Veijo ja Ulpu Hukkaselle valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

Veijo Hukkanen ja Ulpu Hukkanen
Veijo ja Ulpu Hukkanen. Tyrvääläisessä hevostallissa alkanut kalabisnes on kasvanut vuosien varrella vientiyritykseksi, jonka liikevaihto noussee tänä vuonna 100 miljoonaan euroon.

Sastamalalaiset Veijo ja Ulpu Hukkanen ovat saaneet valtakunnallisen vuoden yrittäjäpalkinnon.

Palkinto julkistettiin juhlagaalassa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Vaasassa 8. lokakuuta.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on julkinen tunnustus esimerkillisestä yrittäjyydestä. Palkinnolla halutaan korostaa oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltavien yrittäjien merkitystä talouselämässä ja samalla parantaa yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassa.

Palkintokriteereissä huomioidaan erityisesti yrityksen tuottavuus, tuotekehitys, liikeidea, yrityksen kasvu, työllistävä vaikutus sekä pääoman käytön tehokkuus. Palkitut valitsi lautakunta, johon kuuluu edustajia Suomen Yrittäjistä, Suomalaisen Työn Liitosta, Yksityisyrittäjäin Säätiöstä ja Fenniasta.

Menestys on yhdessä rakennettu

”Palkinto on mahtava juttu tällaiselle hiljaiselle maalaispojalle”, naurahtaa Veijo Hukkanen.

Mutta ei ole epäilystäkään, etteikö saatu tunnustus lämmittäisi.

”Yli 40 vuotta jatkunut yrittäjätaipaleemme on saanut suurimman suomalaisen yrittäjille osoitettavan huomionosoituksen. Tuntuu hienolta.”

Toimitusjohtaja Hukkanen haluaa kiittää koko henkilökuntaa, jonka kanssa yrityksiä on viety eteenpäin.

”Tälläkin alalla kilpailu on todella kovaa. Onnistuminen edellyttää osaavaa ja ahkeraa henkilökuntaa. Työntekijät ovat soutaneet kanssamme samaan suuntaan.”

Veijo muistuttaa, että vaikka puoliso Ulpu on esiintynyt vähemmän julkisuudessa, ei koko yritystä olisi ilman häntä.

”Olin Ulpun vanhemmilla oppipoikana puoli vuotta. Ensimmäisen oman kalansavustamon rakensimme hevostalliin. Tämä menestys on alusta asti yhdessä rakennettu.”

Maanviljelijästä maan johtavaksi kala-alan toimijaksi

Yritys aloitti 70-luvun puolivälissä myymällä kalaa Vammalan torilla. Nyt Hukkasten yritysrypäs työllistää yli 230 ihmistä, ja sen vuoden 2016 yhteenlaskettu liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa.

 Hukkaset käsittelevät yhteensä yli 20 miljoonaa kiloa kalaa vuodessa.

 Konserniin on vuodesta 2013 kuulunut myös Turussa sijaitseva Martin Kala Oy, joka on erikoistunut silakan ja luonnonkalojen fileointiin sekä lipeäkalaan.

Syksyllä 2015 Hukkasen yrittäjäperhe osti kalankasvatuskonserni Taimen- yhtiöt Oy:n. Näin Hukkasten yritysrypäs on Suomen ainoa kala-alan yritys, joka hallitsee tuoreen kirjolohen koko tuotantoketjun, mädistä ja kalanpoikasista aina valmiiseen tuotteeseen saakka, ympäri vuoden.

 Yrityksen Suomessa valmistettuja kalatuotteita myydään kaupoissa valtakunnallisesti Kalaneuvos-brändillä sekä kauppojen omien merkkien alla.

 Lisäksi Hukkanen toimittaa tuotteitaan mm. keskus- ja tukkuliikkeille, elintarviketeollisuudelle, HoReCa-sektorille, muille kala-alan toimijoille sekä vientiin.

Veijo ja Ulpu Hukkanen
Veijo ja Ulpu Hukkanen palkittiin yrittäjäpäivillä Vaasassa myöhään lauantai-iltana.

