Ministerikin istahti Pukstaavin pulpettiin

Heli Tuominen (vasemmalla) esittelee näyttelyä ministeri Sanni Grahn Laasoselle (oikealla) . Ministerillä oli seuranaan muun muassa Suomen kirjainstituutin säätiön hallituksen puheenjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.  Kuva: Johanna Kurkikangas / Sastamalan kaupunki.
Heli Tuominen (vasemmalla) esittelee näyttelyä ministeri Sanni Grahn Laasoselle (oikealla) . Ministerillä oli seuranaan muun muassa Suomen kirjainstituutin säätiön hallituksen puheenjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.  Kuva: Johanna Kurkikangas / Sastamalan kaupunki.

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin osasto on vetänyt mukavasti väkeä Helsingissä torstaina alkaneilla kirjamessuilla.

Pukstaavin Kansakoulu 150 vuotta -näyttelyyn on käynyt tutustumassa kahden päivän aikana muun muassa 8000 koululaista.

Museo on mukana Äidinkielen opettajain liiton Suunnista kirjaan -kierroksella. Koululaisten tehtävänä napata selfie kera valokuvasuurennoksen, joka esittää Hopun koulua 1940-luvulla.

”Osastolla on ollut muutenkin vilskettä. Iäkkäämmässä messuväessä näyttely kirvoittaa muistoja vuosikymmenten takaa. Sastamala tuntuu olevan yleisölle tuttu Herra Hakkaraisen kotina. Myös Tatusta ja Patusta on moni avannut keskustelun”, Pukstaavin viestintävastaava Heli Tuominen kertoo.

Perjantaina Pukstaavin messunäyttelyyn tutustui kulttuuri- ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok).

Tuominen sanoo ministerin ihastelleen erityisesti vanhoja koulutauluja. Ministeri testasi myös 50-luvun pulpettimallin. Lisäksi ministeri piti juhlapuheen kansakoulun 150-vuotisjuhlassa.

Visiitin yhteydessä oli Tuomisen mukaan puhetta myös kirjapääkapunki Sastamalan uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta kirja- ja kulttuuritapahtuma Lankusta.

”Ministeri suhtautui siihen erittäin myönteisesti ja kehui tapahtuman ohjelmaa. Ymmärsin niin, että tulevaisuudessa sille voisi olla luvassa myös valtion rahoitusta, mikäli Lankkua vain saataisiin profiloitua enemmän valtakunnallisena tapahtumana”, Tuominen sanoo.

Kirja-Sastamalaa esille yhteisvoimin

Pukstaavi on siis näyttävästi esillä Helsingin kirjamessuilla. Sastamalaa esitellään Pukstaavin näyttelyn yhteydessä.

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, miksei Kirja-Sastamalaa voitu nostaa yhteisvoimin esille maan suurimmassa kirja-alan tapahtumassa.

Heli Tuominen toteaa, että jatkossa yhteinen osasto on ehdottomasti suositeltavaa.

”Tänä vuonna Messukeskus kutsui meidät järjestämään Kansakoulu 150 vuotta -näyttelyn. Tämä on niin hieno tilaisuus, ettei ollut mahdollisuutta kieltäytyä! Mainostamme kuitenkin koko kirjapääkaupunkia.”

Sastamalan kaupungin viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas huomauttaa, että yhteistyötä eri kirja-alan toimijoiden kanssa tehtiin onnistuneesti esimerkiksi Turun kirjamessuilla pari vuotta sitten.

”Yhteen hiileen on tarkoitus puhaltaa tulevaisuudessakin – ja entistä tiiviimmin, jotta kuvaa Sastamalasta Suomen kirjapääkaupunkina saadaan vahvistettua edelleen.”

Helsingin Kirjamessut päättyvät sunnuntaina.

Annamari Arrakoski-Engardt ja Sanni Grahn-Laasonen istahtivat 1950-luvun pulpettiin. Kuva: Heikki Kuutti Uusitalo
Annamari Arrakoski-Engardt ja Sanni Grahn-Laasonen istahtivat 1950-luvun pulpettiin. Kuva: Heikki Kuutti Uusitalo

Poimintoja

  • Tyhjät pulpetit tyhjät koulut tyhmät päättäjät

    Mielellään näkisi noissa pulpeteissa pieniä koululaisia.

  • Toinen nimetön

    Heikki Kuutti Uusitalo? Onko hänen toinen etunimensä Kuutti? Vai onko kyse sukunimestä Kuutti-Uusitalo? Suomalaiset kaksiosaiset sukunimet kuuluu kirjoittaa väliviivan kanssa yhteen.

      • Äly hoi

        Hei Toinen nimetön, oletko koskaan kuulluut Matti Valtteri Lehtisestä? Tässä on sama homma, Heikki ja Kuutti ovat etunimiä, Uusitalo sukunimi.

  • Nimellinen

    Tämä nimen oikeinkirjoituskeskusteluhan liittyy oikein olennaisesti juttuun, onhan kyseessä peräti valokuvan ottajan nimi.

Kommentointi ei ole käytössä.