Leirintäalueen kupeeseen ehkä puisia kerrostaloja

Vammalan Uittomiehenkadun Rautaveden puoleista rantaan ennen Tervakallion leirintäaluetta ollaan kehittämässä asuinrakentamiseen. Alueella on vuonna 1975 vahvistettu kerrostalokaava, mutta tontit eivät ole menneet kaupaksi. Nyt alueen rakentamiselle on ilmennyt halukkuutta.
”Kehittämissuunnitelmasta ja sopimuksesta neuvotellaan parhaillaan. Tavoitteena on saada aikaan hieno ja houkutteleva kerrostaloalue Rautaveden rantaan nimenomaan puurakenteisilla kerrostaloilla. Niitä voi tulla kaksi tai useampi”, kertoo Sastamalan kaupungin maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela.
Ajatellulla alueella on Uittoyhdistyksen vanhoja puurakennuksia ja yksi tiilinen rakennus. Niiden säilyttämisestä neuvotellaan kehittämissuunnitelman yhteydessä.

Alue ei ulotu Tervakallion leirintäalueelle saakka. Hannukselan mukaan kaavan uusinta koskee kuitenkin myös leirintäaluetta.
”Leirintäalueen osalta tilanne on se, että sillä ei ole voimassa olevaa kaavaa. Leirintäalue on nyt uimaranta-aluetta. Tavoitteena on kuitenkin turvata leirintäalueen tulevaisuus.”

Poimintoja

  • :-)

    hävitetään vaan se lasten leikkipuisto eihän poraavia muksuja kattele
    edes merja-liisa

  • Nimetön

    Sen vois siirtää leirintäalueen puolelle. On sen verran surkea leikkipaikka siellä ja käyttäjiä kesäaikaan olisi päivittäin. Ei taida täyttää EU-vaatimuksia millään lailla. Onkohan hiekkojakaan vaihdettu viiteen vuoteen…

  • Nimetön

    80 luvulla siinä oli aika hienolla paikalla pari-omakotitalo. Ja oli hieno vanha talo.

  • Älä muuta, maisema pilataan kuitenkin

    Eipä jää enää mitään herttaista aluetta lenkkeilijöille, lapsille tai muille koko Tervakallion alueelle. Pilatkaa vaan kaikki, samaa rataa meni Hietalan ainutlaatuinen tontti.
    Varoituksen sana mahdollisille uusille asukkaille: Sastamala on viimeinen paikkakunta, jossa viihdytte. Huomaatte kaiken lakoavan ympäriltänne. Ne paikat, jotka tulevat rakkaiksi, menevät gryndereiden mukana. Pois, pois.

    Tapasin erään paikkakuntalaisen ihmisen viikonvaihteessa. Hän oli joutunut turvautumaan terapeutin apuun, jotta selviäisi erään alueen asukkaiden kanssa arjessa. Niin v-maisia tyyppejä oli tullut vastaan, että joku tuon henkilön tuttavapiiristä joutui muuttamaan Tampereelle, ettei kiusattaisi hengille Kerrostalossa Rautaveden toisella Rannalla.
    Eräässä Kerrostalossa kantakaupungissa asuu vanha tyyppi, joka on saanut viimeisen 20 vuoden aikana aikaan niin paljon pahaa, että hän on muuttunut jo legendaksi. Uskovainen ihminen on kiusannut kerrostalon vuokralla asuvia ihmisiä niin, että nämä ovat joutuneet suin päin muuttamaan muualle. Kiusaaminen on ollut kellon ympäri tapahtuvaa toimintaa. Erikoista, mutta isännöitsijä menee tuohon mukaan, lähettelee kunniallisille asukkaille kirjeitä, joita tuo hourupääasukki juustonreikäpäässään ihmisistä keksii. Uhreja tuntuu olevan kymmeniä.

    LAITTAKAAPA ENSIN HULLUT ASUKKAANNE OIKEAAN HOITOLAITOKSEEN, JA VASTA SITTEN SUUNNITELKAA KANINKOPPEJA HEILLE.

    Ihmeellistä, mutta totta. Ja nyt on nousemassa vastarannalle uusi kerrostalo! Varokaa uudet asukkaat häiriintyneitä vanhoja niissä kopperoissa sitten aikanaan. Mihin pahat menisivät elleivät kerrostaloon?

  • Nimetön

    Ei enää kerrostaloja tai rivareitakaan aivan rannan tuntumaan. Rannat kuuluvat yleiseen virkistyskäyttöön, lasten ja perheiden leikkipaikoiksi ja rantamaiseman ihailuun. Kerrostaloja mahtuu kyllä tien toiselle puolelle, ihan Mottiselle asti!

  • Nimetön

    Olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa siitä, että täällä on tilaa kyllä rakennella taloja, mutta ei niitä kaikkia tarvitse ihan rantaan rakennella.

  • Ei karavaanareita ...

    Karavaanarit on katoava ryhmä joten leirintäalueelle myös kerrostaloja … johna Ellivuoressakin on karavaanari alue …

  • Nimetön

    Ei ole katoava ryhmä. Tänä vuonnakin maanlaajuisesti kattojärjestöön 5000 uutta jäsentä. Toki vanhoja suuria ikäluokkia jää pois, mutta ne pääosin asuvat kausipaikoilla SFC-alueilla. Nuoremman polvet karavaanarit kulkevat ja tänäkin kesänä niitä ollut terviksellä satoja.

Kommentointi ei ole käytössä.