Satakunnan naisille SM-hopeaa hirvenjuoksuista

Saara Inna, Anna-Liisa Häkkinen ja Päivi Haapaniemi-Kokko.
Saara Inna, Anna-Liisa Häkkinen ja Päivi Haapaniemi-Kokko.

Hirvenjuoksun Suomen mestaruudet ratkottiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Vesannolla Pohjois-Savossa. Henkilökohtaiset mestaruudet ratkottiin peräti kolmessatoista sarjassa alkaen nuorten 13-vuotiaiden sarjasta aina yli 80-vuotiaisiin saakka.

Henkilökohtaisten kilpailuiden ohella juostiin myös Suomen Metsästäjäliiton piirien välinen viestikilpailu naisten ja miesten sarjoissa. Satakunnan naisten joukkue Saara Inna Sastamalasta, Päivi Haapaniemi-Kokko Karviasta ja Anna-Liisa Häkkinen Punkalaitumelta nappasi hopeaa. Voiton otti Oulun piiri, jossa ankkurina juoksi Sastamalasta kotoisin oleva Katariina Keikko.

Myös miesten sarjassa tuli menestystä, sillä Jussi Mäenpää, Jani Häkkinen, Kalle Peltomäki ja Tommi Keikko nappasivat pronssia tasaisessa miesten viestikisassa.

Hirvenjuoksuviestissä kilpaillaan 3–4 hengen joukkueissa. Juoksumatka on 3–4 km, arviointitehtäviä on yksi ja ammunnassa ammutaan 5 laukausta ampumahiihtotaulun kaltaiseen tauluun. Yli 5 m arviointivirhe ja ohilaukaukset merkitsevät aina sakkokierroksia, jotka kukin kilpailija kiertää omalla osuudellaan.

Tulokset ovat luettavisssa www.hirviurheilu.com

  • mitallistien palkitseminen

    Kiva taas nähdä kuinka Sastamalan kaupunki palkitsee mitalistejä.

  • Urheilu ja harrasteet

    Kyse on puhtaasta harrasteesta, ei urheilusta. Lämmin käsi riittää!

    • Nimetön

      Miten niin tämä ei ole urheilua, ampumahiihtoon verrattava laji? Hiihdon sijaan juostaan 4-7 km matka ja matkalla suoritettavan ammunnan lisäksi on etäisyydenarviointitehtävä. Onhan pesäpallokin urheilua, vaikka siinä vain kopitellaan palloa ja juostaan muutama kymmenen metriä kerrallaan. Shakkiurheilusta puhumattakaan.

Kommentointi ei ole käytössä.