Poimintoja

  • Kirsti Lahti

    Onnea Ulpu ja Veijo sekä koko tiimi hienosta suorituksesta. Yhdessä olemme enemmän.

  • Nimetön

    Onnea koko Sastamalan puolesta! Näin viedään kuntaamme ihmisten tietoisuuteen!
    Olette palkintojen ansainneet!

  • Nimetön

    henkilöstö palkitaan,hei ei nyt sentään nehän saa palkan joka kuukausi

    • Nimetön

      10:17. Olet oikeassa, juuri näin. 8h työrupeaman jälkeen ovesta ulos ja työasiat ei paina sen jälkeen ennen seuraavaa aamua. Eikä silloinkaan kovin suuresti. Siinä on se ero.

  • Nimetön

    Vammalan vanhempaa teollisuus- ja yrittäjäeliittiä harmittaa, kun Hukkanen tuli rinnalle ja pyyhälsi kirkkaasti ohi, tuskin perävalot enää näkyvät.

  • nimetön

    Ihana juttu! Tosi Paljon Onnea Hukkasille,olette ansainneet sen. Kyllä heidän kuuluisi saada kutsu Linnan juhliin,ovat sydämellisiä ihmisiä. Ja kala joka muodossaan on terveellistä.

  • Nimetön

    Hieno homma,näin sitä pitää.Alussa Aina hankalaa mutta lopussa kiitos seisoo. Nyt olisi paikallaan todellakin saada Hukkaset edustamaan tyrvääläistä yrittämistä Linnan Juhlille. Mikseipä vielä saada heidän hyviä tuotteitaan kutsuille!

    • Elina Niku

      Hyvä idea! Olisi todella edustava pari meiltä.
      ONNITTELUT Ulpulle ja Veijolle vuosien uuraasta,palkitusta työstä! Samalla onnittelut koko henkilökunnalle, joka on joukkueena tehnyt mainiota työtä.

  • Kirsti Lahti

    Älkää vähätelkö itseänne työntekijät. Kyllä siinä teidänkin panostanne on tarvittu. Ei se kala itsestänsä sieltä maailmalle lähde. Kyllä siinä teidänkin kätenne ovat mukana monessa työvaiheessa. Kiitokset kuuluu yhtälailla teille kuin Hukkasen perheellekkin.

  • Nimetön

    Onnea Hukkasille. Kaikesta päätellen yrittäjyys vielä kannattaa. Sastamalassa on muitakin esimerkillisiä yrittäjiä esim. Heinon leipomo siellä on hyvä palvelu ja hyvät tuotteet.

  • Työmies

    Esimerkki kovasta ja peräänantamattomasta työstä, esimerkkinä meille kaikille, HIENOA!

