EU-ruokakasseja jakoon Kiikoisissa ja Kokemäellä

EU-ruokakasseja jaetaan jälleen Satakunnassa. Maaseutuvirasto Mavin kanssa yhteistyössä tehtävä kassien jakelu jatkuu Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin osastoissa, muun muassa Kiikoisissa ja Kokemäellä.

Kokemäellä ruokakasseja jaetaan osoitteessa Suokkaantie 17 keskiviikkona 14.9. klo 15 alkaen. Kiikoisten osasto aloittaa jakelunsa tiistaina 18.10. klo 11 osoitteessa Kiikoistentie 316.

Ruokakasseja jaetaan niin kauan kuin tavaraa riittää.

Ruoka-apua rahoittaa Euroopan unionin vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto. Rahaston tavoitteena on edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta Euroopan unionissa ja vähentää köyhyydessä ja syrjäytymisvaarassa elävien ihmisten määrää. Ohjelmakauden ensimmäisessä vaiheessa elintarvikkeita jaetaan vuosien 2015 ja 2016 lähes kolme miljoonaa kiloa eri puolilla Suomea. Ruoka-avun jakamista koordinoi yhteensä 34 kumppanijärjestöä.

  • Nimetön

    Voisiko jakelua Kiikoisissa hoitaa hienotunteisemmin? Kiikostalossa ei muita kävijöitä juuri ole, joten aremmat saattavat kokea nöyryyttäväksi silmätikuksi asettamiseksi tuossa paikassa asioimisen. Olisiko jakelu järjestettävissä sellaisessa paikassa, jossa väkeä käy muillakin asioilla?

    • Nimetön

      Eipä välttämättä. Sinä et voi typeryydellesi mitään, joku muu ei voi köyhyydelleen, joka voi johtua esim. sairaudesta tms.

  • Nimetön

    Paljon päristään myös siitä miten ihmiset eivät tunne kuuluvansa tähän yhteiskuntaan. Asiaan on olemassa ratkaisu mutta sitä ei haluta laajemmin käyttää. Ratkaisu on perustulo. Silloin ihminen joka mulkoilee maailmaa lippalakin alta, tuntee tulleensa hyväksytyksi.

  • Nimetön

    08.40 Kun jokainen ihminen tarvitsee sen perustulon niin miksi sitä on niin vaikea järjestää ? Ei ne EU:n pussijakelut auta jos perustoimeentuloa ei ole. Lisäksi työttöminä on paljon henkilöitä, jotka eivät koskaan tule työllistymään esim. sairaus, joka estää työnteon. Nykyiset työmarkkinat eivät sairaita suosi, vaan työntekijän tulee olla kaikin puolin hyväkuntoinen.

    • Nimetön

      15:37
      Jos ei ole vielä sinulle auennut miksi on vaikea järjestää, niin voin valottaa näitä yllätyksellisiä syitä. Siihen vaaditaan rahaa ja paljon, siis PALJON. Toisena syynä on perustulon passivoiva vaikutus. On paljon niitä, jotka jäisivät uunin pangolle maate, kun raha tulee kotiin ilman vastiketta. Jne. jne.

      • Nimetön

        Kunhan joudut aikanaan itse työttömäksi, niin mielesi muuttuu. Robotisoidussa maailmassa on kovin vähän ihmistyöpaikkoja ja verkkokauppa on tappanut pienet ja keskisuuret yritykset. Palvelu- tai muillakaan yrittäjillä ei ole asiakkaita, jos ihmisillä ei ole historiaan jääneen palkkatulon korvaavaa perustuloa. Kuka sen perustulon maksaa, on ratkaistava. Joko valtio yrittää kupata verotuloja muutamalta globaalilta yritysjätiltä tai tuotantovälineet on sosialisoitu. Taitaa tulla levottomat ajat ennenkuin tämä tulonjako on ratkaistu.

      • Nimetön

        Niin miten nuo heittämäni ajatukset voisi muuttua, jos jään työttömäksi. Edelleen perustulo vaatii paljon rahaa, eikö? Samoin perustulo passivoi edelleen samalla tavalla. Nämä asiat ovat FAKTOJA, joita kukaan ei ole pystynyt eikä pysty edelleenkään kumoamaan.

