Suodenniemen postinjakelun lähtöpiste siirtyy lokakuussa Mouhijärvelle

Suodenniemen postinjakelun lähtöpiste siirtyy Mouhijärvelle ja jakelun esityö, postinlajittelu, Nokian jakelutoimipaikkaan 10.10.2016. Lähtöpisteen ja esityön siirtymisen takia postinjakelureittejä muokataan jonkin verran nykyisestä.

Muutokset vaikuttavat postinjakeluaikaan Kiikoisissa, Laviassa, Mouhijärvellä ja Suodenniemellä. Osa postinsaajista saa päiväpostinsa nykyistä myöhemmin. Päiväpostin jakeluaikaan vaikuttaa päivittäin myös jaettavan postin määrä.

Postimäärien vähentyessä postinjakelusta tulee entistä kalliimpaa. Kustannusten hillitsemiseksi lajittelu- ja jakelutyötä tehdään uudella tavalla. Yksi tapa on keskittää paikallista lajittelun esityötä ja yhdistää jakelun lähtöpisteitä.

Vaikka perinteisen postin määrä vähenee, Posti haluaa jatkossakin tarjota hyvät, luotettavat ja ajassa elävät postipalvelut kaikkialla Suomessa sekä kehittää uusia palveluita asiakkaiden tarpeisiin.

Postinlajittelijoiden ja jakajien työtä helpottavat oikeat osoitemerkinnät postilähetyksissä sekä postilaatikoissa. Posti kulkee sujuvasti, kun postilähetyksissä on täydelliset vastaanottaja- ja osoitetiedot.

Puutteellinen tai virheellinen osoite vaikeuttaa ja hidastaa postinkäsittelyä ja jakelua. Postinsaajan kannattaa ilmoittaa oikea osoitteensa postin lähettäjälle. Myös postilaatikkoon, -lokeroon tai -luukkuun on tärkeää merkitä selkeästi luettavissa oleva osoitetieto.

Erityisen tärkeää on, että katuosoitteen lisäksi talon tai huoneiston numero on hyvin näkyvillä. Myös postinsaajien nimet on hyvä merkitä näkyville, esimerkiksi vaikka postilaatikon kannen sisäpuolelle.

    • Kuttukappelin Vilperi

      Niinhän tuo oli kuusikymmentäluvulla Kiikoisissa, että posti haettiin konttorista. Tosin konttoreitakin oli joka kylässä. Nyt laskut, lehdet ja mainokset tulevat haluttaessa ja haluamatta sähköisesti ja paketit voi tilata kuriirikyydillä postia halvemmalla kotiin. Kun ei ole Postisäästöpankkiakaan, niin eipä konttoreille ole paljon tarvetta. Eikä postinjakajillekaan kohta.

  • Nimetön

    Luopuminen osoitetiedoissa vanhoista kuntien nimistä oli Sastamalassa suuri virhe.

    • Nimetön

      Ei todellakaan ollut. Mielestäni paras asia mitä koko kuntaliitoksen pakottamisessa tapahtui.

      • Nimetön

        Kunpa vielä olisi tuossa yhteydessä muutettu ”hauskat” murteelliset kadunnimet yleiskieliseen muotoon. Kiikostentie on vihoviimeinen nimi, useimmiten postin lähettäjä kirjoittaa sen kaupunginosan nimen mukaisesti Kiikoistentie. Ymmärränhän minä, että Kiikoisíssa halutaan vaalia emäpitäjä Tyrvään murretta, mutta ei se kuulu virallisiin yhteyksiin.

  • Nimetön

    No Mouhijärvellä Eskolan suunnalla ei voi enää paljo myöhempään posti tulla, t. Sivusta seurannut

  • Nimetön

    Eikös tuo olisi kannattanut liittää Vammalan jakeluun, joka on sentään osa Sastamalaa?

  • Nimetön

    Tyrvään Sanomat kertoi että jakelu muuttaa sinne mistä alunalkaen lähtikin. Pynnärille.

    • Nimetön

      Jaahas, todella laadukas keskustelu on taas meneillään. Olet varmaan ylpeä lausunnoistasi nimimerkin takaa . . .
      Suoli24 kalpenee näiden rinnalla

Kommentointi ei ole käytössä.