Lantulassa paine paremmaksi

Vesijohtovedessä on Sastamalassa Lantulan haaralla ollut jakeluhäiriöitä paineen alenemisen vuoksi. Syynä on huomattavasti lisääntynyt veden käyttö.

Tehdyn selvityksen perusteella veden riittävyys ja jakelun luotettavuus Lantulassa voidaan saavuttaa nykyisen putkiston painetta korottamalla. Tekninen lautakunta myönsi Illon vesihuolto-osuuskunnalle 10 000 euron avustuksen, jonka turvin rakennetaan paineenkorottamo alueelle.

Kaupungin kuluvan vuoden talousarviossa on 100 000 euroa osuuskuntien avustamiseen. Illon vesihuolto-osuuskunnalle myönnetty avustus pystytään kattamaan jäljellä olevasta määrärahasta.

Lantulassa verkoston piirissä olevan betoniaseman veden käyttö on lisääntynyt oleellisesti. Oman vesituotantonsa lisäksi asema käyttää satunnaisesti myös Illon vesihuolto-osuuskunnan toimittamaa vettä. Tuolloin aiheutuu jakeluhäiriöitä parillekymmenelle taloudelle paineen alenemisen vuoksi.

  • Lantula

    Jo on aikakin saada paine kuntoon. Ei edes pesukoneet toimineet, kun hanasta tippui vettä. Osuuskunnan kanssa tehdyssä sopimuksessa taataan tietyn suuruinen paine. Osuuskunta on siis rikkonut sopimusta ja selityksen ovat olleet niin lapsellisia ettei aikuisten ihmisten suusta luulisi sellaista kuulevansakkaan. Vammalan betoni on kuulemma syyllinen. Olisi luullut ”insinöörien”osaavan laskea kuinka suuren putket sinne haaralle tarvitaan.

Kommentointi ei ole käytössä.