YLEISÖLTÄ: Hyvät kiikkalaiset

Kiikan uimahallin kulmilla istuu kehrääjäpatsas. Olisi mukava tietää sen historia. Milloin se on pystytetty? Olisiko 50-60 -luvulla ja liittyikö se rukkitehtaaseen ja mattokutomoon, joka oli maankuulu? Sodanjälkeisenä aikana on haluttu kunnioittaa kädentaitoja ja paikkakunnan kulttuuria. Nyt tätä patsasta tuskin huomaa.
Ehdotan, että se nostetaan arvokkaalle, keskeiselle paikalle eli vieressä olevan liikenneympyrän keskelle. Hyvänä maanmerkkinä se jäisi ohiajavien mieleen ja olisi myönteinen viesti kunnan historiasta.
Kahdesta liikenneympyrästä sillanpuoleinen on jo hienossa kunnossa, on komea kivipaasi ja vuorimännyt sivulla. Tämä toinen ympyrä on taas sekavan oloinen vaikeahoitoisine istutuksineen.
Seudulta löytyy varmasti hyviä suunnittelijoita toteuttamaan siihen edustava ja ainutlaatuinen paikka kehrääjäpatsaalle.
Ensi vuosi on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Nyt olisi hyvä aika tuoda perinteisiä arvoja ja edellisten sukupolvien työtä esiin.
Toivottavasti idea saa kannatusta paikkakunan päättäjiltä ja tuolloin patsashankkeessa mukana olleilta

Uutta ja vanhaa

Kiikan uimahallin kulmilla istuu kehrääjäpatsas. Lukija on kiinnostunut sen historiasta.
Kiikan uimahallin kulmilla istuu kehrääjäpatsas. Lukija on kiinnostunut sen historiasta.
  • Nimetön

    Sekavan oloista ympyrää on yritetty ehostaa, mutta mopo- ja kevaripojat ovat ajelleet ympyrän päältä ristiin rastiin. Vauhtikin on ollut hurjaa ja muutamia loukkaantumisiakin on tapahtunut. Ja se meteli…

  • Nimetön

    Onpas kerrankin hyvä idea ! Nyt tuo kiva ja erikoinen patsas onkin tosiaan näkymättömässä paikassa puskan suojissa. Ja mikä siis on tämän patsaan tarina?

  • Nimetön

    En oo ikänä ees nähny tämmöstä patsasta vaikka Kiikassa asunkin että kyllä vaan paremman paikan tarttee

  • Nimetön

    Keskitytään ympyrässä ajamiseen, ei vahtaamiseen. Laitakaan patsas kirkon mäjelle.

  • eläkeläinen

    Ei missään nimessä – Kiikassa liikenneympyrät ovat äärimmäisen pienet ja näkyväisyys ympyröiden ylitse on jo nyt olematon – kun esim. olet tulossa kirkon läheiseen ympyrään Kiikoisista päin, et näe yhtään, onko sillalta päin tulossa oleva auto jo ympyrässä ja kenties kääntymässä lukion suuntaan – suoraan eteesi – harkinta-aikaa sinulla jää ehkä 0,1 sekuntia.

  • Nimetön

    Eläkeläinenkin muistaa, että tiellä on taajamanopeusrajoitus. Rullaamalla kiertoliittymään 30-40 km/h nopeutta jää kummasti harkinta-aikaa.

  • Nimetön

    Hieno idea tuo patsas..mutta mitä tulee ympyrässä ajo kommentteihin niin taas se vilkunkäyttö..hhmm.lähinnä vitsi näillä seuduilla.

  • Nimetön

    Ympyrästä ei saa näkyä toiselle puolelle, siinä pitää olla näkemäeste.
    Koska näillä seuduilla on niin hitaita ja vajaaälyisiä kääkkiä liikenteessä, että jäädään odottamaan sitä toisella puolella ympyrää tulevaa, vaikka siinä ajassa ehtisi kolme autoa mennä ympyrään.
    Mikäli ei näe kuin vasta neljännes ympyrän mitalta tulevan auton. Nämä hitaat vajakit voivat viedä ajokorttinsa poliisiasemalle ja siirtyä rollaattoriin. Ehdottomasti yläikäraja ajokortille 60v.

    • Nimetön

      Oikeilla jäljillä olet, vaikka en tuota noin epäystävällisesti ilmaisisi. Näkemäeste ympyrässä hillitsee ympyrään tulevien nopeutta, saa jopa jarruttamaan, jolloin törmäykset ympyrässä ovat helpommin vältettävissä. Hyvä näkyvyys saisi helposti aikaan kisan, kuka ehtii ensiksi ympyrään, jolloin kylkeenajot lisääntyisivät. Varovainen saapuminen ympyrään on kaikkien etu. Kyllä siihen näkyvään tyhjään rakoon ympyrässä ehtii odottamatta koko ympyrän tyhjenemistä. Joskin Kiikan ympyröissä harvemmin on yhtä useampaa autoa samaan aikaan.

    • Nimetön

      Niinpä se tuli. Silloista oppikoulupoikaa huvitti suunnattomasti rukki kivellä. Taitaa muuten olla liian pieni taideteos ympyrän keskelle laitettavaksi. Ei sitä kukaan siellä kunnolla näe, ellei pysähdy katsomaan. Ja sehän ei oikein käy.

Kommentointi ei ole käytössä.