Kesäkioski on lantulalaisten olohuone

Keskiviikkona Timo Kangasniemi ja Katri Kohtala tarjosivat kahvin kyytipoikana mokkapalaa sekä banaani-mustikkamuffinssia.
Keskiviikkona Timo Kangasniemi ja Katri Kohtala tarjosivat kahvin kyytipoikana mokkapalaa sekä banaani-mustikkamuffinssia. Kioskilta saa myös gluteenitonta kastettavaa.

Vatajantien ja Vesilahdentien risteyksessä on ruuhkaa. Lantulan kesäkioski on juuri avannut luukkunsa, mutta pöytäryhmät rakennuksen edessä ovat jo täynnä. ”Tämä on kyläläisten kesäolohuone”, perustelevat aurinkovarjon alla istuvat Lea Kangasniemi, Marja-Leena Puusa sekä Hellevi ja Raimo Tuomenoja kioskin suosiota.

Sisällä rakennuksen uumenissa häärivät oman kylän nuoret Timo Kangasniemi ja Katri Kohtala. Heidän lisäkseen kioskilla ovat kesätöissä Sandra Lipand, Pinja Rakkolainen ja Emma Saarela.

Töitä tehdään pareittain, ja toisella nuorella on aina leivontavuoro. Tällä kertaa myynnissä on mokkapalaa sekä banaani-mustikkamuffinsseja, jotka Timo loihti myyntiin äitinsä avustuksella.

Kahvin ja kastamisen hinta ei päätä huimaa, sillä ne maksavat euron kappale.

”Nuoret saavat itse päättää, mitä leipovat. Ohjenuora on, että sellaista, mikä tähän yhteen hintaan sopii”, kertoo kyläseurassa vaikuttava Lea Kangasniemi.

Ohikulkijoita ilahduttanee tieto, että leivonnaisia voi ostaa myös kotiin vietäväksi.

Lantulan kesäkioskin historia ulottuu 2000-luvun alkuun. Silloin kylän nuoret Maija Hanhijärvi ja Hanna Kallio pyysivät Raimo Tuomenojalta mahdollisuutta pitää kioskia 70-luvulla lopetetussa Tuomenojan kyläkaupassa.

”Raimo suostui tyttöjen pyyntöön ja niin alkoi perusteellinen siivous ja kioskin pito. Tytöt pitivät kioskia kaksi kesää ja kolmantena sitä jatkoi pari poikaa. Toiminta jäi taka-alalle, kun kylätalo vuonna 2005 ostettiin”, muistelee kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi.

Nykyinen kioski on talkoilla rakennettu. Se saatiin parahiksi käyttöön Rompetorille, mistä se sitten siirrettiin nykyiselle paikalleen vanhan kaupan pihaan.

Lantulan kesäkioski on avoinna ke ja pe klo 16-20, la klo 12-18 sekä su klo 14-20.

Lue koko juttu ensi viikon Alueviestistä. 

Aurinkoisen keltainen kesäkioski tervehtii ohikulkijoita Sastamalan Lantulassa, Vatajantien ja Vesilahdentien risteyksessä.
Aurinkoisen keltainen kesäkioski tervehtii ohikulkijoita Sastamalan Lantulassa, Vatajantien ja Vesilahdentien risteyksessä.

Poimintoja

  • Tiedoksi

    Saataskohan Illoon vastaavanlainen kiitos. Koulun pihaan.Pihakirppis päiväkin olisi kiva järjestää kylälle. Silloin kun on väkeä liikkeellä kehtaa mennä oudommillekkin pihoille.

    • (ainamullekaikkiheti)

      Alapa ajaa asiaa niin voi käydä niinkin että saatte. Ei tarvitse kuitenkaan kuvitella että joku muu sen teille valmiiksi toimittaa ja hoitaa, omalla työllä ja ahkeruudella kioski on Lantulaankin hommattu.

  • Kysyn vain

    Juu, joka kylään kioski. Torminkyläsä oli ennevvanhaa Pohjaan Toivolla kioski.

  • java

    Stomisa oli ennev vaikka mitä,oli siä supposen kauppa,meijeri ja ihmisiä.

  • Nimetön

    Kun ennen oli joka kylällä monta kauppaakin, mutta kun nykyisin ei mikään homma kannata enää, että missä vika ?

  • Kaltila

    Lantula puhaltaa samaan hiileen, paljon on talkootyötä tehty sitten koulun lakkaamisen.

  • Kysyn vain

    Ne on ne Pohjampoijaat ja Retroplikat kuv vettää väkkee paikalle.

  • urpo senkki

    Kyllä se ihana eu lainlaatija tämänkin yrittämisen kohta kaataa,esim onhan kaikilla myyjillä hygieniapassit?ja leivonta suoritetaan terveystarkastajan hyväksymässä paikassa.

Kommentointi ei ole käytössä.