Ota kantaa keskustan palveluihin, vinkkaa myös mukavasta paikasta

Sastamalan kaupungin Sykettä sydämeen -kehittämishankkeen puitteissa on avattu kysely, jolla kartoitetaan sastamalalaisten ajatuksia kaupungin keskustasta. Kyselyssä voi ottaa kantaa keskustan palveluihin, liikenteeseen sekä esimerkiksi täpätä keskustan karttapohjaan itselle mieluisimman ja epämieluisimman paikan. Kyselyssä selvitetään karttapohjan avulla myös ihmisten tapoja liikkua keskustassa.

Kysely on tarkoitettu kaikille sastamalalaisille ja vastaamiseen menee aikaa noin 20-30 minuuttia. Kysely löytyy verkosta osoitteesta: http://www.sastamala.fi/syke

Sykettä Sastamalan sydämeen -selvityshanke on Sastamalan kaupungin vuonna 2015 käynnistämä hanke. Hankkeen tavoitteena on luoda edellytyksiä elävän, viihtyisän, vetovoimaisen ja turvallisen keskustan kehittämiseen. Tarkoituksena on tunnistaa kaupungin vetovoimatekijöitä ja luoda niiden pohjalta tekijöitä, jotka houkuttelevat kaupunkiin sekä uusia asukkaita että matkailijoita. Hankkeen ympäristösuunnittelussa keskitytään erityisesti toiminnallisiin, asukkaita palvelevien tiloihin.
Selvitystyö toteutetaan yhteistyössä kaupunkilaisten, yrittäjien, Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n ja Sastamalan kaupungin kanssa.

Poimintoja

  • Nimetön

    Hyvä kun jonkinlaista sykettä saatiin
    tähän asti kerrostalossa kylmässä maattiin.
    Patterit oli kylmät kuin ryssän hel–tti
    olis kattilaan heittää pitänyt jo pelletti.
    Saa kaukolämmössä palella ja hytistä
    ei kylmässä voi kuorsata rytistä.
    Tänne kukaan ei jäätymään halua muuttaa
    koettu on ja se suututtaa.

    • Nimetön

      Mikset laita tai käske laittaa talosi lämmitystä päälle sieltä omasta lämmönjakohuoneesta? Jos hanasta tulee lämmintä vettä, on kylmät patterit ihan omaa tyhmyyttä, ei kaukolämmön.

  • Nimetön

    Mielipaikkojani: Liekoveden rannan kävelytie siltoineen, Pororanta kesällä ja Alasen rannan uimaranta, Hornion alue. Onhan täällä paljon kertomisen arvoisia paikkoja. Tori tarttis kumminkin kasvojen kohotuksen, se kahvioparakki on ihan järkyttävä!

  • Nimetön

    Keskustan kaupoissa on hyvä palvelu mutta varsinkin vaatepuolella surkea valikoima. Toivottavasti sittariin tulee sen alan toimija. Vaikka kenkäkauppoja on vaan yksi olen sieltä aina löytänyt hakemani. Tosi hyvä valikoima on. Kahvilat menee liian aikaisin kiinni ,eikö jonkun kannattaisi pitää myöhempään auki ?

  • Nimetön

    Karkun Pappilan saari – tosi hieno luonnonmukainen ulkoilupaikka niin kesällä kuin talvella. Siellä on hyvä rauhoittua ja ladata akkuja , Siellä lapset ja nuoretkin viihtyvät.

  • Nimetön

    Voi kumpa kaikki päääsisivät näkemään kauniin Sastamalan vesiltä. Minulla on vene ja viihdyn paljon vesillä ja usein tulee käytyä retkeilemässä Oksalossa ja Kuivaluodossa. Mielestäni molemmat ovat kaupungin omistuksessa ja vapaassa käytössä. Sastamala on kaunis kaupunki ja aika paljon kaupoistakin löytyy sitä mitä nyt ihminen tarvitsee mutta tosiaankin vaateostoksille on joskus pakko lähteä kauemmaksi.

