Saattokellot Aleppon uhreille soivat Sastamalassakin

Seurakunnat ympäri Suomen ovat tarttuneet Kallion kirkon haasteeseen soittaa saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille.

Haasteeseen ottaa osaa myös Sastamalan seurakunta. Kelloja soitetaan Karkun, Kiikoisten, Suodenniemen ja Tyrvään kirkoissa. Soittokellot soivat mukana olevissa kirkoissa päivittäin kello 17 aina maanantaihin 24. lokakuuta saakka, jolloin vietetään sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää että YK:n päivää.

Kyseessä on ensi kerta, kun Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat soittavat kellojaan näin laajasti myötätunnon eleenä kansainvälisessä kriisitilanteessa.

Sosiaalisessa mediassa soivat saattokellot näkyvät tunnisteilla #alepponkellot ja #ringföraleppo

Täällä kellot soivat: http://www.evl.fi/alepponkellot/ Lista päivittyy sitä mukaa, kun uusia kirkkoja tulee mukaan.

  • venlajuu

    montako lapsi uhria tää kellojen kilkattelu pelastaa,,,,,,,,,,,,,HÄ

    • Nimetön

      Laittaa sinutkin ajattelemaan lapsiuhreja, sehän se tavoite on. Ja onnistuikin siinä. Ehkä ymmärrät paremmin lähimmäisten hätää kauempanakin.

  • Nimetön

    Hyvää ajattelua parhaimmillaan, nämä saattokellot. Ovatko seurakunnat varanneet riittävästi myös Sote-multaa hautajaisiin? Tämä nykyhallitus kun täräyttää maakuntamallin pystyyn, niin sotemultaa tarvitaan. Silloin ei tunneta köyhiä.

    • Nimetön

      Muista myös kertoa etukäteen omaisillesi, ettei sinulle soiteta kelloja kuoltuasi. Pahoin pelkään, että tuhkasi joutuvat kuitenkin kirkkomaan multiin. Siinähän olet ikuisesti kirkon yhteydessä. Ja kellot soivat…

      • Nimetön

        Jos ei näe mitään syytä kirkkoon kuulumiselle, voisi kysyä itseltään myös onko elämällään mitään päämäärää ylitse sukupolven, ylevää elämän tarkoitusta, vai onko vain kuluttamassa hetken niukkoja luonnonvaroja. Onko oikeasti hyvää syytä elää? Voisiko evoluutio hävittää tällaisen tarpeettoman ja vahingollisen lajinsa mutaation?

    • Nimetön

      21:37
      Jaa eroat, koska kirkko soittaa kelloja? On siinäkin syy . . .

  • Elän, siis ihmettelen

    Olen eronnut kirkosta mutta näitä kelloja kunnioitan. Hieno idea. Toivottavasti haaste leviää ympäri maailman ja laittaa ajattelemaan

  • Nimetön

    Kyllä kelloja saa soittaa jatkuvasti , jos sodan tai kärsimyksen takia niitä soittaan alkaa .

    • Nimetön

      Kirkko on aiheuttanut niin paljon pahaa ja kärsimystä ihmisille, että kelloja saa soittaa taukoamatta!

      • Elän, siis ihmettelen

        Ei se kirkko mitään kellekkään ole tehnyt vaan ihmiset. Kaiken pahan alku ja juuri eli ihminen. Ja niitä pahoja ihmisiä löytyy joka ikisestä maasta, olipa kirkko tahi moskeija. Pahoja ihmisiä on myös vaikka ei olisi kirkkoo ollenkaan. Paha ihminen voi olla rikas tai köyhä, duunari tai johtaja, kaikista yhteiskuntaluokista ja säädyistä niitä löytyy, vaikka ei edes kirkkoon kuuluisikaan tai vaikka kirkkoon kuuluisikin.

      • Nimetön

        Kirkko on aiheuttanut… tämä on näitä nettiryhmissä kiertäviä provoja, joita levittävät ihmiset, jotka eivät itse osaa ajatella. Uskonto on, lajista riippumatta, ihmisen moraalinen ja eettinen järjestelmä, jota ilman ei kivikaudelta oltaisi edetty nykyaikaiseen, lakien ja hyvien tapojen sääntelemään yhteiskuntaan. Uskontojen keskeinen asia on omatunto, joka kehittyy nimenomaan sillä kokemuksella, että pahoja tekoja seuraa rangaistus ja huonot ajat. Uskonto on auttanut omantunnon kehittymistä niin, että myös salassa tehdyistä pahoista teoista koetaan seuraavan rangaistus. Tähän ei maallinen oikeuslaitos pysty. Kokonaista elämää yritetään saada kunnolliseksi ja yhteiskunnan kannalta hyödyllliseksi, mikä tarkoittaa myös epäitsekkyyttä. Nykymaailmassa uskonnon pidäkkeet näkymättömälle pahanteolle ovat katkenneet, mikä näkyy tämänkin lehden uutisissa.

  • Yxs vaan

    Joopa joo,se on ihmisen itsekkyys , vallanhalu ja muiden arvostamattomuus joka saa paljon pahaa aikaan .Asioiden kun pitäisi olla niinkuin MINÄ haluan.Näitä MINÄ-ihmisiä itsekkäine tavoitteineen löytyy joka puolelta maailmaa isoista ja pienistä piireistä.Mitä pahaa kirkko muka on aiheuttanut? Kyllä se on ihminen joka luulee olevansa Luojaansa viisaampi.On hienoa että seurakunnat osoittavat näin myötätuntoa Aleppon uhreille.

  • Nimetön

    En kirkkoon kuulu, enkä heidän kirjoihinsa usko. Silti kellojen soiton ymmärrän ja saatan jopa itse hiljentyä ajattelemaan muitakin kuin itseäni.

  • Nimetön

    Kaunis ja kunnioittava osoitus sodan keskellä oleville ja muistutus meillä siitä hyvästä mitä meillä on eli rauhasta.

Kommentointi ei ole käytössä.