    • Nimetön

      Vanhoja vallankumoussosialisteja ei taida paljon olla enää tai vielä Suomessa. Tuo riippuu jatkossa siitä, kuinka monella prosentilla on töitä robotisoidussa maailmassa, ja onnistuuko robottituotannon tuottojen jakaminen yhteiskunnan ylläpitoon rauhanomaisesti. Nykyisen sosialismin sopimusyhteiskuntaan sovitetun mallin eli sosiaalidemokratian tavoitteena on parantaa yhteiskuntaa edistämällä demokraattista päätöksentekotapaa. Kansalaisten enemmistön ottaminen mukaan päätöksentekoon edistää rauhanomaista työtä tekevän enemmistön aseman parantamista suhteessa pääoman omistajiin. Kapitalismin yhteiskuntaa tuhoavien ominaisuuksien torjuminen, joita nyt on useamman vuoden ajan nähty, merkitsee sitä, että yhteiskunnan on säädeltävä ja täydennettävä markkinataloutta. Säätelyn merkityksen jokainen ymmärtää, mutta tuo täydentäminen merkitsee esimerkiksi sairaanhoitoa, lasten päivähoitoa, sairausvakuutusjärjestelmää, työttömyysturvaa, työterveyshuoltoa, työ- ja työkyvyttömyyseläkejärjestelmää ja muita toimia, joiden tarkoitus on turvata ihmisten mahdollisuudet tehdä työtä ilman huolta perheen pärjäämisestä tai joutumisesta vaikeuksiin terveysongelmien kohdalle sattuessa. Työnantajan hyväksi markkinataloutta täydentävät toimet ovat työvoimaa uusintavia, eli esimerkiksi lasten päivähoito, tehokas sairauksien hoito, työtapaturmien ehkäiseminen ja yhteiskunnan kustantama koulutus takaavat työnantajille riittävästi tehokasta ja tervettä työvoimaa vailla perhe- ja terveyshuolia ja ilman työtapaturmien riskejä.
      Tällaisen yhteiskuntajärjestelmän on sosiaalidemokraattinen työväenliike saanut aikaan sata vuotta sitten alkaneella työllään.
      Työmies on kunnianimi ihmiselle, joka on hyvä työntekijä ja kunnioittaa edellä mainittuja työväenliikkeen saavutuksia eikä heikennä niitä ajattelemattomuuttaan tai tahallaan. Tällaisia työmiehiä ja -naisia on Hukkanenkin tarvinnut päästäkseen nykyiseen asemaansa. Omistajapariskunta varmasti ymmärtää tämän ja pitää näistä välttämättömistä tuotannontekijöistään hyvää huolta.

      Vaikuttaa siltä, että nimimerkki Työmies voisi vaihtaa nimimerkkinsä Porvariksi, sikäli kun hän on täysin tolkuissaan kirjoitellut mielipiteitään.

      • Työmies

        Täyttä skeidaa, työtä suomessa tarvitaan ja työmiehiä eikä p….n puhujia!

  • Kirsti Lahti

    MÄ Olen kokoomuslainen henkeen ja vereen. Se on äidinmaidossa imetty. Vaikka kuulunkin pienipalkkaisiin henkilökohtaisiin avustajiin. Tuntipalkka ja asiakaskäynnit eivät aina ole samanlaisia joka viikko. Palkka vaihtelee tarpeen mukaan. Kiitos teille joilla käyn avustamassa teitä. Teette elämästäni tärkeän. Työtön kun ei ole nykyään mitään. Entinen laitoshuoltaja entisessä saspessa 11.5 vuotta. Ilman mitään kesälomia saatika työvaatteita.

    • Nimetön

      Elämänkatsomus toki voi pohjautua kotikasvatukseen, mutta eikö älykäs yksilö sentään osaa korjata sitä vastaamaan olosuhteita, joissa elää? Oletko tullut ajatelleeksi, että olet pian samassa asemassa kuin sata vuotta sitten oli piika? Silloiset piiat lähtivät työväenliikkeessä parantamaan asemaansa, mutta nykyiset piiat romuttavat saavutukset vain koska eivät ymmärrä asemansa riippuvan heistä itsestään, ei vanhempien asemasta. Tyydytkö tähän tilanteeseen, että työtön ei ole nykyään mitään, tai että ei ole kesälomia? Kannattaisiko tavoitella itselleen tai tuleville polville parempaa? Luuletko, että Kokoomusta äänestämällä nämä kaksi epäkohtaa korjautuisivat? Kokoomus on pääoman asialla, ja sille työttömyys on väline palkkojen pakottamiseen alas. Lomat ovat kuluerä pikavoittoja metsästävälle sijoittajalle. Kvartaalitaloudessa ei ajatella työvoiman jaksamista, senhän saa helposti korvattua tuoreella voimalla, kunhan työttömyys pidetään riittävän suurena. Koska globalisaatio ja robotisaatio muuttavat maailman pysyvästi, pitää työläisenkin oppia jälleen ajamaan etujaan. Muuten lapsillamme on kurja tulevaisuus.

      • Työmies

        Ei tarvi olla kummonenkaan näkijä kun ymmärtää että ay-liike on tullut tiensä päähän, kaikki vaan eivät ymmärrä sitä vielä. Työelämä on muuttunut niin rajusti että ay-liikkeen lauluja laulavat ovat tulevaisuudessa näitä vähäosaisia ja pitkäaikaistyöttömiä.