  • Nimetön

    Rantaa myötäileviä teitä on kiva kävellä,maisemiin ei kyllästy koskaan. On aina niin erinäköistä riippuen mikä vuodenaika milloinkin menossa. Torin kunnostamista myös ehdotan.

  • Nimetön

    Ei täältä puutu mitään muuta kuin ….UIMAHALLI (enkä tarkoita nyt mitään pula-ajan halleja ettei kenenkään tarvi alkaa viisasteleen että onhan täällä kaksikin hallia)

    • Nimetön

      eikös tällä hetkellä eletä VARSINAISTA pula-aikaa säästövimmoineen, aina vaan huonommaksi menee
      kun olemassaolevat hallit on tehty, ei leipäjonoista ollut tietoakaan

  • Nimetön

    Lousajasta pitäisi saada ohituskaista suoraan Tokmannille. Ei tarvitsisi noita huonokuntoisia keskustan katuja ”rallattaa” edestakaisin. TT eli Tunneli Tyrväälle.

  • Jari Saikka

    On paljon hienoja paikkoja mutta ei niistä pääsenauttimaan. Täyttäisin rantaviivaa lukion luota ja siirtäisin torin kesäksi rantaan ja talvella takas vanhaan paikkaan mut puolta pienempänä. Näin hoituis P ongelmat keskustassa ja saatais rannat käyttöön ja hieno torikahvila veden äärelle sekä mahtava tapahtuma alue rantaan.ja 20 vieras vene laituri paikkaa torin reunaan. Ym.ym. Ja ei tarvis vanhatori kuin pinta korjata. Kyl olis hieno lähtee kesällä torikahville tai konserttiin kauniille ranta torille ja pysäköidä auto lukion tyhjälle parkkipaikalle.

  • Nimetön

    Ihmeellistä kun niin monet näkee vain negatiivisia asioita yleensäkin jos on puhe Sastamalasta. Mainitsempa minäkin muutaman hienon asian täältä uudesta kotikaupungistani ;Pukstaavi, kauniit järvimaisemat, kirkot, hyvä palvelu, kirjasto ja kirjakauppa nyt tulivat mieleen ensimmäisenä. Ehkä metsää ei näe puilta miettii ”jo kolme vuotta sastamalalaisena”

  • Nimetön

    Kaikki muu menettelee keskustassa, mutta paljon puuttuu kun uimahallia ei ole saatu aikaiseksi. Mitään ennenvanhais prutimispaikkoja jossain takavasemmalla en nyt tarkoita vaan ihan oikeaa nykyaikaista uimahallia.
    Vieläkin naurattais jos ei olis surkuhupaisaa muistellessa miten 20v sitten tullessani töihin tänne ensin ja sitten muuttaessani Turusta asumaankin kyselin töissä uimahallia. Olisin muuttokiireitten jälkeen aloittanut vanhan harrastukseni. Eikä sitä, voi hyvänen aika ollutkaan, ei ois tullut mieleenkään. Mutta että se on totta vieläkin.

    • Nimetön

      voi raukkaa. toisin sanoen joudut nyt uimaan kuivalla maalla ku ei viitti lähtee takavasemmalle prutiin! olisit pysynyt siä turkkuuses vaan!

  • Nimetön

    Liekosaari voisi olla yksi hieno kehittämiskohde, kevyt silta nokkakylästä saareen niin saari olisi kakkien halukkaiden käytössä.
    Saari on nykyisilläänkin luontoihmisten suosiossa, kaikilla vain ei ole omaa venettä, millä sinne pääsisi.

  • Nimetön

    Joo-o, ensin lopetetaan kyläkoulut ja palvelut syrjäkyliltä, sen jälkeen on tosi kiva lukee lehdistä kun keskustaa halutaan elävöittää ja kaivataan ideoita sen kehittämiseen.Että sillai.

