Esitys: Leikkaustoiminta alas Vammalassa vuoden 2018 alusta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on linjannut lähivuosien toimintaa.

Vammalan sairaalan leikkaustoiminnan lopettamisesta on määrä tehdä päätös somaattisen erikoissairaanhoidon loppuraportin käsittelyn yhteydessä. Leikkaustoiminnan lakkauttaminen esitetään tapahtuvaksi vuoden 2018 alusta terveydenhuoltolain muutosesityksen perusteella. Korvaavista toiminnoista tehdään arviointia loppuraportin perusteella.

Hallitus myös katsoo, että aikuispsykiatrian Nokian Pitkäniemen toiminnot siirretään tulevaisuudessa Kaupin kampukselle Tampereelle. Tarkempi aikataulu valmistellaan osana hankesuunnitelmaa periaatepäätöksen mukaisesti. Vammalan sairaalan psykiatrian tilojen hyödyntäminen otetaan huomioon siirron yhteydessä.

Pirkanmaan erikoissairaanhoidon yhtiöittämisselvitystä hallitus haluaa jatkaa. Mikäli yhtiöittämiseen päädyttäisiin, aloittaisi yhtiö toimintansa vuoden 2019 alusta.

Hallitus käsittelee esitystä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensi vuoden talousarvioksi ja vuosien 2017-2019 toiminta- ja taloussuunnitelmaksi kokouksessaan 21. marraskuuta.

  • Nimetön

    Kiitos Arto Satonen, kun pidit PSHP:n valtuustossa sairaalamme puolta vaivojasi säästämättä. Ilman uhrautuvaa toimintaasi meillä voisi olla kannettavanamme raskas taakka: Maan paras synnytystoiminta, ympärivuorokautinen päivystys, vieläpä leikkaustoimintakin. Erikoissairaanhoidon yhtiöittäminen ikävä kyllä piilottaa kansalta suurenmoisen panoksesi hyvinvointimme eteen; osakeyhtiön hallituksen päätökset eivät ole julkisia. Jatka kuitenkin aluesairaalan yksityistämistä, me Sastamalan varakkaat ihmiset ansaitsemme laadukkaan sairaanhoidon, jossa ei tarvitse katsella köyhiä rääsyläisiä.

  • Nimetön

    Arto voisitko ajaa vielä sen, että mokoman sairaalan lopetuksen. Perustetaan Satosen omistama yksityinen hyvä osaisten hemmottelukoti.

    • Nimetön

      Näiden Suoli24:n kaltaisten valhejuttujen pohjalta ei kannata valita edustajaansa. Kuka tahansa voi levitellä täysin perättömiä keksintöjään täällä muiden harhauttamiseksi.

      • Nimetön

        Sanos muuta! Satosen saavutuksista ei voi oikeastaan kirjoittaa, niitä kun ei tässä sairaala-asiassa ole olemassakaan. Olemattomille teoille ei kannata perustaa äänestyskäyttäytymistään.

  • Nimetön

    Vammalan sairaala on osa TAYSIA..keskitetään sinne vaan. Suuret jyrää pienet.
    Että se Sotesta. Ja onhan seutukunnasta 4 kansanedustajaa jotka olisivat voineet toimia!

    • Nimetön

      Taisi olla Ilmari joka hehkutti aikanaan että pysytään vaan TAYS.n osana ja siipien suojassa,

  • Tuppukylä

    Alkaa olla viimeiset ajat tässä kylässä kun näivetyksestä ei tule loppua. Lopettakaa koko SASTAMALA

  • Nimetön

    Vuodesta 1928 oli pieni vanha sairaala ja Melarttiini hoinsi kaikki sairaat.

      • Ei loitsu eikä rukous

        Sairaala Tynnyrinmäelle lienee valmistunut 1938..K J Melartin toimi piirilääkärinä,kunnanlääkäreinä Hugo Ståhlbergistä alkaen myös A I Kalla..Kosti Myllykoski…Lauri Kantele myöhemmin kun Tyrvää oli liittynyt Vammalan kaupunkiin…lainaukset Juhani Piilosen teoksesta kunnallishallintoa kuttupitäjässä 1869-1968..

      • Nimetön

        Niin onkin. Sun pitäis sen sijaan osata ymmärtää mitä vertaus pitää sisällään.

