Asumispalveluiden henkilöstömitoitusta ei höylätä Sastamalassa

Sosiaali- ja terveyspuolen asiat puhuttivat Sastamalan valtuustoa talousarviokokouksessa.

Reino Sivonen (sd) esitti, että asumispalveluiden henkilöstömitoitusta ei nykyisestä alenneta. Mitoitus on keskimäärin 0,6. Henkilöstömitoitusten ja työnjaon tarkastelu on mainittu yhtenä tuottavuustoimenpiteenä.

Reino Sivosen esitystä kannattivat muiden muassa Jenni Jokinen (sd) ja Pirkko Niemi (vas). Sivosen esitys voitti kaupunginhallituksen esityksen äänin 28-30, 1 poissa.

Poimintoja

  • Nimetön

    Kiitos demarit, olitte taas oikealla asialla! Sastamalan valtuuston porvareilla sen sijaan on itsetutkistelun paikka: ovatko he omien valtakunnallisten puolueittensa päätöksen takana? Jos ovat, nyt on anteeksipyynnön aika. Puheenvuorojen henki isänmaata rakentaneita ikäihmisiä vastaan olivat sen verran rankkoja.

    Tänään Sipilän perusporvarihallitus joutui SDP:n ja muun opposition vaatimuksesta perumaan epäoikeudenmukaisen päätöksensä hoitajamitoituksen alentamisesta.
    SDP oli aiemmin ilmoittanut hallitukselle hyvin selvästi, että mikäli hallitus ei peräänny aikeistaan heikentää ikäihmisten hoivaa, SDP tekee asiasta välikysymyksen. Viime viikonloppuna puheenjohtaja Antti Rinne kertoi Lännen Median haastattelussa, että SDP peruu tämän hoitajamitoituksen leikkauksen joka tapauksessa ollessaan taas hallituksessa. Kysymys on siitä, että pitkän työuran tehneitä ja Suomea rakentaneita ihmisiä kohdellaan inhimillisesti ja hyvin. Me olemme sen velkaa heille.

    On hyvä, että viesti meni perille. Hallituksen päätöksentekokyvystä tämä ei anna hyvää kuvaa. Sipilän hallituksen tavaramerkiksi on tullut tällainen prosessikaavio:

    1) Tehdään huono ja epäoikeudenmukainen päätös.
    2) Vatuloidaan huonon päätöksen kanssa.
    3) Perutaan päätös paineen alla.
    4) Juhlitaan peruttua päätöstä suurena voittona.

    Suomalaiset eivät kuitenkaan ole tällä tavalla huijattavissa. Paljon parempi olisi se, että Sipilän hallituksen toimintaa ohjaisi julkisen paineen sijaan oikeudenmukaisuus. Silloin tällaiseen poukkoiluun ja vatulointiin ei ajauduttaisi. Tällainen toimintatapa kertoo paitsi Sipilän hallituksen epäoikeudenmukaisista arvoista, myös siitä, että hallituksessa on johtajaongelma.

Kommentointi ei ole käytössä.