      • Nimetön

        Kaikki ovat tulevaisuudessa vähäosaisia ja pitkäaikaistyöttömiä, jos kansalla ei ole vahvaa etujärjestöä neuvottelemassa keinoista, joilla robottien työttömäksi tekemät elätetään. Jos se ei ole ay-liike, niin jokin vastaava kuitenkin. Jos ei kyetä neuvottelemaan, vaihtoehtona on sata vuotta sitten koettu terrori, kun toivonsa menettäneet yrittävät väkivalloin hankkia oikeutta säälliseen elantoon. Kymmenen vuoden sisällä kolmannes työpaikoista on menetetty roboteille, mukaanlukien toimistotyöt ja IT-alan perustyöt. On kiire alkaa neuvotella keinoista, joilla olemattomiin kuihtunut työperusteinen tulovero korvataan, jotta yhteiskunta ei hajoa. Siihen tarvitaan ay-liikettä, kun muutakaan vahvaa neuvottelijaa meillä työläisillä, tulevilla työttömillä ei ole turvanamme.

      • Työmies

        Kyllä on harhaisia ajatuksia, maailma on muuttunut eikä tämänpäivän työnantaja ole se iso paikallinen tehdas vaan naapurin pieni verstas.Ja palkat sovitaan kahdenkesken työpaikalla, paikallisesti, ei Helsingissä ay liikkeen päämajassa.
        Vaihtoehto on että se pieni paikallinen ei pysty työllistämään jäykkien rakenteiden ja ay liikkeen joustamattomuuden takia. Tämänhetkinen työmarkkinatilanne on edellisen kaltainen, työttömiä puoli miljoonaa ja ay liike tukevasti asemissa jotta ei syntyisi uusia työpaikkoja

    • Nimetön

      Kirsti Lahti sinä voit olla mitä haluat ja niin voi olla Hukkasetkin. Tunnen sinut ala-asteelta, mutta en halua sen enempää kommentoida sitä ja Hukkaset tunnen lasten harrastusten myötä. Heistä voin sanoa, että niin monet kerrat kun olemmekin tavannet, niin en voi muuta kuin hyvää sanoa! Ei siinä ole poliittisista asioita sanaakaan
      mainittu ja työstä vaikerrettu. Tuskin hekään niitä kesälomia niin hirveästi ovat pitäneet.

  • Paljasjalkainen

    Nimimerkki Kirsti Lahdelle tekisi hyvää tutustua vähän lähemmin asiaan, josta kirjoittaa. Nimimerkki voisi aluksi tutustua vaikkapa sdp:n saavutuksiin esim. palkansaajan, pienipalkkaisen erityisesti, elinolosuhteiden korjaamisessa. Ja sen jälkeen tutkia kokoomusporvareiden tekemisiä vastaavissa asioissa.

  • Nimetön

    Olin työelämässä yli 40 vuotta. Olin töissä sekä yksityisellä, että julkisella puolella. Nuorena ihmisenä jo ihmettelin sitä, miten pienipalkkaiset naiset äänestivät kokoomusta. Hienot toimistorouvat yrittivät kaikin keinoin syöttää myös minulle näitä porvarillisia oppeja, joita en kuitenkaan oppinut.
    Nyt uusi nobelistikin sanoi televisiossa miten hän arvostaa jokaista ihmistä titteliin katsomatta. Tässä on meille kaikille hieno opetus: Olkaamme ihmisiä ihmiselle ihan joka päivä.

  • Oliver

    Hyvä on laajentaa ja laajentaa yritystoimintaa, mutta jos kalastaja erehtyy viemään kalasaalista Hukkaselle, niin kusettavat oikein kunnolla. Hukkanen maksaa niin huonosti kalasta kalastajalle, että kannattaa saalis syötättää vaikka kissoille. Ahneus sitä Hukkanen edustaa!!!

Kommentointi ei ole käytössä.