  • Nimetön

    esitys on vasta esitys – ja tommonen esitys tars kaataa, vallan äkkiä

  • Nimetön

    NESTORI KAASALAINEN HOMMAS MEITILLE SAIRAALAN JA TOI ARTO SATONEN LOPETTAA SEN . KYLLÄ JÄMTI ON NIIN.

  • Kalle 61

    Eniten tässä kaikessa olen surullinen Sastamalan puolesta; ollaan kyllä kohta aivan mitätön kaupunki, kun työpaikkojakaan ei ole. Ja koko sairaanhoito kuihtuu kuin pyy maailmanlopun edessä. Uskoisin, että Pusallakin on hiukan kauha käynyt vellissä; terveyskeskusta haluttiin kehittää sairaalan kustannuksella ja kaupungin muut päättäjät eivät halunneet katsoa tulevaisuuteen ja siihen , mihin se johtaa.

    • Nimetön

      Vammala on pystyyn kuihtuva paikkakunta.
      Väki vähenee ja verot nousevat. Kuka tänne jää???

      • Kuivaa puuta

        Nestorikin eli satavuotiaaksi..RIP..kaipa nuo nuoremmat vielä ehtivät saada järkeä..

    • Nimetön

      Ja kuinkahan moni muka saa palveluja tk:sta ? Se ei ole tyylillisesti eikä toimitatavoiltaan muuttunut yhtikäs miksikään tämmätteen runs. kolmenkymmenen vuoden tarkastelujakson aikana – sama torjunta on edelleen käytössä, kun olisi sinne asiaa.

  • Nimetön

    Mitä kaikkea nämä paikkakunnan kansanedustajat vielä saavatkaan aikaan tällä menolla. Sairaalan ”kaataminen” on jo huikea näytös. Toisekseen, ei täällä enää paljon alasajettavaa ole!

    • Nimetön

      Pahinta on, mitä tämä yksi shakkimestari EI ole saanut aikaan toimiessaan PSHP:n valtuuston puheenjohtajana. Hänelle Sastamalan äänestäjät eivät merkitse enää mitään, verkot on jo heitetty muihin äänestysalueisiin. Muut edustajamme saavat tehdä hartiavoimin töitä korjatakseen tämän aiheuttamat vahingot.

      • Nimetön

        Höyhensarjan poikia nämä toiset paikkakunnan takarivin taavit Arton rinnalla.
        Eipä näytä oleva heillä hoitopiirin päättäviin elimiin yhtään hinkua, taitaa poikia pelotta, voi vaikka joutua tekemään hankalia päätöksiä.
        Onneksi meillä on yksi jolla on selkärankaa olla siellä pitämässä paikkakunnan puolta.
        Puhetta kyllä tulee näiltä takarivin taaveilta.

      • Nimetön

        Tuo puheenjohtajan paikka on Kokoomuksen paikka. Siinä näköjään pärjää kuka vaan, joka osaa lukea esityslistaa ja paukuttaa nuijaa.

  • Nimetön

    Mitä, jos me sastamalalaiset yhteistuumiin ilmoitetaan, että tämä ei käy. Tehdään kaikin säädyllisin keinon sairaanhoitopiirin päättäjille selväksi, että tämä ei sovi. Kansanedustajat liikkeelle ja me kaikki mukaan, joille sairaala merkitsee jotakin. Terveydenhoitopalvelut ovat meille kaikille tärkeitä ja näistä emme voi luopua. Kaikkia ei voi keskittää Tampereelle.

    • Nimetön

      Näin juuri. Kerrotaan sinne, että ei kertakaikkiaan käy tämä peli ja nuo esitykset. Valtaisaksi hallintohimmeliksi kuvataan tuota tulevaa sotea. Mikä äly oli panna tuo maaginen maakuntarajakin tuohon Huittisten ja Sastamalan rajalle. Kyllä yhteistoiminta-aluetta olisi, matkat eivät muodostuisi kohtuuttoman pitkiksi ja hyvin pelittäisi vielä huittislaistenkin palvelu yhteispäivystyksessä kun meillä pidettäisiin tuo ympärivuorokautinen päivystys. Palauttakaa se kiireesti toimimaan. Kyllä terveyskeskukselle riittää tekemistä omalla kaistaleellaan muutenkin, vanhusten määrä lisääntyy ajan mittaan.

  • nimetön

    18:42: Miten niin pitämässä paikkakunnan puolta?!!! Tässäkö sairaala-asiassa on pidetty paikkakunnan puolta?!

