessa julkaista, kunhan kuva ei ole onnettomuustilanteesta eikä sitä käytetä mainontaan. Rekisterikilvissä ei siis ongelmaa olisi vaikka ne näkyisivätkin (Googlehan kuitenkin sumentaa ne).

  • Nimetön

    Nehän siis saavat paljastaa esim. missä asuu lähestymiskiellossa oleva henkilö…tms.

  • Nimetön

    Kun näitä pelaajia oli Torikeskuksen takana. Olin tulossa kaupasta. En tiennyt mitä peliä se oikein oli ? Kiersin kuitenkin nämä pelaajat hyvin kaukaa. Näin meikäläinenkin sai ylimääräistä liikuntaa. Kyllä nuorilla saa harrastuksia olla kunhan paikka on sopiva. Olisiko Vammalaan mahdollista saada minigolfrata se olisi mukava myös ikäihmisille.

  • arska

    missään ei ole kielletty automerkkiä jos ei ole protomalli!!! muuten saa olla kuvassa!!! HALOOO!!!

Kommentointi ei ole käytössä.