Lankku houkuttaa lapsia ja nuoria Sylväälle kulttuurin pariin

Miikka Mäkelä toivottaa kaikki tervetulleiksi viihtymään kulttuurin parissa Sylvään koululle 12. marraskuuta kello 11 - 18.
Miikka Mäkelä toivottaa kaikki tervetulleiksi viihtymään kulttuurin parissa Sylvään koululle 12. marraskuuta kello 11 – 18.

Uusi lapsille ja nuorille suunnattu tapahtuma houkuttaa väkeä Sastamalaan, Sylvään koululle lauantaina 12. marraskuuta.

Ala- ja yläkouluikäisille suunnattu, Lankku-nimeä kantava kirja- ja kulttuuritapahtuma astelee Kirjasten jalanjäljissä ja sen vetovastuu on Sastamalan Opiston suunnitteluopettaja Miikka Mäkelällä.

Mäkelän mukaan lapsia ja nuoria innoitetaan aiempia tapahtumia laajemmalla skaalalla. Luvassa on niin satujoogaa ja kirjaston lukumarsun hilpeää seuraa kuin mysteerin ratkomista ja elokuvailmaisuakin. Perheen pienimpiä viihdyttää Tanssiteatteri Glims & Gloms esityksellään Simon siivoomo.

”Tarjolla on parikymmentä erilaista työpajaa. Eikä aikuisiakaan ole unohdettu. Sillä aikaa kun jälkikasvu touhuaa omiaan, voivat vanhemmat heittää kiireensä nurkkaan ja pysähtyä hiljentymään ja rentoutumaan.”

ZoneVD, Pokémon-bussi ja parkour

Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään yli 100 000 Youtube-seuraajaa omaava Tubettaja ZoneVD. Sählymailan käsittelytaidoista tunnettu mies muistetaan myös Talent Suomi 2009 -finalistina.

Sylväällä ZoneVD kertoilee videoiden tekemisestä ja vastaa yleisön kysymyksiin. Mäkelän mukaan tilaisuus on vuorovaikutteinen ja pyrkii omalta osaltaan avaamaan tapahtuman monilukutaito-teemaa.

Uuden opetussuunnitelmankin korostamaa monilukutaitoa pääsee kuvien ja tekstien lisäksi harjoittamaan muun muassa nuottien ja numeroiden parissa.

”Kulttuurista voi nauttia niin monella eri tapaa. Lankun ohjelmistossa on kaikkea Pokémon-bussista liikuntaan, mangan maalaamisesta parkouriin, sanataiteesta musiikkiin”, Mäkelä innostuu.

Päivän aikana valitaan myös Sastamalan sanataituri.

Järjestäjät toivovat, että yleisöä ja osallistujia saapuu Sylväälle runsain joukoin. Pääsymaksuttomasta tapahtumasta kun voisi kehittyä vuotuinen perinne.