    • Nimetön

      Voihan olla ettei meillä olisi sairaalaa enää ollenkaan jos ei edes yksi olisi sitä puolustamassa.
      Kyllä näitä vellihousuja riittää jotka sairaalan luottamusmiesten kanssa voivottelevat tilannetta.
      Vastuunkantajia tarvittaisiin lisää.

      • Nimetön

        onkohan ne ” puolustuksen” argumentit dokumentoitukin jossain – olis ihan kiva nähdä, millai pidettiin puolia

    • Nimetön

      jos eivät lue – ovat huonoja päättäjiä , miksi sitten pyrkiä tonne, jos ei yhtään kuulla mitä porukka tahtoo, mutta hyvä kun sää edes luit

  • Nimetön

    Satonen on poliitikko, valtakunnan huipulla niin pitäisi pystyä paremmin ajamaan oman kylän asioita.

    • Pappa betalar

      Samaa sarjaa kuin Trump..paljon puhetta vähän tekoja..omat miljoonat kiinnostaa enemmän…

  • Nimetön

    Jospa vähän perehtyisit Trumpin elämään. Pikkaisen on tehty kiinteistöbusinestä.

  • Nimetön

    Joitakin vuosia sitten, kun vielä olin VAS issa töissä kun siellä oli synnytyksiäkin alkoi Tays in suunnasta aueta omimisaikeita aluesairaaloihin päin. Myös Valkeakoskea. Siellä noustiin reippaasti barrigaadeille, vaikka synnytykset oli menneet jo, saivat muuten sairaalansa säilymään. Siihen oli yhdistetty Kaivanto joka kuitenkin ajettiin alas kuten Hyrkki ja Ojansuu silloisessa Vammalassa. Siellä suunnassa ei annettu periksi, vaan pidettiin oman sairaalan puolia. Ja onnistuttiin.

    Pursi rakennettiin VAS sin pihaan, se pimensi sairaalan osastot ja sai vauhtia kaikenlaiseen supistamiseen. Vaikka tehtiin remontteja mm. leikkaussaleihin ja osastojen ilmastointiin. Eikä siellä Purressakaan potilaita kovin monia ole. Kaksi osastoa joista toinen on enimmäkseen ellei kokonaan suljettu. Mutta muuten Vammalassa vai mikä Sastamala se nykyään on ei ole pidetty oman sairaalan puolta. Ei siinä yleisönosastokirjoitukset tai toripuheet auta. Kun sairaalaa ajetaan alas sisältäpäin ja sairaanhoitopiirin johdon toimesta. Jos sitten torilla muuta uskotellaankin, kuten on kuultu.

    Onneksi sentään Kotus otti kielteisen kannan sanaan HYVINVOINTIKAMPUS joten toivottavasti sellaista ei sairaalasta sitten, kun se lopullisesti suljetaan tehdä.

    • Nimetön

      jaa kävit taksilla Taysissa vai? siellähän on ulkomaalainen, ei niin hyvin ees suomen kielta taitava – eikä ne siellä pajon mitään tee – mielellänsä vaan nykäsis hampaan heti pois, koettu on, ja kieltäytymällä hampaan pois ottamisesta pelastettu korjauskelpoinen hammas !

      • Nimetön

        Etpä sinäkään niin hyvin suomen kieltä osaa, huomaan. Itselläni on erittäin hyviä kokemuksia kolmelta kerralta päivystävän ulkomaalaissyntyisen hammaslääkärin vastaanotolla. Hän oli paljon kohteliaampi, huolellisempi ja nopeampikin kuin kotimaiset hohdinmiehet. Työn jälki oli kiitettävää, eikä minua häirinnyt lainkaan hänen aksenttinsa. Eipä minun tosin tehnyt mieli keskustellakaan suu täynnä instrumentteja. Seuraavalla kerralla yritän päästä samalle hammaslääkärille.

  • Nimetön

    Kirjoitin murteella, jos siitä valitat. Sinulla muuten on tekstissäsi alkukirjain pienellä ja hohdinmiehetkin kai kuuluisi merkitä lainausmerkkeihin. En mitenkään tarkoittanut puheen aksenttia, vaan oireista ja hoidosta keskustelemista, yhteisymmärrykseen pääsemistä ennen hoidon toteuttamista. Nk. kielimuuri on paha asia tällä erityistoimialalla.

  • Nimetön

    Jotkut siis käyvät kolmekin kertaa pelkästään päivystävällä hammaslääkärillä !

Kommentointi ei ole käytössä.