Sastamala perustamassa talous- ja hallintopäällikön viran sivistyspuolelle

Kasvun ja kulttuurin ydinprosessissa toteutuu Sastamalassa ensi vuonna hallintojärjestelyjä.

Erityisesti taloushallinnon tehostamiseksi ollaan perustamassa kokoaikaista talous- ja hallintopäällikön virkaa. Sen myötä on mahdollista lakkauttaa kesäkuun alussa vapautuva kulttuurijohtajan virka. Muutoksen jälkeen yksi väliesimiestaso poistuu.

Talous- ja hallintopäällikölle ollaan yhdistämässä myös logistiikkaan liittyviä tehtäviä, kuten perusopetuksen koulukuljetusten kilpailutus. Konsernihallinnossa oleva logistiikka-asiantuntijan virka on määräaikaisesti täytettynä kuluvan vuoden loppuun. Talous- ja hallintopäällikkö olisi myös kasvatusjohtajan varahenkilö.

Nykyiset kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta yhdistyvät vaalikauden vaihtuessa yhdeksi sivistyslautakunnaksi. Tästä on valtuuston periaatepäätös.

Kaupunginhallitukselle esitetään talous- ja hallintopäällikön viran perustamista siten, että se voidaan täyttää ensi vuoden alusta alkaen.

  • Satu Oy ajetaan alas

    Vähän tuntuu oudolta koska kaupungilla on jo talousjohtaja ja muutenkin talousosaamista..onko nyt tuohon jo sopiva henkilö valittu…

  • nimetön

    Jos TALOUS ja HALLINTO ja LOGISTIIKKA yhteen. Kyllä pittää olle leveet hartiat tai ainaskii tupla-olkatoppaukset ehdokkaalla….Tai sitte joustava kroppa joka suuntaan.

  • Ei kovin uskottava järjestely

    Ihmettelen jos esityksen takana on kaupungin johtaja.Kaupungin hallituksen pitäisi ehdottomasti tyrmätä tällainen järjetön suunnitelma.Kaupungin hankinnat kilpailutuksineen pitää keskittää erityisen hankintaosaston tehtäväksi, mikä kilpailuttaa niin rakennushankkeet kuin koulukuljetuksetkin ja kaiken kaupungin tarvitsemat palvelut ja hankinnat läpinäkyvästi. On arveluttavaa että kaupunki antaa ilman kilpailua toimeksiantoja kaupungin omaisuuden, metsäpalstojen,kiinteistöjen ja maa-alueiden myynnistä yrityksille, joiden toimihenkilöillä ja kaupungin päätöksen tekoon osallistuvilla on selkeitä esteellisyysesteitä.

    Asian valmistelu näyttää tapahtuneen kovassa kiireessä.

    Tiedossa on huhtikuussa 9 päivänä 2017 tulevat seuraavat kuntavaalit.

    Päätökset halutaan tehdä ennen uutta valtuustoa nykyisen kaupunginhallituksen voimin.

    Kysymys on ennenkaikkea luottamuksesta avoimeen päätöksen tekoon. .näin sitä ei lisätä.

    • Nimetön

      Hankintayksikön perustaminen ei turvaa parasta hinta-laatusuhdetta hankinnoissa. Valitettavasti. Olennaistahan on, että tiedetään mitä tarvitaan ja osataan tehdä tarjouspyyntöjen sisältö oikein. Tähän tarvitaan aina yksikköjen omaa asiantuntemusta, ja välillä voisi ihan käyttää jopa ulkopuolista konsultaatiota.

  • venlajuu

    voisko joku perustaa semmosen viran että työtön sekatyö mies pääsis myös töihin.
    voisin siinä sivussa kilpailuttaa noo koulu kuljetukset,reitit on selvillä,ilmotukset lehtiin,valitse halvimmat,,,,,,,,,,,työ aikaa menis max 4h

  • Kaupungin valtuusto on

    hyväksynyt 20.6.2016 organisaatio uudistuksen joka tulee voimaan 1.6.2017.

    Uudessa mallissa luottamushenkilöiden määrä vähenee..miksi perustetaan uusia tällaisia keinotekoisesti perusteltuja virkoja jos on tarkoitus säästää.

    • Nimetön

      15:47
      Perustelisitko miksi kyseinen virka on keinotekoisesti perusteltu?

      • Asiaa pitää tarkastella

        kaupunginvaltuuston hyväksymän uuden organisaation pohjalta.On huomattava että valtuusto äänesti ratkaisusta,äänestyksessä hävisi ehdotus jossa oli erikseen kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta missä esittelijänä toimii kulttuuri johtaja Arja Valtonen.Nyt on tarkoitus että kasvatusjohtaja Pekka Kares esittelisi myös nämä asiat.

