Nopeusrajoituskävelyllä ylinopeuksia vastaan

nopeusrajoituskavely
Sastamalalainen taiteilija Outileena Uotila (edessä) haastaa kaikki vanhemmat lastensa koulutielle liikenneturvallisuusviikolla.

Sastamalalainen taiteilija Outileena Uotila haastaa kaikki koululaisten vanhemmat kävelemään lastensa koulumatkaa valtakunnallisella liikenneturvallisuusviikolla. Tärkeä osa Uotilan ideoimaa kävelyä ovat kyseisen tien nopeusrajoituksella varustetut asusteet.

”Lähes jokainen meistä on päivittäin liikenteessä. Aikuisten esimerkillä on suuri merkitys lasten käyttäytymiselle. Usein kävellessäni itsekin pelkään, etenkin takaa ajavia hurjastelijoita.  Haluamme haastaa autoilijat kiinnittämään erityistä huomiota vauhtiinsa ja tarkkaavaisuuteensa.”

Nopeusrajoituskävelyn tarkka ajankohta on tiistai 13. syyskuuta kello 14-19. ”Mutta ei taatusti haittaa, vaikka kävelisi koko viikon nopeusrajoitusmerkin kanssa”, Uotila toteaa.

Sastamalan koulut ottavat tempaukseen osaa esimerkiksi askartelemalla nopeusrajoituskylttejä sekä liikenneturva-aiheisia julisteita. ”Toimitamme myös joitain merkkejä Sastamalan pääkirjastolle ja Kiikan kirjastoon. Jos ei halua itse askarrella, sieltä voi hakea omansa. Pääkirjasto on mukana myös siten, että siellä saa käydä ottamassa ilmaisia kopioita, joissa on nopeusrajoitus.”

Uotila soisi nopeusrajoituskävelyn laajenevan koko maahan. ”Toivottavasti se saisi pitempiaikaisempiakin muutoksia liikenteessä aikaan.”

nopeusrajoituskavelymallit
Ohessa helppoja esimerkkejä nopeusrajoitusmerkeistä. Merkin voi taiteilla esimerkiksi pahvilautaseen, tusseilla tai painoväreillä kangaspalalle ja edelleen hakaneuloilla takkiin.

Poimintoja

  • Tietoinen

    Tällä kohtaa Sarikatietä om 80km rajoitus ja vielä molemmista suunnasta!!
    Näin se vaan on!!

    • Nimetön

      18:50, kannattaa roudata ajokortti nimismiehelle. Et näköjään sitä enää tarvitse

  • Tietoisia tiellä tavannut

    Tuossa kohdalla ei olisi saanut ajaa 80 vuosikausiin. Liikennemerkein nopeudet säädetään ja tarkoitus niitä on noudattaa. Hyvällä ja tarpeellisella asialla ollaa!

  • Sek se oliki

    Mää ku luulin tätä polttaripilaksi, tai et sää täytät tännään 50.
    Painoin vaan petaalin pohjaan ja lisäsin vauhtia.

    • Tietoisia tiellä tavannut

      Poliisille vinkiksi: tien varressa ei tarvitsisi pitkään päivystää, kun olisi kuukausipalkat tienattuna. Tuntuu tiellä näistä kommenteista päätellen liikkuvan erityisen paljon piittaamatonta sakkia.

  • Järki

    Etenkin taajama-alueilla tarvis ajella rauhallisesti pieniä ihmisiä liikkuu.

  • Tässä on asiaa

    Ylinopeuden lisäksi turvattomuutta lisää tien reunaan kasvaneet puut ja pensaat joiden oksat tulevat tien päälle.

    Mitään pientareitahan tuossa ei ole.
    Kaukolantiellä voimalaitoksen jälkeen on samoja vaaranpaikkoja.

  • Ajokortillinen

    Samalla kun vaaditaan tarkkuutta nopeusrajoitusten noudattamiseen, pitäisi myös kiinnittää huomiota tienvarsipuustoon. Näkemäesteet ovat suuri riskitekijä. Lisäksi isommat autot joutuvat ajamaan väärää kaistaa varoessaan autojensa peilejä osumasta oksiin. Tässä olisi kiinteistöjen omistajilla näytönpaikka!!!!!

  • Nimetön

    TIETOINEN Opetelkaa liikenne säännöt ennen kuin kirjoittelette tänne!

    • tietoinen

      Jost tuut esim. Hartolankoskentieltä lähdet kumpaan suuntaan tahansa ei oo nopeusrajoitus merkkiä joten nopeusrajoitus on 80km/h seuraavaan nopeus merkkiin asti! NÄIN SE VAAN ON

      • Nimetön

        Eikö tuossa kohtaa täyty taajaman kriteerit (rakennukset max. 200m toisistaan), jolloin käytössä taajama-alueen yleisrajoitus 50, ei taajaman ulkopuolinen 80?

      • Nimetön

        Oletteko varmoja, ettei tuokin ole taajamamerkin alueella, eli viidenkympin rajoituksella? Jos tuonne päästäkseen on ohittanut taajamamerkin, sen keltaisella suorakaiteella olevan kylän varjokuvan, on aluerajoitus 50 voimassa, edellyttäen, ettei ole ohittanut vielä taajama-alueen päättymismerkkiä.

  • Nimetön

    Täytyypä koittaa seuraavan kerran onneaan, kun Kissalan pojat tulee maijalla vastaan ja vetää se 80 tauluun. 🙂

Kommentointi ei ole käytössä.