Elintarviketukku Rikainen ja Leivon Leipomo yhteistyöhön

Elintarviketukku Rikainen ja Pirkanmaan vanhin leipomo Leivon Leipomo aloittavat yhteistyön lähileivän toimittamiseksi pirkanmaalaisille asiakkaille.

Perinteisesti Leivon Leipomon leivän tuoksu on levinnyt pirkanmaalaisiin koteihin päivittäistavarakaupan kautta. Yhteistyöllä Elintarviketukku Rikaisen kanssa Leivon leivät tavoittavat jatkossa myös ravintolat, kahvilat sekä suurkeittiöt.

”Vuosien varrella olemme kehittäneet toimintaamme ja tuotevalikoimaamme vastaamaan yhä paremmin asiakkaidemme toiveita ja tarpeita. Tämän takia haluamme tarjota myös Leivon Leipomon tuoretta ja tunnettua lähileipää joka päivä asiakkaillemme”, toteavat Elintarviketukku Rikaista luotsaavat Janne, Antti ja Sanna Ryömä.

Elintarviketukun juuret ovat Sastamalan Vammalassa. Toiminta aloitettiin Rikaistenkylän Ryömän tilalla vuonna 2002 perunan viljelyllä ja jalostustoiminnalla. Ensimmäinen elintarviketukku perustettiin Nuupalan teollisuusalueelle, jolloin pääasiallinen toiminta oli lähialueella kasvatettujen perunoiden, porkkanoiden ja sipuleiden myynti paikallisille suurtalouskeittiöille sekä tukkuihin Porissa, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Vuonna 2009 tehtiin yrityksessä merkittävä suunnanmuutos. Tuolloin luovuttiin kaikesta omasta jalostustoiminnasta ja päätettiin keskittyä pelkästään tukkukauppaan. Päämarkkina-alueen siirtyessä yhä selvemmin Tampereen ympäristöön koko toiminta siirtyi Tesomalle vuonna 2011. Kolme vuotta myöhemmin Pirkkalan lentokentän kupeeseen nousivat nykyiset tilat; moderni elintarviketukun terminaali sekä toimisto.

Leivon Leipomon ensimmäiset leivät tulivat ulos uunista 1913. Yritys on ollut saman perheen omistuksessa jo neljän sukupolven ajan.

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.