      • Sastamalan lautakunnat jatkossa

        Tarkastuslautakunta. ..vaalilautakunnan. ..sosiaali -ja terveys lautakunta (sotesi )…henkilöstöjaosto…sivistys lautakunta..tekninen lautakunta. .ympäristölautakunta. .

        Mitä siis tämä suunniteltu talous ja hallintopäällikkö (logistiikka ) tekisi, kaupungilla on Satu Oy ja talousjohtaja Alajoki talousasiat varten..hallintojohtaja Rautava sekä kaupungin lakimies hallinto ja henkilöstöasioita varten. .logistiikka ja kilpailutukset on järkevintä keskittää tekniselle lautakunnalle.

      • Onko nyt niin että

        myös tekniselle lautakunnalle perustetaan myös vastaava virka.

        Jos hallinto ja talouspäälliköstä tulee vain kasvatus johtajan sijainen uusi virka ei liene perusteltu..tehtävät tulee hoidettua nykyisen henkilöstön toimesta.

      • Kasvatus ja kulttuuri ydinprosessissa

        on myös (kuntaliitoksen perua) erikoinen perusopetuksen johtavan rehtorin virka.

        Toivoisin että kaupungin hallitus ei tekisi tällaisia kokonaisuudesta irrallaan olevia virkanimityksiä.

  • Nimetön

    Lopetetaanko siis kulttuurijohtajan, logistiikkapäällikön ja perusopetuksen johtavan rehtorin virat? Ja perustetaan tällainen talous- ja logistiikkapäällikön virka? Jos näin tehdään niin virka täytyy laittaa avoimeen hakuun jotta siihen saadaan pätevä henkilö! Ei niin että siihen taas siirretään sopiva kuntaliitosten tuoma palkallinen…

  • SalaistaOn

    Kovin on salaista touhua elinkeinojohtajankin valinta. Kukahan tyttösistä tulee valituksi?

    • Nimetön

      Ainakaan osaamista eikä alueen tuntemista ei arvostettu alkuvalinnoissa ei päässy elinkeinoyhtiössä asiantuntijana toimiva edes haastatteluun. Otetaan sitten sopiva työtön tai ikänsä pätkätöitätehnyt ikivaihtaja jota kukaan ei perehdytä mihinkään. Siälä on turvallista suljettujen ovien takana istua kuten edellinenkin ja muutama muu tekee. Ja kuntalaiset maksaa

  • Nimetön

    Sstamala nimesi itsensä Suomen Kirjapääkaupungiksi.Nimitys viitta vahvasti kulttuuriin! Sitten lopetetaan kulttuurijohtajan virka, mielenkiintoista…..

    • Nimetön

      Lopetetaan koko Sastamalan kaupunki ja otetaan käyttöön vanhat kuntanimet ja
      kunnanjohtajat ym. virkoineen.

  • Johtajia tai johtajanimikkeellä olevia

    vakansseja on tämänkokoiseen kylää liikaa. Riittää kun on kaupunginjohtaja …kaikki muut voivat olla korkeintaan päällikkötittelillä….tai muuten toimenkuvaan sopivalla kuvauksella…kaupunginlakimies, hallintopäällikkö,talouspäällikkö,elinkeinoasiamies,ympäristöpäällikkö(kaupungininsinööri), joka hoitaa teknisen puolen asioita, kasvatustoimen päällikkö, kulttuuritoimen päällikkö, kaupungin puutarhuri, kaupungin geodeetti,kaupungin sihteeri

    Itseasiassa tuo päällikkö(manager) sanakin pitäisi kokonaan korvata paremmalla.

    • Mallia Huittisista

      missä hallintosihteeristä tuli yritysasiamies..tuskin ne Sastamalassakaan työt tulevat paremmin tehdyksi johtaja nimikkeen alla..

      Toisaalla (Lännen Media kysely) kuntajohtajat povaavat kuntalaisille veronkorotuksia. Sote uudistus leikkaa pois suurimman osan kuntien verotuloista.
      Kuntajohtajat arvioivat että kulttuuri – ja vapaa-ajan palveluista on tingittävä.
      Koulutuksestahan on jo leikattu.

  • Nimetön

    Voi kaupunki poloinen
    ihan huonon oloinen
    on nimesi Sastamala
    siitä väittämään en ala.

  • Hyväksyttiin yksimielisesti

    …tehdyllä päätöksellä uimahallin rakentaminen siirtyy taas vuosia eteenpäin. ..

Kommentointi ei ole käytössä.