”Kaikki on valmiina lähtöön” – Zetoreiden matka Rovaniemelle käynnistyy aamulla

SONY DSC
Veijo Saari (vas.), Tarmo Pihlajamäki, Ari Haapaniemi, Janne Ahonen ja Mape Tuominen sekä kuvasta puuttuva Raimo Jaatinen käynnistävät aamulla Zetorinsa Tyrwää-Rovaniemi Tourille. Huoltoautossa istuvat Juha Haapamäki ja Seppo Kiuru.

Kuusi miestä, kuusi Zetoria, yhdeksän päivää ja noin 1 500 kilometriä.

Siinä ennakkoasetelma huomenna lauantaina starttaavalle Tyrwää-Rovaniemi Tourille, joka kulkee halki Suomen Sastamalan Vammalasta aina Rovaniemelle ja Napapiirille asti.

”Kahdeksan päivää ajetaan ja yksi toivutaan”, nauroivat matkaan lähtevät Janne Ahonen, Ari Haapaniemi, Tarmo Pihlajamäki, Veijo Saari ja Mape Tuominen Alueviestin haastattelussa kesäkuussa.

Perjantaina puhelimen päähän saatu Saari vakuuttaa, että kaikki on valmiina lähtöön. ”Huoltoautoa aletaan kohta pakata, mutta miehet ja Zetorit ovat jo suurin piirtein iskussa.”

Pienen jännitysmomentin matkavalmisteluihin aiheutti huittislaisen Tarmo Pihlajamäen pihasaunaonnettomuus kuuman veden kanssa. ”Siinä tuli vähän palovammoja ja mies joutuu nyt rasvailemaan itseään. Innolla Tarmo on silti lähdössä matkaan, eikä ole hetkeäkään ajatellut että reissu pitäisi peruuttaa”, Saari juttelee.

Yleisö on tervetullutta DEF Dinerille, jonka pihasta miesten ja traktorien matka lauantaiaamuna kello 6 käynnistyy. ”Kurussa on tarkoitus pysähtyä ensimmäisen kerran. Siellä on Ylen kuvausryhmä odottamassa.”

Ensimmäisen päivän tavoitteeksi on asetettu 280 kilometrin päässä oleva Evijärvi. Sieltä on varattu ensimmäisen yön majoitus. ”Muut yöpaikat ovat vielä arvoituksia, kun ei tiedä millaisia matkoja ehditään taittaa. Rovaniemellä olisi alustavan arvion mukaan tarkoitus olla maanantaina.”

Miehet ovat tutkailleet tulevien päivien sääennusteita hartaasti. ”Ihan täyttä poutaa ei näyttäisi olevan luvassa. Tosin tänä kesänä ennusteet ja toteutumat ovat muutenkin olleet vähän mitä sattuu, joten koskaan ei tiedä.”

Sade ei miesten vauhtia tule hidastamaan, sillä jokaisella on pakaasissa hyvät sadevarusteet. ”Kesä kuivaa, minkä kastelee”, Saari vakuuttaa.

Ensi viikon Alueviestistä selviää, ovatko miehet päässeet Rovaniemelle asti ja kuinka matka on siihen mennessä sujunut. 

  • Tiedoksi

    Onnea vaan miehile matkaan. Sinneppäin on kaksi pyöräilijääkin huoltojoukkoineen startanneet Torstaina Roismalasta. Toinen oli naapurimme Illosta.

  • mixu

    Zetori on kiva vehje kun hakee mökillä postin. Ei siitä sitten muuhun olekaan.

  • Nimetön

    Onnea matkaan! Perille päästyänne menkää syömään Napariirillä Joulupukin Pajakylän ruokapaikkaan,on hyvä ja edullinen ruoka. Terv.juuri sieltä tullut.

  • Nii i

    Ei monella muullakaan pääse häijäätä pidemmälle, kuten omalla autollanikaan en uskalla lähteä keskustaa pidemmälle. Mutta miksei annettaisi äijille suoritusrauha. On täällä maassa paljon hullumpaakin nähty….kuten se minikaivuri juttu…

  • Nimetön

    On ihmisiä, jotka uskaltavat ajatella, että miksen myös minä?? Kuka muistaa sadan vuoden päästä, onnistuinko vai en? Näin ajattelin itsekin ja uskalsin. Kyllä kannatti. Tsemppiä Zetorimiehille!

    • Nimetön

      Että vähemmän paketteja ja enemmän jokapäivän auttamislahjoja ja Zetoreihin dieseliä…

  • Nimetön

    😀 Mikä tahansa keino nostaa omaa paikkakuntaa valtakunnan kartalle on peukuttamisen arvoista!

  • Tiedoksi

    Tsempakkaa niitä pyöräilijöitä myös. Illosta Kallion Tuomasta (Junnoa) ja hänen veljeään Roismalasta. Jalat maitohapoilla ja rasvaa kuluu. Zetorin pukilla kun ei tarvitse polkea peräsuoli pitkällä.

  • maantietraktorit

    Taitaa jätkät päästä ,yrittää guinnesin lehdelle hyvä niin ,Remontin teko reissulla tuo omaa haastetta kans.Nyky VW kestä noin pitkää matkaa yhdellä jakoketjulla

  • Tartza

    Ihanaa ja ihailtavaa toimintaa . Elämässä pitää ottaa tavoitteita tsemppiä koitokseen ja Zetorissa voima jyllää

  • huittisten hullu

    tsemppiä pojat
    näyttäkää kaikille mistä se kana pissii ja posiitiivistä mieltä KAIKILLE
    turvallista matkaa olkoon säät suotuisat

  • Nimetön

    Kansa kaipaa sankaritekoja ja arjen sankareita, nämä pojat ovat niitä, hienoa toimintaa!

  • Nimetön

    Missähäpäin porukka päristelee Maanantai aamuna 8.30 aikoihin olisi kiva tietää?

  • Tasa-arvoa traktoreiden maailmaan

    Tyypillistä äijätouhua. Naiset jäävät tietysti Roismalaan vahtimaan kasvimaita ja penskoja.

    Menkääpä zetoristien eukot tansseihin sillä välin, kun ukkonne huitelevat ties missä.

    • Pat Patty Patterson

      Ei kai Zetorin kanssa harrastaminen ole rouviltakaan kielletty? Ehkä on kuitenkin niin, että naisväkeä kiinnostaa enemmän puutarhanhoito, käsityöt tai vaikka ristisanatehtävien täyttäminen? Moni vaimo on myös tyytyväinen, kun ukko ei nyhjää nurkissa, vaan puuhaa jonkun virkistävän harrastuksen parissa.
      Vertaisin tätä Zetor-harrastusta moottoripyöräilyyn. Motoristeista valtaosa on miehiä, joskin naisten määrä kasvaa. Moni nainen laittaakin pyöräänsä itse, joskin miespuoliso on usein se huoltomekaanikko.
      Nauttikaa Zetor-lesket rauhasta, joka vallitsee ukkojen reissujen ajan! Tai, tosiaan, lähtekää porukalla viihteelle.

  • Nimetön

    Tyypillistä äijätouhua. Naiset jäävät tietysti Roismalaan vahtimaan kasvimaita ja penskoja.

    Menkääpä zetoristien eukot tansseihin sillä välin, kun ukkonne huitelevat ties missä.

Kommentointi ei ole käytössä.