    • Tässä on asiaa

      ….Sastamala on säästänyt itsensä hengiltä. .

      Kaukolan koulun lakkautus ja lukioiden yhdistäminen ei riitä säästöiksi ..

      Pitäskö tarjota 300 euroa porkkanaa ja laittaa porukkaa eläkkeelle kuten Sasky tekee..toivottavasti äänestäjät armahtavat osan poliitikoista kun eivät itse ymmärrä jäädä sivuun…

  • Nimetön

    Mielestäni Sastamalan mukavin paikka on meidän koti. Vaikka ulkona ulapalla myrsky se pauhaa, siellä mä tunnen lepoa ja rauhaa.

  • Nimetön

    Hyvä että edellinen kommentoija mainitsi Liekosaaren. Olen vuosien saatossa useinkin miettinyt että siitähän saisi Sastamalaan melkoisen vetonaulan jos osattaisiin hyödyntää ja yhdistää kaupunkiin esim juuri sillalla. Ottakaas tästä koppi kaupungin herrat.

  • karvaanari

    Tervakalliolla on hyvä fiilis ja kokemukseni keskustan liikkeiden palvelualttiudesta on pelkästään positiivista. Kaupungin kahvilat voisivat palvella pidempään.

  • Nimetön

    Tapahtumista paras vanhojen autojen vappuparaati.Siinä se syke! Jo 23 vuotta Vammalassa asuneena mielestäni hieno paikka on se silta kaupungin toiselle puolelle.
    Vesisitö näkymä! Ja onhan kauniita kirkkoja: Sammaljoella ja Tyrvään kirkot..
    Palveluissa olisi parantamisen varaa.. kahvilat pidempään auki. Vaatevalikoimaa enemmän.. Ja se torin ilme. Kamala parakki pois.. Ja keällä kukkia voisi olla enemmän.Orvokkiruukkuja keväällä..kaupungin puutarhaporukalle terveisii..

  • torikauppias

    Sastamalan tori on ihan kiva paikka käydä, mutta miksi sinne ei huolita uusia torimyyjiä. Kun soittaa torivalvojalle, ei vastata puhelimeen edes toripäivinä. Ja puhelut menee vastaajaan. Kun juttelin nykyiselle torivalvojalle, hän kertoi ettei hänelle ole annettu torivalvojan puhelinta käyttöönsä. Sehän nyt on todella ihmeellistä toimintaa.

  • sastamalalainen

    Ihmettelen nyt. Miksi sitten sastamalan kaupungin luettelossa on torivalvojan numero , jos siihen ei vastata.

  • Nimetön

    Tori kiinni autoilta! ja tosiaan se nykyinen kahvilaparakki pois. Torin takana olevan ”puiston” voi tehdä kokonaan parkkipaikoiksi. Liekosaareen silta ja sinne jotain aktiviteettia kaupunkilaisille. Sastamalassa on paljon potentiaalia jos vaan pannaan hihat heilumaan.

  • Tupsuniska

    Kaikkein paras paikka on Kaupplantalon miesten vessa. Ei tarvitse pelätä, että heti räjähtää.

  • nimetön

    Kulonpään Irmeli esitti kauppalantaloa nuorisokäyttöön. Kannatetaan. Ja sinne takapihalle se skeittiramppi sopii kun nakutettu!

      • nimetön

        Ei ole parkkipaikkapulaa Vammalassa. Viikonloppuna voi vähän joutua pyörimään, mutta arkena mahtuu Seukulle, torille ja kadunvarsiin oikein hyvin. Ja mopot tosiaan 2 samaan ruutuun, hyvin mahtuvat

      • Nimetön

        Eihän siellä vielä voi olla pöpöjä, kunnei hallia ole edes tehty. Pöpöt pysykööt poissa ja silakat paistetaan voissa.

  • Nimetön

    Ei silakoita ole pakko voissa paistaa. Esim. uunissa tulee vallan makoisia

Kommentointi ei ole käytössä.