  • nimetön

    Mää tyhmässä päässäni ajattelen, että jos saa perustuloa, ei ole viemässä keneltäkään mahdollista työpaikkaa ja on ehkä vähemmän sossun luukulla. Voi olla utopiaakin. Perustulo on ihan perusmenoa takaisin kulutukseen. Sitä lienee turhaa kenenkään kadehtia.

    • Nimetön

      Varmaankin on vähemmän sossun luukulla ja saa samasta lähteestä rahansa kuin sossun luukulta hakiessa. Eli mikä muuttui? Varmaan työttömyyskorvauskin on perusmenoa takaisin kulutukseen, eikö?
      Ihmisillä on jokin kummallinen päähänpinttymä perustulon hyvyydestä. Samaa verorahaa siinä jaellaan, kuin työttömyyskorvauksessakin, mutta laajemmalle joukolle ja enemmän. Populismia, tyyliin palvelut ja etuudet ylös – verotus alas. Suoraan bolsevikkien ajatusmaailmasta . . .

  • nimetön

    Klo 18:11 on oikeassa. Enemmän rahaa kuluu esim. päiväraha-ja toimeentulotukikuluihin. Ja ois mulla muutama fakta muistakin menoista, jotka avautuivat lähipäivinä…

  • Kyttäävä naapuri

    Antaisivat jotain terveellistä, eikä tuollaisia jauhoja ja makaroneja.

  • Nimetön

    Kyllä ruokakassi on hyvä. Pahanpäivän varalle, jolloin kaikki muu ruoka on loppu,
    rahat myös, ruoka-apukassi auttaa ylitse vaikkakin vain makaroonilla.Siitä tummasta jauhosta saa terveellisiä kuituja. Yksinkertainen marja- tai omenapiirakkakin on ihan hyvä. Puoliksi vehnäjauho, puoliksi sämpyläjauho.
    Sitä täydellistä rahattomuutta on varmaan rikkaamman vaikea ymmärtää, mutta kun on ollut vuosikausia pienet tulot, eikä metsärahoja pikku retkiin, matkoihin, ikinä. Ei tule mihinkään ylimääräiseen rahaa. 700-900 e on vähän eri kuin monen tonnin tulot. Meitä alle tonnilla eläjiä on paljon.

    • Nimetön

      Tiedätkös JTT&), sinä olet ihan oikeasti vähän tyhmä…. Mutta varmasti onnellinen sellainen. Toivotaan, että sulla menee jatkossakin lujaa ja voit vähän kyykyttää muita. Saat siitä varmasti tosi hyvän mielen itsellesi. Eikö?

      • Nimetön

        Ei kannata hermostua näistä trolleista, eikä varsinkaan vastata heille. He haluavat ärsyttämisellään huomiota, ihan kuin kiukuttelevat lapset. Toivotaan vaan terveitäkin päiviä heille ja jätetään huomiotta. Käydään keskustelua niiden kanssa, jotka ovat tosissaan ja osaavat keskustella, siis ottaa vastaan myös eräviä mielipiteitä.

  • Nimetön

    Perustulon ajatus on siinä, että voi ottaa helpommin pieniäkin töitä vastaan kun ei tarvi laskea mitä etuja menettää. Eli perustulolla on työllistävä vaikutus. Hallituksen tuleva kokeilu jossa perustuloa annetaan pelkästään työttömille on surkea kohellus. Perustulo kuuluu kaikille ja rahoitetaan verotuksella. Ehkä suurin vaikutus perustulolla on siinä, että sillä taataan yhteiskuntarauha. Ihminen on vähintään sen perustulon verran elämänsyrjässä kiinni.

    • nimetön

      Tässäpä se oli kaikessa lyhykäisyydessään hyvin perusteltuna! Eikä vähin vaikutus ole juuri tuo yhteiskuntarauhan takaaminen tässä tilanteessa…

Kommentointi ei ole käytössä.